Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τα ελαφάκια αυτά με τι τα φτιάχνεται? 8mm κόντρα πλακέ?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ανάλογα την "έκδοση" & το "μοντέλο".

Γίνονται & μασιφ ξύλο & με κόντρα πλακε & mdf.
Και με 8 mm κόντρα πλακέ μια χαρά θα γίνει.

Παιδια στην σεγα τυπου EINHELL που εχω, ταιριαζουν αυτες οι λαμιτσες???

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B001NIA9XG/ref=ox_sc_act_title_5?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

Για την στηριξη θα φτιαξω κατι αυτοσχεδιο.

Πρεπει να ταιριαζουν, τις εχω αγορασει.
Αν τις βιαζεσαι ελα να σου δωσω 2 λαμες να δοκιμασεις και να κανεις τη δουλεια σου.

Μπορεις να τα φτιαξεις και με κοντρα πλακε απο 3μμ παχος εως οσο μπορεις.
Φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις καθε ειδους ξυλινη επιφανεια.

Μπορεις να τα φτιαξεις και με κοντρα πλακε απο 3μμ παχος εως οσο μπορεις.
Φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις καθε ειδους ξυλινη επιφανεια.

Το εκτυπώνετε δηλαδή σε Α4 και μετά προσαρμόζετε τα κοψίματα στα πόδια και στα κέρατα ανάλογα το πάχος του υλικού?

Aκριβως, το ελαφακι εκτυπωνεται σε οποια διασταση θελεις και προσαρμοζουμε το κενο των εγκοπων αναλογα με το παχος του ξυλου.
Εαν το παχος του ξυλου ειναι 5 χιλιοστα, οι εγκοπες πρεπει να εχουν το ιδιο πλατος/ανοιγμα.

Πρεπει να ταιριαζουν, τις εχω αγορασει.
Αν τις βιαζεσαι ελα να σου δωσω 2 λαμες να δοκιμασεις και να κανεις τη δουλεια σου.

Ευχαριστω πολυ Μιχαλη!
Σε μηκος ειναι ιδιες ε?

Κανουν στην boston που εχω, αρα κανουν σε ολες τις παρομοιες συμπεριλαμβανομενης και της Ειnhell.

Oχι δεν ειχε, αν και το μανουαλ εγραφε οτι υπαρχει αναπτορας που παιρνει ακεφαλες λαμες.
Πηρα τηλεφωνο την αντιπροσωπια και μου ειπαν οτι η σεγα ερχεται χωρις ανταπτορα και δεν υπαρχει ανταπτορας ουτε σαν εξτρα.

Τίς προάλλες είχε έρθει σπίτι η ανηψιά μου,καί είδε τό ξύλινο χριστουγεννιάτικο δεντράκι,καί μού είπε άν μπορώ νά τίς φτιάξω ένα,αλλά μέ ρεσώ μπροστά η πίσω,έπιασα επιτόπου καί έβαλα δυό ρεσώ εμπρός καί πίσω στό δεντράκι,αλλά δέν έμεινα ευχαριστημένος από τήν φωτεινότητα του,τίς λέω άστο επάνω μου θά βάλω led υψηλής φωτεινότητας από κάτω καί θά στέλνω τήν δέσμη πρός τό δεντράκι σάν προβολέας.
Ετσι λοιπόν ξεκίνησα νά φτιάχνω τό κουτί σάν βάση πού θά έμπαινε από κάτω η μπαταρία 9 volt μέ θήκη καί διακόπτη,τά 3 led υψηλής φωτεινότητας τών 5 mm σέ συνδεσμολογία έν σειρά.
Εκανα πειραματισμούς στά χρώματα καί τό κόκκινο-μπλέ-πράσινο μού άρεσαν περισσότερο,υπολόγισα τήν τιμή τής αντίστασης 330 Οhm στό 1/2 watt γιά να κάνω πτώση τάσης από τά 9 volt τής μπαταρίας στά 2,5 volt έκαστο σέ κάθε led.
Η κατανάλωση είναι απειροελάχιστη πού σημαίνει ότι αντέχει η μπαταρίας νά είναι ολο τό 24 ωρο αναμμένα γιά μεγάλο διάστημα

Στά ξυλουργικά μού άρεσε τό φαλτσοπρίνο Proxxon γιά τα φιλετάκια τής βάσης που τά έκοβε πανεύκολα καί ίσια,τό ξύλο κ/π οκουμέ 8 mm γιά τήν βάση,καί τό δεντράκι κ/π 4 mm.Τό δεντράκι όπως καί τά άλλα "φυτεύτηκε" στήν βάση πού άνοιξα οπή μέ σκαρπέλο καί κολλήθηκε μέ ξυλόκολλα

