Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Άργησαν λίγο τα κουνελάκια (πέρασε το Πάσχα) αλλα ο "πελάτης" επαιμενε πως τα θέλει . Αυτή τη φορά βοήθησα και εγώ στο βάψιμο.
ecbcdc87d78fc2fa1799937c5f6c2361.jpg

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σπυρο πολυ καλο!
Και οι γωνιτσες πολυ ομορφες! Μολις παραγγειλα αρκετες!
Τα ξυλα σου ομως εχουν ενα μικρο πετσικατρισματακι.

Σπυρο πολυ καλο!
Και οι γωνιτσες πολυ ομορφες! Μολις παραγγειλα αρκετες!
Τα ξυλα σου ομως εχουν ενα μικρο πετσικατρισματακι.

Δυστυχώς δεν έχω ξεχονδριστήρα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τελείωσε και το τρίτο κομμάτι από μία τάβλα που παραλίγο να μας κάνει ζημιά μία νύχτα ψαρέματος με παραγάδια ευτυχώς το τρεχαντήρι είναι γερό σκαρί.Τα δύο πρώτα έγιναν κοντά στα χρηστουγγενα και θέλανε μόνο λίγο φρεσκαρισμα ,το τελευταίο δεν έχω αποφασίσει τη χρώμα εμποτισμού να το περάσω.Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτά που φαίνονται στην τελευταία φωτο.
e1c957b29a0f530fb23c5bcad96137da.jpg
da7506cef5755c271a9b3af94d7afb95.jpg
cd0f4a97d52f83ca6aa9fa259fbb05a8.jpg
e003e10a10410acb876d83ef6edaa41f.jpg
afc8aaf991fb766abf08a05e48e4e892.jpg
2bcb568ad082cd6e149dd1ad4ff31551.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλα της ξηγηθηκες της ταβλας. ;-)
Ωραιοι οι δισκοι που εφτιαξες. Τον τριτο περασε τον με καποιο διαφανες λαδι, να μην σκουρυνει πολύ, να εχεις και ένα διαφορετικό.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εντυπωσιακοι οι δίσκοι. Πρέπει να σου φύγε ο τακος

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλα της ξηγηθηκες της ταβλας. ;-)
Ωραιοι οι δισκοι που εφτιαξες. Τον τριτο περασε τον με καποιο διαφανες λαδι, να μην σκουρυνει πολύ, να εχεις και ένα διαφορετικό.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
χα χα την εκδικηθηκα Κωστα θα ακολουθησω την συμβουλη σου

Δεν φαωταζεσαι Αντωνη

Καλλιτέχνης!!!
Να εισαι καλα συνονοματε

Ευχαριστω Πανο.Νικο Πετειρακησ με αφορμη το δικο σου εργο ολοκληρωσα και το τριτο, και εδω να προσθεσω πωσ η τεχνη του woodgarving ειναι μαγευτικη για οποιον ασχολειται μαζι τησ πανε περιπου εικοση χρονια απο τοτε που επιασα σκαρπελο στα χερια μου και εκτοτε εχω φτιαξει παρα πολλα εργα που ελπιζω καποια στιγμη να σασ δειξω.[αυτη την ατιμη τεχνολογια δεν θα την μαθω ποτε μου συγχωρεστεμε για τα λαθη που κανω]

Last edited by a moderator:

Κουλη μπραβο σου, συγχαρητηρια, αυτο ειναι τεχνη. Οντως η ξυλογλυπτικη ειναι μαγικη σαν ενασχοληση και σαν τελικο αποτελεσμα.
Την ξυλογλυπτικη ειχα κυριως στο μυαλο μου οταν ξεκινουσα αυτο το νημα πριν απο καποια χρονια, φαινεται και απο τον τιτλο του νηματος!

Ομως θελει τεραστια υπομονη και τουλαχιστον καποιο μινιμουμ ταλεντο/εφεση. Δυστυχως δεν εχω τιποτα απο τα δυο και εγκατελειψα τις αρχικες προσπαθειες :))

Ομορφιές!

Το χέρι δίνει αλλη διάσταση στις κατασκευές!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο ρε ΚυριακοΚούλη.

Γράψου κ σε αυτό το κανάλι https://youtu.be/zHB0ifJ9q28 να παίρνεις ιδέες.

Κούλη συγχαρητήρια :SFGSFGSF:

Μπράβο ρε ΚυριακοΚούλη.

Γράψου κ σε αυτό το κανάλι https://youtu.be/zHB0ifJ9q28 να παίρνεις ιδέες.

Μαστορα μου ευχαριστω προτιμω το σκετο κυριακοσ.Με την ευκαιρια του βιντεο που εβαλεσ να πω πωσ οι τοπ μαστερσ για μενα τησ ξυλογλυπτικησ βρισκονται-νταν στα μοναστηρια τησ χωρασ μασ οποιοσ εχει δει απο κοντα τα τεμπλα που κοσμουν τα ιερα ειναι πραγματικα εργα τεχνησ μακαρι να μου δωθει καποτε η ευκαιρια εστω και σε μικρη κλιμακα να κανω κατι απο αυτα.

Μηχαλη και Νικο σασ ευχαριστω, ταλεντο δεν ξερω αν εχω απο ορεξη ομωσ...Παντωσ ποτε δεν βαζω μπροστα ενα εργο αλα δυο τρεια μαζι ωστε αν βαρεθω το ενα να πιανο το αλλο ισωσ εκει να ειναι το μυστικο για να μην τα παρατασ.

Κούλη μπράβο. Ωραία τα "γλυπτά" σου. Εγώ έφτιαξα ακόμα ένα ρολόι (είπαμε τα ρολόγια δεν είναι ποτέ αρκετά) από κόντρα πλακέ αυτή τη φορά. Το σχέδιο το έφτιαξα μόνος μου επεξεργόζομενος μια ζωγραφιά από το νετ.IMG_20170422_125704.jpg

πολυ ομορφο σχεδιο και φωτεινο χρωμα, Σπυρο!
Με τι το εβαψες? Ακρυλικο χρωμα απο σωληναριο? Βερνικι θα βαλεις για φινιρισμα?