Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μηχαλη ωραιοσ ο δρακοσ σου με την dremel το εκοψεσ ?

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Eυχαριστω Κυριακο, με την μικρη proxxon το εκοψα με στενη λαμα για να γινονται πιο ευκολα οι κλειστες κοπες.
Θα μπορουσε να γινει και με την dremel φυσικα. Προτιμω λιγο περισσοτερο την proxxon επειδη ειναι παρα πολυ αθορυβη σε σχεση με την dremel.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μακαρι να ηταν δικο μου το εργο αλλα δεν ειναι, ανηκει στον Νικο [greekn1c] εγω τοσο ομορφεσ κοπεσ με την δικια μου σεγα ουτε στο ονειρο μου.

Αν εχεις καλες λαμες τοτε οτι σεγα και να εχεις οι κοπες θα γινουν οπως τις θες. Practise makes perfect που λενε και στο χωριο μου !! :operator:

Eδω ο δρακουλας περασμενος με stain αποχρωση teak.
Θελει κανονικα και βερνικι για να γυαλισει (κομματι κομματι για να μην κολλησει) αλλα θα το κανω στον επομενο. Αυτος ηταν δοκιμη για τις κοπες.

33501714184_56c235cf85_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μακαρι να ηταν δικο μου το εργο αλλα δεν ειναι, ανηκει στον Νικο [greekn1c] εγω τοσο ομορφεσ κοπεσ με την δικια μου σεγα ουτε στο ονειρο μου.[/QUOTE

ωπ ... τι εγινε ... καπου το 'χασα !
παμε παλι ...
Μπραβο greekn1c πολυ καλη η Monroe.
Θα σου προτεινα το εξης: φτιαξε μια μαυρη πλατη στη διασταση που ειναι το εργο σου, μεταξυ πλατης και εργου ασε αναμεσα τους 5 ποντους να δημιουργησεις βαθος, στο εσωτερικο βαλε ντιμαρισμενη λεντοταινια.

Αν εχεις καλες λαμες τοτε οτι σεγα και να εχεις οι κοπες θα γινουν οπως τις θες. Practise makes perfect που λενε και στο χωριο μου !! :operator:

Πραγματικα το διαπιστωσα με τα πριονακια τησ proxxon,ομωσ η σεγα μου μετραει ηδη εξη χρονια ζωησ και εχει κοψει απιθανα πραγματα απο φλοιο πευκου μεχρι πετρα!!!!!(μοντελισμοσ γαρ) και καπου εχει αρχισει να "κουραζεται". Ενασ λογοσ που μπηκα στην παρεα σασ ειναι να μαθω καποια πραγματα για τα εργαλεια και την χρησιμοτητα τουσ (βλεπεισ εδω στο νησι δεν υπαρχει τιποτα) και να σταματησω να αγοραζω στα τυφλα απο το ιντερνετ.Και Νικο ειδα απιθανα πραγματα απο ολα τα "παιδια" και υπεροχεσ ιδεεσ για το μελλον
( οπωσ η δικια σου monroe). Ζητω συγνωμη αν κουρασα με την πολυλογια μου αλλα οπωσ λενε ΚΑΙ στο δικο μου μεροσ ροτωντασ πασ για την πολη.Να ειστε ολη καλα μαστορεσ μου.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μακαρι να ηταν δικο μου το εργο αλλα δεν ειναι, ανηκει στον Νικο [greekn1c] εγω τοσο ομορφεσ κοπεσ με την δικια μου σεγα ουτε στο ονειρο μου.[/QUOTE

ωπ ... τι εγινε ... καπου το 'χασα !
παμε παλι ...
Μπραβο greekn1c πολυ καλη η Monroe.
Θα σου προτεινα το εξης: φτιαξε μια μαυρη πλατη στη διασταση που ειναι το εργο σου, μεταξυ πλατης και εργου ασε αναμεσα τους 5 ποντους να δημιουργησεις βαθος, στο εσωτερικο βαλε ντιμαρισμενη λεντοταινια.

Πολυ ωραια σαν ιδεα και θα το εχω υποψιν μου την επομενη φορα γιατι τωρα ειναι κολλημενο ολο. Εχω και κουμπαρο ηλεκτρολογο οποτε ολα καλα !! Ευχαριστω!

Πραγματικα το διαπιστωσα με τα πριονακια τησ proxxon,ομωσ η σεγα μου μετραει ηδη εξη χρονια ζωησ και εχει κοψει απιθανα πραγματα απο φλοιο πευκου μεχρι πετρα!!!!!(μοντελισμοσ γαρ) και καπου εχει αρχισει να "κουραζεται". Ενασ λογοσ που μπηκα στην παρεα σασ ειναι να μαθω καποια πραγματα για τα εργαλεια και την χρησιμοτητα τουσ (βλεπεισ εδω στο νησι δεν υπαρχει τιποτα) και να σταματησω να αγοραζω στα τυφλα απο το ιντερνετ.Και Νικο ειδα απιθανα πραγματα απο ολα τα "παιδια" και υπεροχεσ ιδεεσ για το μελλον
( οπωσ η δικια σου monroe). Ζητω συγνωμη αν κουρασα με την πολυλογια μου αλλα οπωσ λενε ΚΑΙ στο δικο μου μεροσ ροτωντασ πασ για την πολη.Να ειστε ολη καλα μαστορεσ μου.

Και εγω εδω μεσα ξεστραβωθηκα και εμαθα καποια πραγματα γιατι δεν ειχα καμμια σχεση με ξυλο η κατασκευες !!

Μιχαλη το χρωμα του δρακου ειναι πολυ ωραιο !

Καλό βράδυ.

Ωραιο πορτατιφ, μου αρεσουν αυτα που "εγκλωβιζουν" κατι μεσα τους.
Αν θελεις να αλλαξεις τη λαμπα ανοιγει απο καπου;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιο πορτατιφ, μου αρεσουν αυτα που "εγκλωβιζουν" κατι μεσα τους.
Αν θελεις να αλλαξεις τη λαμπα ανοιγει απο καπου;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο λαμπτήρας αλλάζει από πάνω. Η στρογγυλή τάπα στο επάνω μέρος είναι επιπρόσθετη κ βγαίνει. Είναι με πατούρα στον τόρνο φτιαγμένη. Μπορεί να μην την βάλεις κ καθόλου.

Αντιγραφή από τον φίλο.
https://youtu.be/8uexBWY0GfA

Στην ιστοσελίδα του θα βρείτε κ το free pdf του φωτιστικού.

Συνδυασμοσ ξυλογληπτικησ με μοντελισμο μια δουλεια που πρωτη φορα δοκιμασα και διασκεδασα παρα πολυ.χρησιμοποιησα ξυλο, κοματια απο αλουμινενιο σωληνα, μεχρι χαλασμενα bits απο dremel.Μεταξυ βασησ και αυτοκινητου εβαλα ενα κοματι απο ντιζα και δυο χωνευτα βυσματα ξυλου ωστε να περιστρεφεται.Οι διαστασεισ του ειναι 28χ14χ16 υψοσ(μαζι με την βαση)
27309a2ef16f1f3bd4ac183584ab3782.jpg
695e9070f17f5a84700d9c89babfc53c.jpg
18fdccec9014223d30105427fc2e0e4c.jpg
815048070fa01f8dc06e366ef222894b.jpg
2645660a256dfff584bcb28a45707a72.jpg
0c91f249dd48cd84b195f2dc617676d4.jpg
3b31bae3914b283bed433456b946154f.jpg
51caa8f0ecd860d402177f1977b2f6b1.jpg
cd1b44a8eadf50c5ed8bdc2f5344c2dc.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καταπληκτικο Κουλη!!!! :SFGSFGSF:

Ευχαριστω μηχαλη ειπα να βγαλω και μια φωτο την χιο τρομερη ορατοτητα σημερα αλα μαλλον δεν θα την επιανε η καμερα.

Ωραίες κατασκευές παίδες!

*Παππού βάζε λάδι στο μαντέμι. Θα σου σκουριάσει!

Ωραιος ο σκαραβαιος Κουλη !! Μπραβο !

Μπράβο Κούλη πολύ ωραίος ο σκαραβαίος.

Ευχαριστω ολουσ παιδια να ειστε ολοι καλα.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φρεσκοκομμενος απο την μικρη επιτραπεζια σεγα proxxon, ο δευτερος δρακος απο κοντρα πλακε 8μμ.
Σειρα εχει ενα ελαφρυ τριψιματακι, χρωμα και βερνικακι σπρευ.

34294064291_d4b827cf66_b.jpg

Μηκος 13εκατοστα Υψος 10 εκαστοστα.