Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

G. Red εύκολο στην χρήση, στο αρχικό σεταρισμα? Συνεργάζεται με Pc, mobile Android κλπ. Δώσε μας τα φώτα σου.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το έχω αγοράσει αυτο εδώ και μερικούς μήνες, δικά μου είναι αυτά , το απόγευμα θα ανεβάσω και ένα μικρο βίντεο να το δεις εν δράση.
Εχθές μιλούσα με κάποιο φίλο που το έχει και δεν μου είπε καλά λόγια για την ποιότητα του την ακρίβεια καθώς και για τις ρυθμίσεις που (δεν) μπορεί να κάνει, όπως την αυξομείωση της ταχύτητας και της ακτίνας του λέιζερ. Ουσιαστικά με απέτρεψε να το αγοράσω, συν ότι πλήρωσε και τελωνείο.
Εσένα πόσο σου βγήκε;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

G.Red σε κοίλη επιφάνεια το έχεις δοκιμάσει?Τα καταφέρνει καλά με το κάψιμο?

Από την μία έχεις πολυ μεγάλο δίκιο από την άλλη η τεχνολογία προχωράει και μας βοηθάει να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κάνω μια ίσια γραμμή και εννοείται σε καμία περίπτωση να κάνω μια εικόνα, στο μυαλό μου υπάρχει το σχέδιο αλλά δεν βοηθάει το χέρι, με το laser όμως το κάνω, όλα έχουν την ομορφιά τους αλλά όταν δεν υπάρχει το έμφυτο και ζηλευτο ταλέντο τότε η χαρά που μας προσφέρουν κάποια μηχανήματα έστω και βιομηχανοποιημενα είναι αρκετά μεγάλη, αλλά επαναλαμβάνω σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με το εξολοκλήρου χειροποίητο.

Γεια σου Γιωργη με τα ωραια τα εργα σου!!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, το λειζερακι ειναι ιδανικο για κανουμε πραματα εμεις που δεν υπηρχε περιπτωση αλλιως να γινουν.

G. Red εύκολο στην χρήση, στο αρχικό σεταρισμα? Συνεργάζεται με Pc, mobile Android κλπ. Δώσε μας τα φώτα σου.

Αν δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο (όπως εγω ) θα δυσκολευτείς λίγο αλλα δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο , στην αρχή εγώ προσπάθησα με το πρώτο πρόγραμμα που προτείνει (http://wiki.eleksmaker.com/doku.php?id=elekscam ) και δεν μπόρεσα ποτέ να το δουλέψω , μετά δοκίμασα με ενα άλλο (http://wiki.eleksmaker.com/doku.php?id=benbox) , (https://www.google.gr/search?q=benbox+software&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjBqafd6fDYAhWLlSwKHZ4UDy8Q_AUICigB&biw=1536&bih=759 ) μετά απο λίγο τα κατάφερα , απλά θέλει αρκετό πειραματισμό , συνδέετε μόνο με pc .

Εχθές μιλούσα με κάποιο φίλο που το έχει και δεν μου είπε καλά λόγια για την ποιότητα του την ακρίβεια καθώς και για τις ρυθμίσεις που (δεν) μπορεί να κάνει, όπως την αυξομείωση της ταχύτητας και της ακτίνας του λέιζερ. Ουσιαστικά με απέτρεψε να το αγοράσω, συν ότι πλήρωσε και τελωνείο.
Εσένα πόσο σου βγήκε;

Αν δοκιμάσει το δεύτερο πρόγραμμα που προτείνω πιο πανω αυτά μπορεί να τα ρυθμίσει (https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1PgbcLFXXXXcAXVXXq6xXFXXXG/220569137/HTB1PgbcLFXXXXcAXVXXq6xXFXXXG.jpg ) και με αρκετό πειραματισμό και δοκιμές , ποιότητα και ακρίβεια μια χαρά ειναι για τα χρήματά του (δες τις φωτο πιο πάνω ) το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά αργό επειδή πάει γραμμή γραμμή χιλιοστό χιλιοστό , 68 ευρω το τελωνείο .

