Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σφίγγει από καπου; έχει μόνο το μοχλό που κλειδώνει η λαμα στη θέση της....δεν βλέπω κάτι άλλο. .Και στις οδηγίες δεν λέει τίποτα 😕

Αυτο το μοντελο εχεις?
dremel%C2%AEmoto-saw-3812.jpg

Ναι αυτό εχω☺ σφίγγει από καπου;

Το θέμα με τον ώμο πρόσεξέ το μιας και κάθεσαι αρκετές ώρες στη σέγα. Εγώ έχω την αντίστοιχη της proxxon και σε κάποιες κατασκευές που απαιτούσαν πολλές ώρες κοπών, ειχα κι εγώ ενοχλήσεις. Δες το ύψος της καρέκλας σε σχέση με το γραφείο και το αν σε βολεύει να ακουμπούν οι αγκώνες στο γαφείο ή στα μπράτσα της καρέκλας (αν έχει). Επίσης μεγάλη προσοχή στη στήρηξη της μέσης και βέβαια τακτικά διαλείμματα και τεντώματα για να μην πιάνεσαι. Ειναι παγίδα η σέγα γιατί μπορεί να παρασυρθείς και να διαπιστώσεις ότι έχεις μείνει κάνα τρίωρο ακίνητος-η σε σκυφτή στάση με τους αγκώνες σηκωμένους, οπότε λογικό να πιαστείς...

Ενα προτζεκτακι θα σας δειξω που γυρναγε στο μυαλο μου και ειχα υποσχεθει στην Ξανθή εδω και καιρο....

Χρησιμοποιησαμε την μπιζουτιερα που ειχε στο δωματιο της σαν γραφειο για τα μαθηματα της και ετσι περισεψε ο καθρεπτης...

ikea-hemnes-dressing-table-with-mirror-for-sale-1-in-al-barsha-59c108f6b3335_slider.jpeg

Ενας απλος καθρεπτης αλλα με δυνατοτητες στην φαντασια μου.

Οποτε ξεκιναμε με ενα πατρον για καθρεπτη, κολλα UHU Stick και ενα κομματι ελατακι απο το Leroy.

20171111_204030.jpg

Πηρε μπρος το Θηριο απο την Σαμο το οποιο καταπιε κυριολεκτικα το 18mm ελατακι κανοντας αψογα ολες τις κοπες.

20171111_213638.jpg

Κοπηκε λοιπον η διακοσμητικη κεφαλη του καθρεπτη και λειανθηκε με γυαλοχαρτα.

20171112_132418.jpg

Και κολληθηκε στο πανω μερος του καθρεπτη συγκρατουμενη με τα πολυ χρησιμα λαστιχακια απο βαφτηκε με ριπολινη και ξανατριφτηκε.!

20171114_080854.jpg

Τωρα περναμε στο κομματι του βαψιματος.

Ειχα εδω και καιρο ενα κουτι χρωμα κιμωλιας απο το Lidl και ελεγα να το βαψω με αυτο να παρει ενα ωραιο ματ λευκο χρωμα με την βελουδινη υφη που χαριζουν αυτα τα χρωματα αλλα ελα που μεσολαβησε το σεμιναριο με τις τεχνοτροπιες που πηγα και ειχε ανεβασει και ο φιλτατος Μπαμπης να παρακολουθησετε, οποτε ηταν ευκαιρια αυτα που ειδα να εφαρμοστουν!

Ετσι αγοραστηκε ενα κουτι Cracle glaze της Polyvine και ενα ομορφο χρυσο ματ σπρευ απο το Lidl.

https://www.polychromo.gr/product/15201/galaktoma-krakele-/

20171114_170848.jpg

Τριφτηκε και ψεκαστηκε ο καθρεπτης με το χρυσο σπρει.

20171114_191328.jpg

Και επειτα περαστηκε με το κρακελε γαλακτωμα!

Τελος περαστηκε με τιο χρωμα κιμωλιας και αυτο καθως στεγνωνε αρχισε τα κρακ δινοντας αυτο το ομορφο κατ εμε αποτελεσμα!

20171114_214844.jpg

Ματ βερνικι διαφανο σε σπρευ για "κλειδωμα" της τχνοτροπιας και βουαλα!

20171116_081532.jpg

Και πηρε την θεση του αφου μπηκε το τζαμι στον τοιχο στο σαλονι!

20171116_182053.jpg

Ελπιζω να σας αρεσει! Εμενα παντως με ικανοποιησε πολυ αλλα και την Ξανθη αλλα και τα πεθερικα μου εντυπωσιαστηκαν!!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Κυριάκο, είχε δουλίτσα μπόλικη.

Αν αρέσει στην Ξανθή & στα πεθερικά για εμάς μην νοιάζεσαι καθόλου !!!!!

Ευχαριστω πολυ Κωστα!
Η αληθεια ειναι πως το ευχαριστηθηκα τοσο σαν διαδικασια αλλα και ως αποτελεσμα!

Ωραία δουλειά Κυριάκο, μου αρέσει και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το θέμα με τα χρώματα. Δυστυχώς λόγω ωραρίου δεν μπόρεσα να έρθω να δω και εγώ το σεμινάριο που λες.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πάρα πολύ όμορφο Κυριάκο και πολύ καλή εφαρμογή της τεχνοτροπίας διακρίνω! Μπράβο!

Μπράβο Κυρ, ωραία δουλειά.
Καμαρώνουν και τα πεθερικά για τον γαμπρό που έκαναν!!!

Πάρα πολύ καλός ο καθρέπτης Κυριάκο!!!! :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:. Η εφαρμογή της τεχνοτροπίας με τα χρώματα κιμωλίας απογείωσε το αισθητικό αποτέλεσμα!!! :grinning-smiley-043:firstprize:

Έ, αφού άρεσε στα πεθερικά τι το συζητάς;
Δε τα ρωτάς κιόλας τι τόρνο να πάρεις; Που ξέρεις, μπορεί να μην έχουν σκεφτεί ακόμα το δώρο σου για τα Χριστούγεννα... :flipout:

Στα σοβαρά τώρα.. Πάρα πολύ ωραίο έγινε, και πολύ ωραίο και το κόψιμο της σέγας.
Αυτό που δεν μ' αρέσει είναι οτι βαρέθηκες κι έβαψες μόνο όσα βλέπει η πεθερά... Σχεδόν δηλαδή γιατί αποκλείεται να μην βλέπει την εσωτερική πλευρά της κορνίζας.

Χαχαχα

Ευχαριστω πολυ παιδια!!!

Μπαμπη εννοεις το εσωτερικο της καλλιτεχνιας?

Επιτιδες το αφησα ετσι καθως κανει ωραια αντιθεση το χρυσο χρωμα εκει!

Αν δεν φαίνεται άσχημο ΟΚ.. Νόμισα οτι βαρέθηκες.

Κ που να δουν οι συγγενείς τι έργα φτιάχνει ένας ξυλοτόρνος.

Καταπληκτική δουλειά Κυρ, πολλά μπράβο!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχεις δίκιο αν καί ήδη κάνω φυσιοθεραπειες....δυστυχώς δεν έχω ούτε τον κατάλληλο χώρο ούτε τραπέζι σωστό. ..είναι κοντό. Το πρόβλημα με τον ώμο μου βγήκε μετά από 200 μπουμπουνιερες που έκανα για την αδερφή μου με το πριόνι χειρος😨 όσο για το πριόνι της dremel ίσως θα έπρεπε να έδινα κάτι παραπάνω για να πάρω της proxxon το mini.....δέχεται πριονακια σπιραλ; έχω μάθει με αυτά κ ζορίζομαι να πηγαίνω μόνο ευθεία.