Ανοιξα 3 τρύπες 6 mm για νά μπορώ νά φέρω λοξά τά led γιά να ρίχνουν τήν δέσμη στό δεντράκι,καί όταν τελείωσα τήν ηλεκτρονική συνδεσμολογία μέ ηλεκτρονικό κολλητήρι καί καλάι έβαλα θερμοσυστελόμενο μακαρόνι,έριξα θερμή σιλικόνη μέσα στήν οπή τών led καί γρήγορα πρίν στεγνώση έφερα τό led εκεί πού ήθελα να δώσει τήν δέσμη φωτός επάνω στό δέντρο.
Η βάση τής μπαταρίας κολλήθηκε μέ εποξική κόλλα πλαστελίνης πού μού είχε δώσει ο Μιχάλης Χιώτης νά τήν δοκιμάσω κάποια στιγμή καί ευχαριστώ,καί νά πού χρειάστηκε σέ ανύποπτο χρόνο,καί γιά νά μήν περιμένω νά στεγνώσει καί νά δουλέψω άμεσα γύρω γύρω τήν κόλλησα μέ θερμή σιλικόνη.

Τό θέμα είναι ότι μού αρέσει έτσι καί σκέφτομαι ότι άν τό βάψω πράσινο μέ άσπρο στήν άκρη σάν τά άλλα μήπως χάσω τά τόσο ωραία χρώματα πού δίνουν τά led έτσι άβαφτο,πάντος η ανηψιά μου δέν θέλει τήν βάση βαμμένη σκούρα όπως τίς άλλες που είναι με Oregon τήν θέλει φυσικό ξύλο άβαφτη τελείως.

Πιστεύω νά σάς αρέσει,δώστε καμμιά ιδέα συνάδελφοι γιά τό άν αξίζει νά τό βάψω τό δεντράκι πράσινο,η θα χάσω τήν τόσο καλή φωτεινότητα πού έχει τώρα.

led110.jpg

led210.jpg

led310.jpg

led410.jpg

led510.jpg

led610.jpg

led710.jpg

led810.jpg

led910.jpg

led9910.jpg

led99910.jpg

led99911.jpg

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη γεια στα χέρια σου μην αλλάξεισ τίποτα είναι πολύ όμορφο

Ωραιοτατο προτζεκτακι Δημητρη που ζωντανεψε ομορφα με τα λεντακια!

Σιγουρα πρεπει να το βαψεις, και την βαση, καθως η αντανακλαση θα ειναι πιο εντυπωσιακη πανω στο βαμμενο ξυλο.
Τωρα το πως θα το βαψεις ειναι αλλο θεμα και θεμα γουστου.

Εγω θα εβαβα το δεντρακι πρασινο ανοιχτο με χιονια στις ακρες. Το αστερακι πανω με προβληματιζει..
Tην βαση λιγο πιο σκουρο χρωμα. Θεσε καλυτερα το δημιουργικο διλλημα στο ανηψακι σου!

Τον εποξικο στοκο τον χαραμισες που κολλησες την βαση, λιγη θερμοκολλα ηταν υπεραρκετη :))
Μου αρεσε η χρηση της αντιστασης στο κυκλωμα!!

Ανεβαίνεις επίπεδα πλέον Δημήτρη, φανταστικό το αποτέλεσμα!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω για τα σχολια σας για το ελαφακι, αλλα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτα που διμιουργουν αρκετα παιδια εδω.

Επίσης τι χρώματα χρησιμοποίησες;

Ακρυλικα για ζωγραφικη σε σωληναρια.

Και μια υδατογραφία πάνω σε κόντρα πλακέ από εμένα.

Με το αγαπημένο μου θέμα βέβαια.

Funky Lena enjoys the garden!

23736100_10210788943544071_2510543670783661957_o.jpg

τοοοο μονδέλο:

Life is good by Chris Brn, on Flickr

:D

Να τα, να τα, και δευτερος καλλιτεχνης μετα τον Κυριακο. Πολυ ωραιος, ακομα μια ασχολια μου που εγκαταλειφθηκε με το περασμα των χρονων. Καρτουν αρχικα και προσωπογραφιες με μολυβι αργοτερα, αλλα μην φανταστεις κανενα ιδιαιτερο ταλεντο και τεχνικη. Αυτοδιδακτος εκτος απο μια ωραια περιοδο της ζωης μου που θητευσα διπλα σε μια ζωγραφο.