Μόνο σε ίσια επιφάνεια το έχω δοκιμάσει , αλλά θα κάνω μια δικιμή σε μια λαβή απο ενα μικρό κυλινδρικό πινέλο .

Γεια σου Γιωργη με τα ωραια τα εργα σου!!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, το λειζερακι ειναι ιδανικο για κανουμε πραματα εμεις που δεν υπηρχε περιπτωση αλλιως να γινουν.

:a0210:

Και ενα μικρό βιντεο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ενα μικρό βιντεο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Θενκς για τις απαιτήσεις σου. Ο φίλος για τον οποίο έλεγα είναι ο γνωστός Αννίκας, θα τον ενημερώσω σχετικά.

Και σκέψου ότι μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί για τα σκαρπέλα , αλλά για τον Αννίκα που πραγματικά είναι απίστευτος καλλιτέχνης δεν νομίζω ότι του αρκεί αυτό το εργαλείο .

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Και σκέψου ότι μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί για τα σκαρπέλα , αλλά για τον Αννίκα που πραγματικά είναι απίστευτος καλλιτέχνης δεν νομίζω ότι του αρκεί αυτό το εργαλείο .

+1

Σε καμπυλη επιφανεια δεν κανει δουλεια λογω κινησης του laser σε ενα επιπεδο.
Επειδη πρεπει να ειναι καλα εστιασμενο για να καψει σωστα, στην περιπτωση της καμπυλης τα ακρα απλα δεν θα καουν σωστα, θα καουν αχνα η και καθολου.

το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά αργό επειδή πάει γραμμή γραμμή χιλιοστό χιλιοστό

:a0210:

Στό πρόγραμμα που χρησιμοποιείς υπάρχει ρύθμιση για την ταχύτητα ,το χρόνο,και το βήμα του λέιζερ .Αυτά τα δοκίμασες μήπως πηγαίνει γρηγορότερα?

Ενα σχετικά οικονομικό λέιζερ (https://www.banggood.com/2500mW-A3-...-p-1003863.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN ) είναι πολύ καλό , μέχρι και για να γραφεις πάνω στα ξύλινα στυλο μπορει να χρησιμοποιηθει , μερικές κατασκευές περισσοτερο για πειραματισμό είναι αυτες , απλα για κόψιμο ουτε 4 χιλιοστά μπάλσα δεν κόβει .

Γιώργο πολύ όμορφα όλα,καί άς είναι με laser,καί αυτό θέλει τίς ρυθμίσεις,τίς γνώσεις,τίς σπαζοκεφαλιές,δέν είναι εύκολο,π.χ εγώ ούτε έχω τά κουράγια καί τήν όρεξη να σπαζοκεφαλιάσω νά μάθω τά laser καί 3D εκτυπωτές (ίσως λόγο καί ηλικίας),αλλά θαυμάζω εσάς πού τό κατέχεται αυτό τό άθλημα,καί κάνετε αυτά τά υπέροχα πράγματα :SFGSFGSF:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό βράδυ.
Στυλό slim line από υπέροχο ξύλο χορηγία του κ. Μπάμπη μετά της φυσικής βάσης του.

απορώ πως τα τρεμάμενα χέρια του παππού έφτιαξαν τόσο όμορφο μπιχλιμπίδι !!!

Καλό βράδυ.
Στυλό slim line από υπέροχο ξύλο χορηγία του κ. Μπάμπη μετά της φυσικής βάσης του.

Kώστα καί μέ μέση δαχτυλίδι πού λέμε έχει η δεσποινίδα,τά νερά στήν βάση καί στό στυλό χάρμα οφθαλμών :a0210:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Kώστα καί μέ μέση δαχτυλίδι πού λέμε έχει η δεσποινίδα,τά νερά στήν βάση καί στό στυλό χάρμα οφθαλμών :a0210:

Μετά μου λέτε για την ελιά!!!!!

Ό βασιλιάς των ξύλων!!!!

Καλό βράδυ.

Μετά μου λέτε για την ελιά!!!!!

Ό βασιλιάς των ξύλων!!!!

Να δούμε και με τις δικές σου ελιές τι θα κάνεις... Στο περίμενε μας έχεις..

Κώστα υπέροχο το συνολάκι.... :grandpa: