Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιοτατα Μηχαλη σε αμυγδαλια δεν εχω δοκιμασει ποτε κατι σαν ξυλο ειναι μαλακο η σκληρο?

Ευχαριστω Κυριακο!
Ναι, η αμυγδαλια (και η βερυκοκια) ειναι σημαντικα πιο σκληρο ξυλο απο οξια/καρυδια/βελανιδια που τα δουλευω αρκετα.
Ειναι το μονο ξυλο που με 1 μολις ποντο παχους μου εκοψε μεσα σε λιγα λεπτα δυο (λεπτες) ακεφαλες λαμες στην μικρη proxxon.
Ετσι πηγα σε χοντρες λαμες με κεφαλη και τελειωσα το δεντρακι στην dremel.

Οπως σωστα παρατηρησε ο Παυλος, οταν τριφτει καλα δινει μια εξαιρετικα βελουδινη υφη, κυριολεκτικα σαν γυαλι.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να συμπληρώσω επίσης ότι σε μεγάλα κομμάτια δεν μπόρεσα να σώσω κανένα γιατί ανοίγουν όλα, αλλά σε μικρά όπως τις χαρτοπετσετοθήκες του Μπάμπη θα γίνουν πολύ όμορφα λόγω των καταπληκτικών χρωμάτων που έχει η αμυγδαλιά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ομορφιές.

Την γραμματοσειρά του Μ καθώς τις διατάσεις του θα ήθελα να μάθω αν είναι εφικτό.

Δυστυχως δεν εχω βρει ολοκληρωμενη την συγκεκριμενη γραμματοσειρα.
Το M το βρηκα στο ιντερνετ, το κατεβασα και το τυπωνω σε οποιο μεγεθος θελω.
http://www.poweredbypulses.org/uplo...ntable-m-coloring-page-l-d1c6c4e840bfa72a.jpg

Η γραμματοσειρά που ψάχνετε ή τουλάχιστον η πλησιέστερη λέγεται Bookman old style .

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σε ευχαριστώ πολύ greekn1c με κάλυψες.

Άλλο ένα 2ωρο στο υπόγειο και μάλλον ήταν οι τελευταίες κατασκευές για το 17!

Να είστε όλοι καλα μάστοροι, να έχετε όμορφα Χριστούγεννα κοντά σε όσους αγαπάτε!

a62a88192d02b80179141a3b08fe594e.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χρόνια Πολλά Γιώργο. Είναι νωρίς ακόμα για μην ξανά κατέβεις στο υπόγειο !!!

Μιχάλη πολύ όμορφο, μερακλίδικη δουλειά. μ' αρέσει επίσης ο ρόζος που βρίσκεται στο κέντρο του έλατου :2thumb22sup:

Γιωργο σε αποτρελλανε το κοριτσι της Milwakee...
Σκια ειναι ρε κουζουλε απο το ρεσω οχι ροζος.

Μάλλον για την Κατασκευή του Χιώτη μιλάει ο φίλος, που όντως στο κέντρο έχει έναν ρόζο το ελατάκι του!

Το δεντρο ειναι ελατο περασμένο με ντουκοχρωμα και η βαση απο δρυ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το δεντρο ειναι ελατο περασμένο με ντουκοχρωμα και η βαση απο δρυ.

Όμορφο αλλά & το παλιό ραδιόφωνο δίπλα τα σπάει.

Ευχαριστω κωστα και να φανταστεις λειτουργει ακομα!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μάλλον για την Κατασκευή του Χιώτη μιλάει ο φίλος, που όντως στο κέντρο έχει έναν ρόζο το ελατάκι του!

Ναι βρε συνονόματε για του Μιχάλη λέω.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι άμα βάζεις θηλυκές παρουσίες σε φόρουμ για μαστόρια αποδιοργανώνεσαι πλήρως :smash:

Γιωργο σε αποτρελλανε το κοριτσι της Milwakee...
Σκια ειναι ρε κουζουλε απο το ρεσω οχι ροζος.

Κυριάκοοοοο χάρισμά σου το κορίτσι της Milwakee, εγώ θα πάρω τα υπόλοιπα κοκκινάκια χα χα χα χα

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μιχάλη πολύ όμορφο, μερακλίδικη δουλειά. μ' αρέσει επίσης ο ρόζος που βρίσκεται στο κέντρο του έλατου :2thumb22sup:

Ευχαριστω Γιωργο, δεν ειναι ροζος, ειναι το κεντρο του ξυλου.

ααααχ έχεις δίκιο Μιχάλη, δεν το διατύπωσα σωστά. (αλλά είδες το πατριωτάκι σου, αμέσως να μου την πει..) :smash:

Σήμερα τελείωσα το shadow box (δύο ίδια) του Ramsey - μου βγάλανε την ψυχή αλλά βγήκαν καλούτσικα. Το κόντρα πλακέ για το κυρίως θέμα είναι λεύκα 6 χιλιοστά, επειδή είχα βολικά ρετάλια από προηγούμενο πρότζεκτ, γιαυτό και τα μεγάλα φαγώματα στο μπροστινό δέντρο. Με το φλας βέβαια τονίζονται περισσότερο οι ατέλειες απ' ότι φαίνονται με γυμνό μάτι. Σε κάθε περίπτωση, το υλικό αυτό είναι τελείως ακατάλληλο για τέτοιου είδους δουλειές. Καλές γιορτές σε όλους.
DSC02426_zpsasvhz5zc.jpg

DSC02427_zpsolqa6j4d.jpg

Α, και τα ελάφια (επίσης δύο ίδια) που τελείωσαν κάμποσες εβδομάδες πριν. Αυτά έγιναν από τα τελευταία μου ρετάλια κ/π σημύδα 6mm και ίσα-ίσα που έφτασαν.

DSC02428_zpswawuizni.jpg

Μια χαρά έγιναν. Χρόνια πολλά κ καλά Χριστούγεννα.

Πολύ ωραία τα Χριστουγεννιάτικα έργα!