Τίς προάλλες είχε έρθει σπίτι η ανηψιά μου,καί είδε τό ξύλινο χριστουγεννιάτικο δεντράκι,καί μού είπε άν μπορώ νά τίς φτιάξω ένα,αλλά μέ ρεσώ μπροστά η πίσω,έπιασα επιτόπου καί έβαλα δυό ρεσώ εμπρός καί πίσω στό δεντράκι,αλλά δέν έμεινα ευχαριστημένος από τήν φωτεινότητα του,τίς λέω άστο επάνω μου θά βάλω led υψηλής φωτεινότητας από κάτω καί θά στέλνω τήν δέσμη πρός τό δεντράκι σάν προβολέας.
Ετσι λοιπόν ξεκίνησα νά φτιάχνω τό κουτί σάν βάση πού θά έμπαινε από κάτω η μπαταρία 9 volt μέ θήκη καί διακόπτη,τά 3 led υψηλής φωτεινότητας τών 5 mm σέ συνδεσμολογία έν σειρά.
Εκανα πειραματισμούς στά χρώματα καί τό κόκκινο-μπλέ-πράσινο μού άρεσαν περισσότερο,υπολόγισα τήν τιμή τής αντίστασης 330 Οhm στό 1/2 watt γιά να κάνω πτώση τάσης από τά 9 volt τής μπαταρίας στά 2,5 volt έκαστο σέ κάθε led.
Η κατανάλωση είναι απειροελάχιστη πού σημαίνει ότι αντέχει η μπαταρίας νά είναι ολο τό 24 ωρο αναμμένα γιά μεγάλο διάστημα

Στά ξυλουργικά μού άρεσε τό φαλτσοπρίνο Proxxon γιά τα φιλετάκια τής βάσης που τά έκοβε πανεύκολα καί ίσια,τό ξύλο κ/π οκουμέ 8 mm γιά τήν βάση,καί τό δεντράκι κ/π 4 mm.Τό δεντράκι όπως καί τά άλλα "φυτεύτηκε" στήν βάση πού άνοιξα οπή μέ σκαρπέλο καί κολλήθηκε μέ ξυλόκολλα

Ανοιξα 3 τρύπες 6 mm για νά μπορώ νά φέρω λοξά τά led γιά να ρίχνουν τήν δέσμη στό δεντράκι,καί όταν τελείωσα τήν ηλεκτρονική συνδεσμολογία μέ ηλεκτρονικό κολλητήρι καί καλάι έβαλα θερμοσυστελόμενο μακαρόνι,έριξα θερμή σιλικόνη μέσα στήν οπή τών led καί γρήγορα πρίν στεγνώση έφερα τό led εκεί πού ήθελα να δώσει τήν δέσμη φωτός επάνω στό δέντρο.
Η βάση τής μπαταρίας κολλήθηκε μέ εποξική κόλλα πλαστελίνης πού μού είχε δώσει ο Μιχάλης Χιώτης νά τήν δοκιμάσω κάποια στιγμή καί ευχαριστώ,καί νά πού χρειάστηκε σέ ανύποπτο χρόνο,καί γιά νά μήν περιμένω νά στεγνώσει καί νά δουλέψω άμεσα γύρω γύρω τήν κόλλησα μέ θερμή σιλικόνη.

Τό θέμα είναι ότι μού αρέσει έτσι καί σκέφτομαι ότι άν τό βάψω πράσινο μέ άσπρο στήν άκρη σάν τά άλλα μήπως χάσω τά τόσο ωραία χρώματα πού δίνουν τά led έτσι άβαφτο,πάντος η ανηψιά μου δέν θέλει τήν βάση βαμμένη σκούρα όπως τίς άλλες που είναι με Oregon τήν θέλει φυσικό ξύλο άβαφτη τελείως.

Πιστεύω νά σάς αρέσει,δώστε καμμιά ιδέα συνάδελφοι γιά τό άν αξίζει νά τό βάψω τό δεντράκι πράσινο,η θα χάσω τήν τόσο καλή φωτεινότητα πού έχει τώρα.

led110.jpg

led210.jpg

led310.jpg

led410.jpg

led510.jpg

led610.jpg

led710.jpg

led810.jpg

led910.jpg

led9910.jpg

led99910.jpg

led99911.jpg

Βαφτο πρασινο αστο να στεγνωσει και μετα τριφτο εντονα με ψιλο γυαλοχαρτο ωστε η στρωση να γινει τοσο ψιλη που να διακρινεται και το ξυλο απο κατω. Δοκιμασε και τριψιμοπ με συρμα κουζινας με την φορα των φυλωματων.
Κανε πειραμα με ρεταλια και βαλτα μπροστα απο το δεντρο να φωτιζονται για να παρεις μια ιδεα πως θα φανει η μιξη των χρωματων, πρασινο με led.

