Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Nα & ένα παρόμοιοo bandsaw box & από εμένα με σχέδιο βγαλμένο από την .............κόμπρα !!!

Υλικά: 2 φέτες οξιά, 1 φέτα σημύδα & 1 φέτα μαόνι = 8 cm. Η μεγάλη μέγγενη με έχει βοηθήσει τα μάλα !
Ίσως αύριο φλοκαριστεί.

Περασμένο όλο ένα χέρι baby oil.

Αντε μπράβο "σειρά" η κόμπρα έπιασε τόπο,λέω καί εγώ όλο φωτοκόπια είναι τήν τήν πήρε τήν κόμπρα ? γιά νά κάνει τόν φακίρη καί νά τόν νανουρίζει ? :grinning-smiley-043

https://www.youtube.com/watch?v=-A1vgRINKag

Εφτιαξα ένα απλό μικρό ανοιχτό κουτί γιά νά βάζω τά ρεταλάκια από ξύλο πού μένουν,δέν πετάω τίποτα γιατί κάποια στιγμή όλο καί κάτι θά χρειαστώ από αυτά τά μικρορεταλάκια.

Στίς πρώτες δυό φωτό τό πρίν καί τό μετά νοικοκυρεμένα,ήταν εδώ καί εκεί,τά περισσότερα επάνω σέ ένα ράφι στόν πάγκο χύμα μέ αποτέλεσμα νά πληθαίνουν καί νά αρχίσουν νά κατρακυλάνε καί να τά μαζεύω από χάμω συχνά-πυκνά.
Καί στίς υπόλοιπες φωτό βήμα-βήμα μέ τόν γνωστό τρόπο η κατασκευή από κ/π οκουμέ 8 mm,καί οι συνδέσεις έγιναν μέ καρφωτικό αέρος και ξυλόκολλα

ko110.jpg

ko210.jpg

ko310.jpg

ko410.jpg

ko510.jpg

ko610.jpg

ko710.jpg

ko810.jpg

ko910.jpg

ko9910.jpg

ko99910.jpg

ko999910.jpg

ko999911.jpg

Last edited:

Ωραίος!
Εννοείται δε τα πετάς τα κομμάτια Αυτά!
Για τα proxxon είναι μια χαρα αν όχι μεγάλα!
Χαχαχαχαχαχα!
Φιλικό γέλιο!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για πάρε κ κάνα κομματάκι οξυά κ προχωρήσε σιγά - σιγά.
Περιμένουν οι φίλοι, οι συγγενείς κ οι AvClubιτες !

Όμορφα τα κουτάκια σας Κύριοι! Δημήτρη συμφωνώ με τον Κώστα πως πρέπει να περάσεις στο φυσικό ξύλο, θα σε ενθουσιάσει.
Στα δικά μου τώρα, έφτιαξα ένα ρολόι (αφού δεν είχα :chinese:) από καστανιά, φινιρισμένο με λινέλαιο.IMG_20170928_133406.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Σπυρο ενα ακομα υπεροχο ρολοι:SFGSFGSF:

Μπράβο κυρ Σπύρο.

Μπράβο σε όλους παιδιά...κάθε φορά περιμένω πως και πως να γεμίζει το θέμα αυτό για να βλέπω τις δημιουργίες σας!!

εξαιρετικά όλα, από κουτιά μέχρι ρολόγια.. :ernaehrung004:

Και τα δικά μου σέβη Σπύρο..Η ιστορία του Δον πάντα με συγκινεί και με ταξιδεύει σε πιο αγνούς κόσμους αφοσίωσης και θέλησης.Μου άγγιξες ευαίσθητη χορδή,να είσαι καλά..Το έργο σου περιέχει και χροιά οξύμωρου καθώς ο Χρόνος για τον ίδιο τον ήρωα του Θερβάντες δεν είχε ποτέ σημασία!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Όμορφα τα κουτάκια σας Κύριοι! Δημήτρη συμφωνώ με τον Κώστα πως πρέπει να περάσεις στο φυσικό ξύλο, θα σε ενθουσιάσει.
Στα δικά μου τώρα, έφτιαξα ένα ρολόι (αφού δεν είχα :chinese:) από καστανιά, φινιρισμένο με λινέλαιο.View attachment 144655

:SFGSFGSF:

Ωραιος ο Δον Κιχωτης! Εχεις κανει πολυ ωραιες κατασκευες στα επιτραπεζια, και βλεπω πας και σε πιο πολυπλοκες συνθεσεις. Δοκιμασε και με επιτοιχια ρολογια και shadow boxes, καποια θεματα οπως αυτο θα ειχαν μεγαλο ενδιαφερον σε τετοια εφαρμογη.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από την τελευταία επίσκεψη μου στην Χίο σε βόλτα στα μαστιχοδεντρα βρήκα το κορμουδακι αυτό, μου άρεσε και το έφερα μαζί με σκέψεις να γίνει επιτραπέζιο φωτιστικό!
Θέλει δουλίτσα.
20170928_182640.jpg

Ηταν κάποτε ένα άθλιο παλετόξυλο πεταμένο σε ένα βρωμόστενο στο κέντρο της Αθήνας
και καθόσαντο πάνω του και το κουτσούλαγαν τα περιστέρια....:idea:

Μετά από αρκετές ώρες δουλειάς, υπομονή και σκέψη, από εκείνο το σκουπίδι έφτιαξα αυτό...

vJC4vvU.jpg

Vh0F0fD.jpg

TgtQqnU.jpg

Ηθελα να δοκιμάσω ως σύνδεση αυτόν τον συνδυασμό μισοχαρακτων και καβιλιών που είχα δει
σε κάποια πιο μεγάλη κατασκευη στο pinterest αν θυμάμαι καλα.
Επίσης ο πάτος και το καπάκι είναι ελεύθερα μεσα σε αυλάκια που σκάφτηκαν με το ρούτερ περιμετρικά
στα πλαϊνά τοιχώματα πριν αυτά κολληθούν. Επιπλέον στο καπάκι έχει ρουταριστεί πατούρα
η οποία είναι τραπεζοειδής, ώστε να προεξέχει ελαφρώς προς τα πάνω.

je4HQZl.jpg

Τα μεντεσεδάκια και το κλιψάκι προφανώς αγοράστηκαν καινούργια, είναι τα πιο μικρά που βρήκα.

pH4IGnV.jpg

06lIAge.jpg

Αυτό που βλέπετε στο καπάκι, είναι μία ατέλεια του ξύλου, κάτι σαν ρόζος, που το κράτησα επίτηδες
για να διακοσμήσω το καπάκι με κάτι που να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη κατασκευή.

MkeZnqY.jpg

Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς όπως αρέσει και σε εμένα. Μου έδωσε μεγάλη χαρά αυτή η κατασκευή
διότι από ένα φαινομενικά άχρηστο βρωμερό κομμάτι από το πιο ευτελές ξύλο, κατάφερα να βγάλω
κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό.
:Banane0:

Από τις πιο εμπνευσμένες κατασκευες! Μπράβο!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλά δουλεμένο και δεμένο ....Μπράβο Κωνσταντίνε :worshippy:

Μπράβο Κώστα! Πολύ όμορφο του κουτάκι σου!

Πολύ όμορφο Vrass!

Σήμερα θα ποστάρω ένα ρολόι από δρυ που φανερώνει τις οπαδικές μου προτιμήσεις. Περασμένο ωμό λινέλαιο. Ελπίζω να σας αρέσει.

Στα δικά μου τώρα, έφτιαξα ένα ρολόι (αφού δεν είχα :chinese:) από καστανιά, φινιρισμένο με λινέλαιο.

Πολυ ομορφα, πολυ λεπτομερεια, και πολλη δουλεια.

Αφού η γυναίκα μου έκανε δώρο την κορδελίτσα και θέλοντας να την δοκιμάσω , να ευχαριστήσω το έτερων ήμισυ για το δώρο αλλά και απο περιέργεια ζηλεύοντας τα υπέροχα κουτάκια που εχω δει κατα καιρούς εδω , αποφάσισα να κάνω 2 !

Πρώτη φορά στη ζωή μου που κόβω με κορδέλα και έκανα πρακτική πάνω στα κουτάκια .

Εσυ μας κοροιδευεις σιγουρα!!!!!!!! Αν ειναι ετσι η πρωτη, οι επομενες πως θα ειναι. Τι ειπαμε επαγγελεσαι, ωρολογοποιος;;;;;;

Το αξίζει παππού γι'αυτό εγω την επόμενη μέρα της έκανα δώρο αυτό https://www.mediamarkt.gr/el/product/_philips-perfectcare-elite-gc-9630-20-1187321.html !!!!!

Με αυτα τα δωρα να προσεχεις (χα, χα, χα, χα). Εχουν διπλο νοημα. Μπορει να εκληφθει και ως "ζευγος χρυσων χειροπεδων". Εσυ να το κανεις με ολη την καλη προθεση, και να βρεθεις κατηγορουμενος "απο το πουθενα".

Εφτιαξα ένα απλό μικρό ανοιχτό κουτί γιά νά βάζω τά ρεταλάκια από ξύλο πού μένουν,δέν πετάω τίποτα γιατί κάποια στιγμή όλο καί κάτι θά χρειαστώ από αυτά τά μικρορεταλάκια.

Στίς πρώτες δυό φωτό τό πρίν καί τό μετά νοικοκυρεμένα,ήταν εδώ καί εκεί,τά περισσότερα επάνω σέ ένα ράφι στόν πάγκο χύμα μέ αποτέλεσμα νά πληθαίνουν καί νά αρχίσουν νά κατρακυλάνε καί να τά μαζεύω από χάμω συχνά-πυκνά.
Καί στίς υπόλοιπες φωτό βήμα-βήμα μέ τόν γνωστό τρόπο η κατασκευή από κ/π οκουμέ 8 mm,καί οι συνδέσεις έγιναν μέ καρφωτικό αέρος και ξυλόκολλα

ko910.jpg

Το καρφωτικο ηταν στο ΒΒ ή στο ΒΡ;
Προσπαθω να σχεδιασω και εγω ενα κουτι - βαλιτσα για την σπαθοσεγα. Θα γινει καποια στιγμη.

Πολυ ομορφο και το "σεντουκι" του Vrass (εχασα το QUOTE), και δυσκολο καθως το παλλετοξυλο δεν ειναι και η πιο ευκολη πρωτη υλη.