Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Και το "χομπιτόσπιτο" που έβγαλα απο το περίσευμα του κουτιού που πόσταρα χτες!Σε αυτό έχω διορθώσει τις στραβοκοπές που έχει η "μαμά" του...

Attachments

• 29_6_2015bandsaw box1_8.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_8.jpg
    293.7 KB · Views: 141
  • 29_6_2015bandsaw box1_9.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_9.jpg
    294.2 KB · Views: 141
  • 29_6_2015bandsaw box1_10.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_10.jpg
    238.5 KB · Views: 141
  • 29_6_2015bandsaw box1_11.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_11.jpg
    294.2 KB · Views: 142
  • 29_6_2015bandsaw box1_12.jpg
    29_6_2015bandsaw box1_12.jpg
    294.9 KB · Views: 141
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τι να λέμε τώρα το φυσικό ξύλο έχει άλλη χάρη & ομορφιά, η μυρωδιά του κέδρου δε, η καλύτερη & αγνότερη από το καλύτερο αρωματικό ή αιθέριο έλαιο του εμπορίου.

Κώστα με την περιγραφή σου μας κάνεις και ζηλεύουμε.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Και το "χομπιτόσπιτο" που έβγαλα απο το περίσευμα του κουτιού που πόσταρα χτες!Σε αυτό έχω διορθώσει τις στραβοκοπές που έχει η "μαμά" του...

Με ποτηροτρυπανο εφτιαξες το συρταρακι? Γιατι δεν βλεπω απο τη μια εγκοπη, και απο την αλλη δειχνει πολυ στρογγυλο!
Ωραιο και αυτο!

Τι υπεροχα πραματα που βλεπουμε σε αυτο το νημα!
Σπυρο, Νικο, Κωστα my respects :SFGSFGSF:

Πολύ μ αρέσει το χρώμα Νίκο!
Εγώ χρωστάω κάτι φώτο...shadow box3.jpgshadow box4.jpg

Ευχαριστώ κύριοι.Όχι Νεκτάριε,όλα με τη boston!Η εγκοπή είναι στην κάτω μεριά,αλλά την ξανακόλλησα.Είναι και το χρώμα κιμωλίας που είναι παχύ,την κάλυψε εντελώς.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Λίγο έλειψα κ ο καλός χαμός έγινε.
Πολλά - πολλά μπράβο σε όλους.

Νήμα: "Χάρμα Οφθαλμών" πρέπει να το μετονομάσουν οι κ. κ. Διαχειριστές το στέκι ετούτο.

Πολύ όμορφες κατασκευές παιδιά!!!!

Νίκο έχεις δίκιο για τα αρώματα.

Προχθές πλανιζα ένα κομμάτι μαστιχοδεντρα και μοσχομυριζε ο τόπος!

Aκομα και το ταπεινο πευκακι με το ρετσινι του εχει τη χαρη του.
Ολα τα φρεσκα ξυλα γενικοτερα ειναι απολαυση να τα μεταμορφωνεις και να τους δινεις δευτερη ζωη!

Για όποιον ενδιαφέρεται λίγο πιο φθηνά σε μαγαζί στην Ηλιούπολη
82ea968b4a6abbcafff67b4df914aadc.jpg

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ομορφια τα νερα στο ρεσω, και μεθυστικο το αρωμα του κεδρου. Το ιδιο μεθυστικο ισως με το αρωμα που βγαζει το δασος με τις οξιες επανω στο Βιτσι.
Τα κεδρο ειναι κομμενο περιπου ενα χρονο πριν. Αυτο μαζι με ενα ελατο, ειχαν ξεθαφτει πριν πολλα χρονια, μαζι με χωμα απο την Βυτινα νομιζω, φυντανια, αφου σημαδευτηκε που κοιταγαν βορρα, φυτευτηκαν με τον ιδιο προσανατολισμο, και ποτιζονταν με μπουκαλες απο την καταψυξη που ελιωναν σιγα - σιγα στη ριζα. Το κεδρο σε σχεση με το ελατο (που το χασαμε απο καποια ασθενεια), πηρε πολυ γρηγορα επανω του και εχει θεριεψει κανοντας 3 κορυφες. Αυτες ειναι που κοπηκαν, και μια απο αυτες (την μεγαλυτερη) πηρε ο Κωστας.
Εχω φυλαξει και τις αλλες αλλα ειναι πιο λεπτες και μακριες. Ομως αν εχεις κατι κατα νου, στις δινω, να τις ξαναζωντανεψεις.

Μην με παρεξηγητε που δεν σχολιαζω καθε κατασκευη που κανετε. Μου αρεσουν ολες και προτιμω να πω κατι οταν εχω να σχολιασω ή να ρωτησω.

πολυ ομορφες οι κατασκευες σας παιδια!!

μετα απο πολυ καιρο βρηκα λιγο χρονο να φτιαξω κατι και εγω.
7 παξιμαδια μ6, ντιζα μ6 και δυο ροδελες μ8 λυγισμενες στις 90 μοιρες για καθε λουλουδι
η γλαστρα ειναι απο καδρονι αγνωστου προελευσεως 8x8 που διαμορφωθηκε με την προξονοκορδελιτσα, το καινουριο τανκ του λιντλ και παλμικο ντεβαλτ.
σε ρολο πιατακι γλαστρας μια ροδελα απο αμορτισερ λεωφορειου που ειχε και το γυρισμα στην ακρη.
τα μεταλλικα μερη βαφτηκαν με βερνικι για μεταλλα και το ξυλο με βερνικι εμποτισμου χρωμα δρυς

canvas3.jpg
canvas2.jpg
canvas1.jpg

Πολύ όμορφο κ έξυπνο. Μπράβο mixalio.

Ιδιαιτερα ομορφο Μιχαλιο!
Τα παξιμαδια πως τα εχεις κολλησει? Ηλεκτροκολληση και αυτα, γιατι δεν φαινεται κατι!