Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Επιτέλους... Ομολόγησε!!!! :flipout: :flipout: :flipout:

Τι τσοκ είναι αυτό που βλέπω στον Boston;

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ώπ! Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. :nounder:
Παύλο σε "κατηγόρησα" άδικα και ζητάω συγνώμη. Έλειπα στο χωριό και δεν πήρα χαμπάρι.
Πάω να το διαβάσω...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Επιτέλους... Ομολόγησε!!!! :flipout: :flipout: :flipout:

Τι τσοκ είναι αυτό που βλέπω στον Boston;

Κι αυτό το γυαλιστικό τι ακριβώς είναι;

attachment.php

Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Ώπ! Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. :nounder:
Παύλο σε "κατηγόρησα" άδικα και ζητάω συγνώμη. Έλειπα στο χωριό και δεν πήρα χαμπάρι.
Πάω να το διαβάσω...
δεν διαβάζεις και θα μείνεις στην ίδια τάξη-bye-

Κι αυτό το γυαλιστικό τι ακριβώς είναι;

attachment.php

είναι η κρέμα που σουλεγα. καταπληκτική για ξύλα που γυρίζουν στον τόρνο. την έχει ένας φίλος στην Κεφαλονιά στα 17 .
http://yorkshire-grit.com/Product-Page/

Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

:a0210:

επίσης να προσθέσω ότι το υγρό γυαλί θέλει ζέστη για να σκληρύνει, από 20 βαθμούς και πάνω, διαφορετικά αργεί πάρα πολύ. αφού πήξει, και ζεσταθεί μετα από την επεξεργασία μαλακώνει αλλά επανέρχερται όταν κρυώσει. δουλεύεται πολύ εύκολα στον τόρνο αλλά και με κάποιο τριβείο. αν χαλάσει το φυσικό γυάλισμα από επεξεργασία, τρίψιμο κλπ., το τελικό γυάλισμα γίνεται με κρέμα που γυαλίζουν τα φανάρια αυτοκινήτων. κάτι τέτοιο δηλ. https://www.skroutz.gr/s/11705170/Meguiar-s-Plast-X-Clear-Plastic-Cleaner-Polish-G12310-296ml.html
εγώ δουλεύω όλη την σειρά στα γυαλόχαρτα και μετά πάω σε νερού ώστε να μην μείνει κανένα σημαδάκι.
φυσικά κι εγώ μαθαίνω ακόμα, όλη την εβδομάδα βλέπω βίντεο στις σέρρες και στο χωριό πειραματίζομαι.

Άψογος!!! :a0210:

επίσης να προσθέσω ότι το υγρό γυαλί θέλει ζέστη για να σκληρύνει, από 20 βαθμούς και πάνω, διαφορετικά αργεί πάρα πολύ. αφού πήξει, και ζεσταθεί μετα από την επεξεργασία μαλακώνει αλλά επανέρχερται όταν κρυώσει. δουλεύεται πολύ εύκολα στον τόρνο αλλά και με κάποιο τριβείο. αν χαλάσει το φυσικό γυάλισμα από επεξεργασία, τρίψιμο κλπ., το τελικό γυάλισμα γίνεται με κρέμα που γυαλίζουν τα φανάρια αυτοκινήτων. κάτι τέτοιο δηλ. https://www.skroutz.gr/s/11705170/Meguiar-s-Plast-X-Clear-Plastic-Cleaner-Polish-G12310-296ml.html
εγώ δουλεύω όλη την σειρά στα γυαλόχαρτα και μετά πάω σε νερού ώστε να μην μείνει κανένα σημαδάκι.
φυσικά κι εγώ μαθαίνω ακόμα, όλη την εβδομάδα βλέπω βίντεο στις σέρρες και στο χωριό πειραματίζομαι.
Αρχηγος!
:worshippy:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σημερα τελειωσα μια βαση για κρασια!!

Attachments

• 22472312_10214798149889525_735569677_o.jpg
    22472312_10214798149889525_735569677_o.jpg
    101.4 KB · Views: 126
  • 22546675_10214798145529416_713242010_o.jpg
    22546675_10214798145529416_713242010_o.jpg
    83.6 KB · Views: 126

βασικα πηγα να το κανω να δειχνει παλιο αλλα δεν μου βγηκε καλα..

Δεν πειραζει, η προσπαθεια μετραει!!
H παλαιωση του πευκου γινεται συνηθως με φλογιστρο, προσεκτικα να μην καει το ξυλο και μαυρισει.
Mπορεις να το τριψεις και να το περασεις ενα σκουροχρωμο βερνικακι τωρα και αν δεν εχεις τριψε το με καφε λουστρο/αλοιφη για παπουτσια.
Φανταζομαι να εχεις βιδωσει την βαση στο ξυλο περαν της κολλας :))

μιχαλη μαλλον για ενα βερνικι απο πανω με βλεπω!!

Εδω μια βαση απο μαονάκι για ενα αλλο ιδεογραμμα που ειχα φτιαξει.
Η επεξεργασια εγινε στην ανανεωμενη βαση για ρουτερ της dremel, μετα απο μια επεμβαση για αυξηση της σταθεροτητας.

37673613851_0d0e95d442_c.jpg

Η βαση εχει περαστει μονο λαδι ενω το γραμμα λαδι και βερνικι.

Άλλο ένα "παλαιωμένο" κουτί απο την κορδελίτσα μου.Όπως βλέπετε οι κοπές μου έφυγαν λίγο,αλλά ταιριάζουν με το "ταλαιπωρημένο" στυλ.Με χρώματα κιμωλίας και κερί.
υγ
απο τα σωθικά του έβγαλα και δεύτερο αλλά μόλις το έβαψα,αύριο θα το ποστάρω.

Attachments

• 29_6_2015bandsaw box1_4.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_4.jpg
    259 KB · Views: 149
  • 29_6_2015bandsaw box1_5.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_5.jpg
    267.1 KB · Views: 149
  • 29_6_2015bandsaw box1_6.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_6.jpg
    221.4 KB · Views: 149
  • 29_6_2015bandsaw box1_7.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_7.jpg
    235.6 KB · Views: 149

Πολλά μπράβο στον Βαγγέλη, στον Μιχάλη κ στον Νικόλα.
Το νήμα έχει πάρει φωτιά λέμε.

Καλλιτεχνες μου! :SFGSFGSF:
Πολυ μου αρεσε,Νικο, που μεσα απο το κουτακι εβγαλες ακομη ενα!