Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο κ αυτό Vrass!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Σαραντη, κουκλιστικη η κατασκευη σου και σαν σχεδιο και σαν φινιρισμα!
..Το παλμικο βεβαια σε αυτη την περιπτωση ειναι ..οverkill :))

Κωστα παρα πολυ ομορφο και προσεγμενο το ρολογακι, πολυ μου αρεσει -και με τους λατινικους χαρακτηρες!!
Μην το αφησεις ετσι, ενα βερνικακι καρυδιας θα του πηγαινε παρα πολυ. Το λαδι σε αυτο το μαλακο ξυλο δεν νομιζω να πηγαινει καθολου.

Σας ευχαριστω και παλι.

Σχετικα με αυτην την κατασκευη εχω να πω καποιες εντυπωσεις σχετικα με τη φλαμουρια, που για πρωτη φορα χρησιμοποιησα. Ειναι αρκετα συμπαγες και καθαρο ξυλο (τουλαχιστον τα κομματια που εχω, δεν εχουν ουτε ροζους ουτε νερα οπως το πευκο πχ), αλλα ταυτοχρονα πολυ μαλακο. Ακομα και σε παχος 1.5-2.0cm η προξξονιτσα δουλεψε χωρις ιδιεταιρη δυσκολια. Τα πλαινα και την προσοψη, που εχουν και τα περισσοτερα σχεδια, τα εβγαλα στα 6mm παχος και τα εκοψε "αερα"... Εκει θα ελεγα οτι ηταν και το λαθος μου, μιας και λογω του οτι ειναι πολυ μαλακο το υλικο, ειναι παρα πολυ ευθραυστο. Καποια πολυ λεπτα μερη του σχεδιου (τα ραμφη των πουλιων και καποια φυλλαρακια στα πλαϊνά) μου εσπασαν απλως πιανοντας τα κατα το φινιρισμα. Τα ξανακολλησα πολυ ευκολα με κυανοακρυλικη bison, αλλά σε καθε περιπτωση θελουν μεγαλη προσοχη. Συνεπως οσοι δουλεψετε με φλαμουρι, μην πεσετε κατω απο 1cm παχος, θα ειναι πολυ ευαισθητο.
Ο ανθρωπος που μου εδωσε τα κομματια μου προτεινε να τα αξιποιησω σε ξυλογλυπτικη, οχι σε κατασκευες σεγας η σε συνδεσεις, τωρα καταλαβα γιατι μου το ειπε. Λογω πυκνοτητας και χαμηλης σκληροτητας πιστευω οτι θα ειναι πολυ ωραια περιπτωση για σκαλισμα με σκαρπελο, οποτε θα το δοκιμασω με τα υπολοιπα κομματια που μου εχουν μεινει σε καποια μελλοντικη κατασκευη.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καταπληκτική δουλειά Κώστα.

Ευχαριστω και παλι.

Μιχάλη, εχω περασει διαφανες βερνικι με σπρει. Μου αρεσει να βλεπω το ξυλο οπως ειναι, γι'αυτο και σπανιως χρησιμοποιω βερνικια με αποχρωσεις, και σχεδον ποτε χρωματα. Σε περιπτωσεις οπως η οξια, η δρυς, η καρυδια κλπ, το αποτελεσμα ειναι σιγουρα πιο εντυπωσιακο, αλλα και εδω πιστευω οτι ειναι ωραιο. Η φωτογραφια το δειχνει πιο ασπρουλιαρικο απ'οτι ειναι στην πραγματικοτητα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όλοι οι παλιοί μάστορες, κυρίως Ηπειρώτες έβλεπα εγώ, σκάλιζαν φλαμούρια.
Είναι πανεύκλο στο σκάλισμακαι και στη διαμόρφωση χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Για κατασκευές σαν τις δικές σου, ειδικά αν θες ξύλο σε ανοιχτές αποχρώσεις, πας σε δρύ ή οποιοδήποτε άλλο ξύλο που βγαίνει από δέντρο που κάνει βελανίδια.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά και να εκφράσω κι εγώ με τη σειρά μου το θαυμασμό μου για το ρολόι του Vrass!!!

Ωραίο saradis πραγματικά θυμίζει νεοσετ.
Όσο για τον Κώστα τι να πω, είναι σαν κέντημα, καταπληκτική δουλειά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κουκλι το ρολοι, αλλα και η κρεμαστρα πολυ ομορφη με ωραιο συνδιασμο χρωματων.

Πολυ ωραιο το ρολοι Κωστα πραγματικα το φλαμουρι ειναι πολυ μαλακο ξυλο ιδανικο για ξυλογληπτικη. Σαραντι ομορφη η κρεμαστρα μπραβο σου

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον Δεκέμβρη είχα αρκετή δουλειά (μακάρι να συνεχιστεί αυτό!),οπότε όλα τα δωράκια που έφτιαξα έγιναν κυριολεκτικά στο φτερό και δεν τα φωτογράφησα καν.
Έχω φώτο μόνο από έναν κουμπαρά (νομίζω ο παππούς τον είχε φτιάξει πρώτος),και ένα μινιόν μπαουλάκι (που το έφτιαξα επί πέντε ως εύκολο δωράκι για να καλύψω κενά) :
IMG_20180110_181820.jpg
IMG_20180109_204043.jpg
Οι φωτογραφίες δεν είναι καλές (πότε ήταν για να είναι τώρα;;; ),αλλά κάτι μπορείς να καταλάβεις.

Ω ρε μάστορα, και αρχικά νόμισα οτι φτιάχνεις τριβείο... :laugh:
Φοβερά ξύλα έχεις παρακαταθήκη. :a0210:
Αυτό που έριξες μέσα στις εγκοπές είναι χρώμα ακρυλικό που μετά έτριψες;

Δημήτρη πολύ όμορφα,ειδικά το σεντούκι είναι τέλειο!Οι καμπαράδες που έβαλες είναι τρομεροί!Θα ήθελα να πεις απο που και πόσο!Κώστα τα κάνεις όλα να φαίνονται τόσο απλά...Χαρακτηριστικό ανθρώπου που "το έχει"..Συγχαρητήρια κύριοι!

Ω ρε μάστορα, και αρχικά νόμισα οτι φτιάχνεις τριβείο... :laugh:
Φοβερά ξύλα έχεις παρακαταθήκη. :a0210:
Αυτό που έριξες μέσα στις εγκοπές είναι χρώμα ακρυλικό που μετά έτριψες;

Δοκιμή με ακρυλικά χρωματάκια αλλά δεν μου βγήκε η απόχρωση που ήθελα.

καλά εσύ τα όνειρά σου τα κάνεις κατασκευαστική πραγματικότητα !!

Καληνύχτα -bye-

-bye-

Δημήτρη πολύ όμορφα,ειδικά το σεντούκι είναι τέλειο!Οι καμπαράδες που έβαλες είναι τρομεροί!Θα ήθελα να πεις απο που και πόσο!Κώστα τα κάνεις όλα να φαίνονται τόσο απλά...Χαρακτηριστικό ανθρώπου που "το έχει"..Συγχαρητήρια κύριοι!

Νικόλα σε ευχαριστώ & σιδερένιος.

Last edited by a moderator:

Και εγώ είπα Τριβειο φτιαχνει!
Πάντως βγήκε πολύ καλό.

Αυτό που είναι τέλειο είναι το μπρελόκ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Και εγώ είπα Τριβειο φτιαχνει!
Πάντως βγήκε πολύ καλό.

Αυτό που είναι τέλειο είναι το μπρελόκ.

Τριβείο (+ ταινιολειαντήρα) έχω τον Boston που πάει .....σφαίρα.

Το ξύλο στο μπρελόκ είναι ελίτσα, χωρίς καθόλου λάδωμα, μόνο τρίψιμο όλα τα νούμερα.
Το χθεσινό μπρελόκ μου το "πήραν" αμέσως μόλις το είδαν το πρωί στην δουλειά.

Τα στυλό, ΟΚ, τα αγοράζουμε.
Τα μπρελοκάκια όμως δεν μπορούμε να βρούμε καμιά τρύπα να αγοράζουμε απο δω;
Σιγά τα ανταλλακτικά...

Τα στυλό, ΟΚ, τα αγοράζουμε.
Τα μπρελοκάκια όμως δεν μπορούμε να βρούμε καμιά τρύπα να αγοράζουμε απο δω;
Σιγά τα ανταλλακτικά...

Εσείς εκεί στην πρωτεύουσα ίσως. Εμείς εδώ στην επαρχία πολύ πιο δύσκολα !