Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το Εργαστήριο του Δημήτρη εμένα μου θυμίζει Χειρουργείο. Παντού τάξη κ καθαριότητα.

Τα μικρά κομματάκια τα παιρνάω άλλες φορές με πινελάκι ζωγραφικής ή με πανάκι ή με τα δάχτυλα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Δοκίμασε σε ενα ρετάλακι κ αν μείνεις ευχαριστημένος το ξεκινάς.

Ξύλα οξυάς, μικρά φιλέτα, μπορείς να βγάλεις από καυσόξυλα που βρισκεις εύκολα παντού εσύ που έχεις τώρα όλον τον εξοπλισμό.

Aυτό θά κάνω πρώτα δοκιμές,σέ ευχαριστώ.

Οσο γιά τό εργαστήριο κόντρα στήν υπογραφή τού Νικόλα (diabolic) χαχαχα ,πού είσαι Νικόλα σέ χάσαμε 30 μέσα 1 έξω σάς πάει ?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη εγώ δεν είπα να το βάλεις στο σπίτι σου ενώ μυρίζει...είπα να το αφήσεις έξω για μερικές μέρες μέχρι να εξατμιστεί ο διαλύτης και να ξεμυρίσει.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δημήτρη εγώ δεν είπα να το βάλεις στο σπίτι σου ενώ μυρίζει...είπα να το αφήσεις έξω για μερικές μέρες μέχρι να εξατμιστεί ο διαλύτης και να ξεμυρίσει.

Το κατάλαβα Σωτήρη,αλλά ότι περιέχει διαλύτες δέν τά θέλω καθόλου,είχα βάψει παλιά ένα παντζούρι βερνίκι μέ διαλύτη καί δέν τολμούσα νά ανοίξω τά τζαμιλίκια γιά 10 μέρες.Καί από τότε δέν ξαναμπήκε διαλύτης,ότι κάνω μέ νερού είτε λαδομπογιά είτε βερνίκι.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιος ο Δον Κιχωτης! Εχεις κανει πολυ ωραιες κατασκευες στα επιτραπεζια, και βλεπω πας και σε πιο πολυπλοκες συνθεσεις. Δοκιμασε και με επιτοιχια ρολογια και shadow boxes, καποια θεματα οπως αυτο θα ειχαν μεγαλο ενδιαφερον σε τετοια εφαρμογη.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λέγε λέγε μου έβαλες ιδέες. Ετοιμάζω ένα shadow box, πάρε μια γεύση.IMG_20171004_202549.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Λέγε λέγε μου έβαλες ιδέες. Ετοιμάζω ένα shadow box, πάρε μια γεύση.View attachment 144806

Προβλεπω να γινεται παρα πολυ καλο!

Εγω χθες ηθελα ενα ξυλινο σφυρακι. Στα γρηγορα βρηκα κατι σχεδον ετοιμα κουτσουρακια οξιας, τα εκοψα σχεδον ορθογωνικα και ειπα να τα ρουταρω λιγο να «μαλακωσουν». Εφτιαξα ομως τη τρυπα για την ενωση στην αρχη τη πατησα. Οταν θελησα να ρουταρω τις κατω ακμες, ο οδηγος-ρουλεμαν του μπιτ «επεσε» μεσα στη τρυπα και χαλασε τη δουλεια... Μια μελετη πριν τη κατασκευη ή εμπειρια απο τετοιες λεπτομερειεε κατασκευης ή με ενα επιτραπεζιο ρουτερ δεν θα το παθαινα αυτο.
Κοιταμε μπροστα μαθαινοντας!

@ empedoklis:
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το εγχείρημα του shadow box. Είναι ένα είδος κατασκευών που σηκώνει αρκετό ψάξιμο τοσο με τα layers των επι μέρους παραστάσεων όσο με με τη θέση των πηγών φωτισμού. Εχει το καλό ότι μπορεί να δουλέψει κανείς και με απλό κοντρα πλακέ ή μπάλσα ή ακόμα και χαρτόνι και να βγει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ειδικά σε χριστουγεννιάτικα θέματα είναι από τις κατασκευές που είναι must!

@ Νεκταριος
Το ίδιο πράμα που έπαθες το είχα πάθει όταν έφτιαχνα το κρεβατάκι του μωρού, όπου το ρουλεμάν του κοπτικού είχε πέσει μέσα στις τρύπες όπου μπήκαν οι καβίλιες-"κάγκελα" του κρεβατιού. Το λάθος εδώ δεν είναι το τρύπημα πριν το ρουτάρισμα, αλλά η επιλογή του ρουλεμάν ως αποκλειστικού οδηγού. Το σωστό είναι να χρησιμοποιήσεις φράκτη, ειτε κανονικό στην περίπτωση που το ρούτερ είναι ανάποδα σε τραπέζι, είτε τον οδηγό παραλλήλων στην περίπτωση που το κρατάς στο χέρι. Στην περίπτωση τόσο μικρού κομματιού όπως το σφυράκι, θεωρώ ότι το έκανες σε τραπέζι, οπότε πας στην πρώτη λύση. Είναι η πλέον ενδεδειγμένη μιας και πετυχαίνεις γρήγορο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλες τις ακμές.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Baby oil.
Αυτο κανει και για τις ανοξειδωτες επιφανειες στην κουζινα.

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ αλλά μήν μπαίνεις σέ κόπο,τόσο καιρό πάω Praktiker καί σήμερα είδα ότι έχει καί επιφάνειες οξιάς και πήρα ένα μικρό κομμάτι να πειραματιστώ.
Σωστή η παρατήρηση.
Δεν μιλαω μονο για οξια Δημητρη, αλλα και για αλλα και ακριβα ξυλα. Δεν θα μου κοστισουν κατι. Οξυα εχω "ενα δασος" κουτσουρα να σου δωσω,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Λοιπον Weather, μου ειπε να σε ρωτησω τι περιπου διαστασεις θα σου ηταν χρησιμες, κυριως παχος ξυλου και μηκος πλατος.
Μιλαμε βεβαια για ρεταλια.

Τα διαθεσιμα ξυλα ειναι:
Οξια
Δρυς
Μαόνι
Σαπέλι
Μοβινγκί
Ιρόκο
Ντουσσιέ
Μεράντι

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να δηλώσω και εγώ ενδιαφέρον.

Δημητρη κανενα ρεταλακι με σκουροχρωμο ξυλο θα ηθελα και εγω αν περισσευει φυσικα.
Μαόνι Σαπέλι Μοβινγκί Ντουσσιέ Μεράντι αυτα νομιζω ειναι πιο σκουρα απο τα κλασσικα δικα μας!

Δεν ξερω τι ποσοτητα μπορει να βρει, αλλα οτι μου δωσει θα σας το στειλω.

Καλό μεσημέρι
Εφτιαξα άλλες δυό βάσεις γιά ρεσώ

resio110.jpg

resio210.jpg

resio310.jpg

resio410.jpg

resio510.jpg

resio610.jpg

resio710.jpg

resio810.jpg

resio910.jpg

Πολυ ομορφα εγιναν Δημητρη μπραβο!
Αστα ομως τα πολλα ρεσω γιατι τα ανταλλακτικα κερακια κοστιζουν και φτιαξε κανενα Δ μεγαλο η μικρο για μπρελοκ :))

Πήρες φορά Δημήτρη. Όμορφα έγιναν κ αυτά.

Πολυ ομορφα εγιναν Δημητρη μπραβο!
Αστα ομως τα πολλα ρεσω γιατι τα ανταλλακτικα κερακια κοστιζουν και φτιαξε κανενα Δ μεγαλο η μικρο για μπρελοκ :))

Νά σαι καλά Μιχάλη,τσάμπα είναι στά Jumbo τά ρεσώ 1,5 ευρώ έχουν καί έχει καμμιά 30 αριά μέσα άν θυμάμαι καλά.

Πολύ όμορφα Δημήτρη,εντυπωσιακά!

Ευχαριστώ Νίκο,χαίρομαι πού σού αρέσουν γιατί ο λόγος σου έχει άλλη βαρύτητα,μιάς πού φτιάχνεις αξιοθαύμαστα πράγματα από ξύλο.
:worshippy:

Πήρες φορά Δημήτρη. Όμορφα έγιναν κ αυτά.

Ευχαριστώ Κώστα,όσο γιά τήν φόρα πάντα μετά από εσένα,είπαμε είσαι ο αρχηγός στήν ποσότητα ξυλοκατασκευών τού έτους. :firstprize:

Εξαιρετικα εγιναν Δημητρη

Ένα μικρό Project στα πολύ γρήγορα μετά την δουλειά.
5 Σουβεράκια με την βάση τους.
Καλό βράδυ..............