ΠΡΟΣΟΧΗ αλλος ενας που ζητησε την γνωμη μου και δεν την ακολουθησε πιστα, του επεφτε η ασφαλεια συνεχεια οταν εβαζε μπροστα την σεγα!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη η όμορφη συνεργασία των δύο ασχολιών σου έφερε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

:SFGSFGSF:

Eυχαριστώ Χρήστο

Δημήτρη γεια στα χέρια σου μην αλλάξεισ τίποτα είναι πολύ όμορφο

Να σαι καλά Κυριάκο -bye-

Ωραιοτατο προτζεκτακι Δημητρη που ζωντανεψε ομορφα με τα λεντακια!

Σιγουρα πρεπει να το βαψεις, και την βαση, καθως η αντανακλαση θα ειναι πιο εντυπωσιακη πανω στο βαμμενο ξυλο.
Τωρα το πως θα το βαψεις ειναι αλλο θεμα και θεμα γουστου.

Εγω θα εβαβα το δεντρακι πρασινο ανοιχτο με χιονια στις ακρες. Το αστερακι πανω με προβληματιζει..
Tην βαση λιγο πιο σκουρο χρωμα. Θεσε καλυτερα το δημιουργικο διλλημα στο ανηψακι σου!

Τον εποξικο στοκο τον χαραμισες που κολλησες την βαση, λιγη θερμοκολλα ηταν υπεραρκετη :))
Μου αρεσε η χρηση της αντιστασης στο κυκλωμα!!

Ευχαριστώ Μιχάλη
Μήν ανησυχείς έχω ακόμα μπόλικη κόλλα εποξική λίγο έβαλα γιατί ξέρω τί δύναμη έχει.
Είσαι μέσα στό πνεύμα τής ανηψιάς μου,μού έχει πεί νά το κάνεις πράσινο ανοιχτό όχι κυπαρισσί πού έχεις τά άλλα δέντράκια,καλά τίς λέω έχεις δεί έλατο πράσινο ανοιχτό ? όλα πράσινο κυπαρισσί είναι στό χρώμα,αλλά ξέρω τό λές Μιχάλη γιατί στό σκούρο θά χαθεί η καλή αντανάκλαση τού φωτισμού,τήν βάση τήν θέλει φυσικό ξύλο,έκανα ένα τέστ σέ ρετάλι οκουμέ μέ Baby-oil καί τό σκουραίνει αρκετά.

Θά κάνω πειράματα σέ ρετάλια μέ τό χρώμα,καί άν δώ ότι δέν τού βγαίνει καλός ο φωτισμός,θά ρωτήσω καί τήν ανηψιά μου τί θέλει νά κάνω.

Ανεβαίνεις επίπεδα πλέον Δημήτρη, φανταστικό το αποτέλεσμα!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νά είσαι καλά Παύλο,ευχαριστώ.

Βαφτο πρασινο αστο να στεγνωσει και μετα τριφτο εντονα με ψιλο γυαλοχαρτο ωστε η στρωση να γινει τοσο ψιλη που να διακρινεται και το ξυλο απο κατω. Δοκιμασε και τριψιμοπ με συρμα κουζινας με την φορα των φυλωματων.
Κανε πειραμα με ρεταλια και βαλτα μπροστα απο το δεντρο να φωτιζονται για να παρεις μια ιδεα πως θα φανει η μιξη των χρωματων, πρασινο με led.

ΠΡΟΣΟΧΗ αλλος ενας που ζητησε την γνωμη μου και δεν την ακολουθησε πιστα, του επεφτε η ασφαλεια συνεχεια οταν εβαζε μπροστα την σεγα!!!!!!!!!!!

Νά ξεκινήσω από τό τέλος,αααα τόσο καλό ποδαρικό έχεις,νά σέ έχω υπόψην τήν πρωτοχρονιά :grinning-smiley-043

Τώρα άν αρχίσω νά τό τρίβω έντονα καί μάλιστα καί μέ σύρμα πολυ φοβάμαι ότι κάποιος-κάποια θά τό κλαίει τό δεντράκι :flipout:

Τό μόνο σίγουρο είναι ότι θά κάνω χρωματικές δοκιμές σέ ρετάλια,θά ρίχνω τόν φωτισμό επάνω τους νά δώ πώς θά δείχνει,βλέποντας καί κάνοντας.

Δημήτρη η όμορφη συνεργασία των δύο ασχολιών σου έφερε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστώ Κώστα. -bye-

Δημητρό υποκλίνομαι... :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Έχεις αλλάξει πίστα αγόρι μου... Που νάχες και μεγάλα εργαλεία...:flipout: