Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

χαχαχα..
Το πριονακι ειναι απιθανο!!

φτιαξε στον τορνο ενα κοχλια απο καβιλια, σκαψε λιγο το σημειο που υπαρχει κανονικα, κοφτον στη μεση, και κολλησε το καθε μισο σε καθε πλευρα.
Αντε μη σε βαλω να ανοιγοκλεινει κιολας με τον κοχλια.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

φτιαξε στον τορνο ενα κοχλια απο καβιλια, σκαψε λιγο το σημειο που υπαρχει κανονικα, κοφτον στη μεση, και κολλησε το καθε μισο σε καθε πλευρα.
Αντε μη σε βαλω να ανοιγοκλεινει κιολας με τον κοχλια.

Καλά να παιρνάς................

θα κανουμε χυτευση!!!!!!!!! Τορνιρισμα!!!!!!!!!! Γυαλισμα!!!!!!!!!!!!!!!!!Ε ρ χ ο μ α ι Τ ω ρ α !!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παππού απόδειξες ότι ο μάστορας κάνει (φτιάχνει) τα εργαλεία.:SFGSFGSF:

Ευχαριστώ Κύριοι για τα καλά σας λόγια. Μπάμπη μ έκανες και κοκκίνισα...
Κώστα θαυμάζω την παραγωγικότητα σου!
Εγώ ετοίμασα άλλο ένα ρολόι αλλά ντρέπομαι να το ποστάρω...

Ελα ριχτο, μιση ντροπη δικη σου μιση ντροπη δικη μας :))

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ευχαριστώ Κύριοι για τα καλά σας λόγια. Μπάμπη μ έκανες και κοκκίνισα...
Κώστα θαυμάζω την παραγωγικότητα σου!
Εγώ ετοίμασα άλλο ένα ρολόι αλλά ντρέπομαι να το ποστάρω...

Εγώ λέω να βάλεις το περυσινό πρώτο έργο σου μαζί με το νέο σου ρολόι να δουν οι νέοι φίλοι την τεράστια διαφορά έτσι ώστε να πάρουν φόρα & οι υπόλοιποι.

Οκ. Δυσκολεύτηκα πολύ χαχα! Φτιαγμένο από αγιούζ, περασμένο με μίξη λαδιών, λινέλαιο, τικ οιλ και baby οιλ.IMG_20171010_181828.jpgIMG_20171010_181849.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ενα πολυ μεγαλο μπραβο στον Κωστα για τησ κατασκευεσ του και τησ ιδεεσ που μασ δινει και στον Συρο για τα πανεμορφα ρολογια του.

Kαταπληκτικο, το ενα καλυτερο απο το αλλο, συγχαρητηρια Σπυρο!
Οι δρακοι και το ιδεογραμμα μπροστα ειναι αλλο πραμα!!

Σχετικα με τα λαδια, δοκιμασε το καθε ενα ξεχωριστα καθως δινει λιγο διαφορετικη αποχρωση στο ιδιο ξυλο το καθενα.
Δηλαδη ελαχιστα διαφορετικη αποχρωση ο δρακος επανω, αλλη το ρολοι και αλλη η βαση.

Υπαρχει λογος που τα αναμιγνυεις? Οχι οτι παιζει ρολο, δενουν μεταξυ τους δεν υπαρχει θεμα.
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η πιο ανεκτη μυρωδια που παιρνει το μιγμα απο τα αιθερια ελαια του baby oil.

Μιχάλη και Κυριάκο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η μίξη 3 λαδιών έγινε για πρώτη φορά. Διαφορετική απόχρωση δεν υπάρχει καθώς σε ξεγελά το φλας. Το baby oil μπήκε στη μίξη μόνο για τη μυρωδιά όπως είπες. Το λινέλαιο για το άψογο φινίρισμα και για το σκούρο παραπάνω τόνο που δίνει στο ξύλο και το teak oil για την προστασία που δίνει στο ξύλο καθώς περιέχει συντηρητικά.

Σωστο το σκεπτικο σου Σπυρο. Για το αλλο, δεν ειπα οτι εχει διαφορετικη αποχρωση η κατασκευη.
Ειπα οτι εαν χρησιμοποιουσες τα λαδια ξεχωριστα στην καθε επιφανεια θα ειχες μια ελαχιστα διαφορετικη αποχρωση.
Καθε ειδος λαδιου δινει συνηθως και λιγο διαφορετικη αποχρωση στο ιδιο ξυλο.

Παντως η δουλεια που κανεις στο ξυλο ειναι φοβερη!

Πολύ καλοδουλεμένα και τα δύο ρολόγια, μου αρέσει σαν θέμα περισσότερο το προηγούμενο, αλλά και αυτό με τους δράκους έχει απίστευτες λεπτομέρειες στα σημεία.

Εγώ είπα να ξεκινήσω σήμερα να φτιάξω άλλη μια ξύλινη ματσόλα από οξιά και δρυ, αλλά με την πλάνη χειρός περισσότερο κακό έκανα παρά καλό. Δεν κατάφερα να φέρω τις επιφάνειες παράλληλα, κουράστηκα και έκανα βλακείες τελικά, οπότε προτίμησα να το αφήσω για σήμερα. Μάλλον είναι καιρός να αρχίσω την αναζήτηση ξεχονδριστήρα, εκεί είναι που συναντώ τις περισσότερες δυσκολίες στη διαμόρφωση των κομματιών που επεξεργάζομαι. Όσο δούλευα με κόντρα πλακέ δεν το χρειαζόμουν, αλλά τώρα που βρίσκω ξύλα και τα τεμαχίζω έχει προκύψει αυτό το θέμα.

Κωστή και δικός μου πόθος ο ξεχονδριστήρας αλλά είναι πολύ το μαρούλι δυστυχώς...Άντε,πάρε τον να πάρω και εγώ...μάτι! :))

Για dewalt δεν νομίζω να πάω, είναι μεγάλο το ποσό και δεν σκοπεύω να κάνω τόσο μεγάλο έξοδο. Δεν ξέρω τι λέει ο μικρός πλανοξεχονδριστήρας boston που κοστίζει κάτω από 300 . Για μικρά κομμάτια που δουλεύω είναι μια χαρά διαστασιολογικά, αυτό που δεν ξέρω είναι πως τα πάει σε ότι αφορά την ποιότητα του αποτελέσματος. Εχω δει κάποια σχόλια στο youtube σχετικά με τα αντίστοιχα φασόν "αδελφάκια" του ότι πλανίζαν στραβά, οπότε αν παίζει τέτοια περίπτωση δεν κάνουμε δουλειά.

Router planner jig

Νικο, φοβαμαι οτι το μικρο δεν εχει και πολλη σχεση με το μεγαλο εκτος απο το ονομα και το χρωμα.
Με την πατεντα που λεει ο Νεκταριος μαλλον θα μπορεσει να γινει πιο ανεξοδα η δουλεια και να καλυψει τις αναγκες μικρων τεμαχιων.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk