Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με cnc?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία είναι ρε Παύλο αλλά αυτό δεν ξέρω αν λέγεται "ερασιτεχνική" ξυλογλυπτική.
Αν χρησιμοποιείς CNC είναι σα να χρησιμοποιείς printer για φωτογραφίες και να λές οτι είσαι ερασιτέχνης ζωγράφος.

Κοίτα να κολλήσεις κάνα νέο μικρόβιο, να το μεταφέρεις στο Forum κ να μας κολλήσεις όλους !!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με cnc είναι.
Ερασιτεχνικά ασχολείται με το cnc Μπάμπη, το έχει φτιάξει μόνος του.
Κώστα το cnc δεν με τραβάει, ακόμη τουλάχιστον, αλλά ένα λειζεράκι θα το ήθελα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κοίταξε κυρ Παύλο η "πνευμονία" έτσι ξεκινάει από απλά κρυολογηματα.........

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κοίταξε κυρ Παύλο η "πνευμονία" έτσι ξεκινάει από απλά κρυολογηματα.........
Ακριβώς έτσι όπως τα λες.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Με cnc είναι.

Α, γειά σου...
Αυτό να δείς πως γίνεται... :grandpa:

Το CNC μπορει να λειτουργησει θαυμασια σαν συμπληρωματικο των ξυλοκατασκευων μας. Να δινει αυτη την εξτρα πινελια που να κανει τα εργακια μας μοναδικα απ´ολες τις αποψεις.

Θεωρω οτι ειναι πλεον θεμα ελαχιστων ετων οπου οι τιμες στα bugdet CNC θα μπορουν να προσεγγισουν τις αντοχες του μεσου πορτοφολιου και τελικα να τις καμψουν :))

Kαι γω το ιδιο!!

Δεν παυει ομως το αποτελεσμα να ειναι εντυπωσιακο.

Kαι γω το ιδιο!!

Δεν παυει ομως το αποτελεσμα να ειναι εντυπωσιακο.
Από κοντά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Και η αφή του τέλεια, λες και το έχει περάσει με γυαλοχαρτο. Βέβαια πήρε 30 ώρες για να βγει αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας διαφορετικά κοπτικά, σε διαστάσεις 30 Χ 37 εκατοστά.

Πολύ όμορφα όλα γειά στά χέρια σας συνάδελφοι :a0210:

Με cnc είναι.
Κώστα το cnc δεν με τραβάει, ακόμη τουλάχιστον, αλλά ένα λειζεράκι θα το ήθελα.

Ενα σχετικά οικονομικό λέιζερ (https://www.banggood.com/2500mW-A3-...-p-1003863.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN ) είναι πολύ καλό , μέχρι και για να γραφεις πάνω στα ξύλινα στυλο μπορει να χρησιμοποιηθει , μερικές κατασκευές περισσοτερο για πειραματισμό είναι αυτες , απλα για κόψιμο ουτε 4 χιλιοστά μπάλσα δεν κόβει .

20171125_135250.md.jpg
[/URL][/IMG]

20171028_163015.md.jpg
[/URL][/IMG]

20171215_154408.md.jpg
[/URL][/IMG]

Last edited:

Αντε παλι με τα ανάποδα !!!!

Θα με πειτε ιδιοτροπο και οπισθοδρομικο, αλλα εμενα ρε παιδια δε μου λεει τιποτα να φτιαξει καποιος κατι με cnc η με laser. Δεν εχει καμια σχεση οπως το βλεπω εγω να κοψει καποιος κατι με τη σεγα, η να το σκαλισει με ενα σκαρπελο η ενα dremel με το να περασει ενα σχεδιο στο pc και το μηχανημα να κανει τα υπολοιπα...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από την μία έχεις πολυ μεγάλο δίκιο από την άλλη η τεχνολογία προχωράει και μας βοηθάει να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κάνω μια ίσια γραμμή και εννοείται σε καμία περίπτωση να κάνω μια εικόνα, στο μυαλό μου υπάρχει το σχέδιο αλλά δεν βοηθάει το χέρι, με το laser όμως το κάνω, όλα έχουν την ομορφιά τους αλλά όταν δεν υπάρχει το έμφυτο και ζηλευτο ταλέντο τότε η χαρά που μας προσφέρουν κάποια μηχανήματα έστω και βιομηχανοποιημενα είναι αρκετά μεγάλη, αλλά επαναλαμβάνω σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με το εξολοκλήρου χειροποίητο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγω περιμενω τη στιγμη που θα αγοραζουμε ολοι οικιακο 3d εκτυπωτη σαν μια αλλη συσκευη, για να φτιαχνουμε απλα οικιακα πραματουδια!

Εγω περιμενω τη στιγμη που θα αγοραζουμε ολοι οικιακο 3d εκτυπωτη σαν μια αλλη συσκευη, για να φτιαχνουμε απλα οικιακα πραματουδια!

Ο Σαρκόβιος ετοιμάζετε..................

Ενα σχετικά οικονομικό λέιζερ (https://www.banggood.com/2500mW-A3-...-p-1003863.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN ) είναι πολύ καλό , μέχρι και για να γραφεις πάνω στα ξύλινα στυλο μπορει να χρησιμοποιηθει , μερικές κατασκευές περισσοτερο για πειραματισμό είναι αυτες , απλα για κόψιμο ουτε 4 χιλιοστά μπάλσα δεν κόβει .

20171125_135250.md.jpg
[/URL][/IMG]

20171028_163015.md.jpg
[/URL][/IMG]

20171215_154408.md.jpg
[/URL][/IMG]
Το έχεις αγοράσει εσύ αυτό;

Αυτά είναι δικά σου έργα;

Το έχω αγοράσει αυτο εδώ και μερικούς μήνες, δικά μου είναι αυτά , το απόγευμα θα ανεβάσω και ένα μικρο βίντεο να το δεις εν δράση.