Το θέμα με τον ώμο πρόσεξέ το μιας και κάθεσαι αρκετές ώρες στη σέγα. Εγώ έχω την αντίστοιχη της proxxon και σε κάποιες κατασκευές που απαιτούσαν πολλές ώρες κοπών, ειχα κι εγώ ενοχλήσεις. Δες το ύψος της καρέκλας σε σχέση με το γραφείο και το αν σε βολεύει να ακουμπούν οι αγκώνες στο γαφείο ή στα μπράτσα της καρέκλας (αν έχει). Επίσης μεγάλη προσοχή στη στήρηξη της μέσης και βέβαια τακτικά διαλείμματα και τεντώματα για να μην πιάνεσαι. Ειναι παγίδα η σέγα γιατί μπορεί να παρασυρθείς και να διαπιστώσεις ότι έχεις μείνει κάνα τρίωρο ακίνητος-η σε σκυφτή στάση με τους αγκώνες σηκωμένους, οπότε λογικό να πιαστείς...
Έχεις δίκιο αν καί ήδη κάνω φυσιοθεραπειες....δυστυχώς δεν έχω ούτε τον κατάλληλο χώρο ούτε τραπέζι σωστό. ..είναι κοντό. Το πρόβλημα με τον ώμο μου βγήκε μετά από 200 μπουμπουνιερες που έκανα για την αδερφή μου με το πριόνι χειρος😨 όσο για το πριόνι της dremel ίσως θα έπρεπε να έδινα κάτι παραπάνω για να πάρω της proxxon το mini.....δέχεται πριονακια σπιραλ; έχω μάθει με αυτά κ ζορίζομαι να πηγαίνω μόνο ευθεία.

Γειά στά χέρια σου Κυριάκο,έγινε πολύ όμορφο καί πρωτότυπο.
Αργείς νά δημιουργήσεις κάτι,αλλά άν τό αποφασίσεις "ζωγραφίζεις" κανονικά :firstprize:

όσο για το πριόνι της dremel ίσως θα έπρεπε να έδινα κάτι παραπάνω για να πάρω της proxxon το mini.....δέχεται πριονακια σπιραλ; έχω μάθει με αυτά κ ζορίζομαι να πηγαίνω μόνο ευθεία.

Η μικρή επιτραπέζια σέγα Proxxon DS 230 δέν παίρνει τίς σπειροειδής λάμες Proxxon,αυτές τίς παίρνει η μεσαία επιτραπέζια σέγα Proxxon DSH ,καθώς καί η μεγάλη επιτραπέζια σέγα Proxxon DS 460

Χαίρομαι πολύ που βρήκα αυτο το θέμα! Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με ξυλοκατασκευες....αλλά με λεπτό ξύλο προς το παρόν. Έχω φτιάξει κάνα δυο σχεδια για μπρελόκ και δώρα (θα βάλω αργότερα φωτο) Φέτος όμως επειδή δεν προλαβαίνα αποφάσισα να πάρω σεγα επιτραπεζια και λόγω οικονομικών πήρα της dremel. Το πρόβλημα μου είναι ότι μέσα σε δύο μέρες έσπασα 4 λαμές και δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί. Μέχρι τώρα έκοβα με πριονι χεριού με spiral πριονακια. ....πολύ καλά αλλά πλέον απέκτησα θέμα με τον ώμο. Μήπως επειδή δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο να το λειτουργώ σωστά ή επειδή δουλεύω πολύ ωρα; (σήμερα έκοβα 5 ωρες)

Καλώς ήλθες.
Aπό ότι διαβάζω η Dremel motosaw δέν έχει χειροκίνητο σφίξιμο τής λάμας τής λάμας,απλά μπαίνει η λάμα στήν βάση καί μέ τόν μπλέ μοχλό σφίγγει αυτόματα στήν θέση της.
Γιά τό σπάσιμο τής λάμας πιθανόν είναι νά κόβεις σκληρό ξύλο στά όρια καί να τήν ζόρισες,η οι τόσες ώρες κοπής να ζεσταίνουν τήν λάμα καί νά κόβεται.
Πάντος χαράς τό κουράγιο καί τήν υπομονή σάς συνάδελφοι,νά κόβεται τόσες ώρες (5 ώρες) σερί σέ επιτραπέζια σέγα,εγώ πάνω από 15 λεπτά τό ανώτερο μισή ώρα δέν κόβω.