Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Από που αγοράζεις υλικά? Κλεψύδρα κλπ

Για την κλεψύδρα το έγραψε... Τα κλπ τα ψωνίζει μ´ ένα αλυσσοπρίονο.:p

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ρε, ρολόγια δεν έχετε; :flipout:

K πως αλλιώς θα δικαιολογήσουμε τις αγορές για τα εργαλεία μας!

Δεν θυμάμαι το στοίχημα το βάλαμε για τους 5 κορμούς ελιάς ή θα ναι σαν να κλέβω εκκλησία ? ! :flipout:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

K πως αλλιώς θα δικαιολογήσουμε τις αγορές για τα εργαλεία μας!

Δεν θυμάμαι το στοίχημα το βάλαμε για τους 5 κορμούς ελιάς ή θα ναι σαν να κλέβω εκκλησία ? ! :flipout:

Τους έχω βγάλει στην άκρη από τώρα...:flipout:

Προχθεσινή κατασκευή κλεψύδρας για τον έλεγχο του μελάτου αυγού της εγγονής !!! -bye-

Πανέμορφο όπως όλα τα έργα σου !!!Αλλά μια απορία - πρόταση , δεν ξέρω αν είναι εφικτό , την κλεψύδρα γινόταν να την έβαζες στον τόρνο να την στρογγυλέψεις λίγο , να τις δόσεις καμπύλες , θα ήταν πάλι διαφανές ???

Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Έτσι την είδα σε κατάστημα δώρων στην Πάτρα (Κιτσάνος), την φωτογράφισα με το κινητό κ την αντέγραψα. Αν δεις το έργο από κοντά δεν "κλωτσάει" καθόλου.

Τώρα δεν ξέρω στον τόρνο αν την στρογγύλευα τι αποτέλεσμα θα μου έδινε. Νομίζω όμως ότι στο Jubo κλπ μπορείς να βρεις έτοιμη κλεψύδρα οβάλ (γυάλινη) οπότε να μην βασανιστεις στον τόρνο με τορνιρισματα, γυαλισματα, φινιρίσματα κλπ κ με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Για τυχόν άλλη επιλογή κλεψύδρας:
www.bestprice.gr
κ στην αναζήτηση γράψε κλεψύδρα κ enter.

Last edited:
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για κλεψυδρες δειτε ebay, ακομη και στο βρεττανικο η το γερμανικο υπαρχει πληθος επιλογων σε αστειες τιμες και θα ερθουν και γρηγορα χωρις τον κινδυνο του τελωνειου.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα νερα της ελιας σου ειναι μια ζωγραφια, απιστευτο!
Αλλά και το φινιρισμα ολα τα λεφτα

Τι όμορφη που είναι η κλεψύδρα Κώστα!!

Τα νερα της ελιας σου ειναι μια ζωγραφια, απιστευτο!
Αλλά και το φινιρισμα ολα τα λεφτα

Καλημέρα. Σας ευχαριστώ.

Ομορφιές μάστορα μου την καλημέρα μου

Ομορφιές μάστορα μου την καλημέρα μου

Καλημέρα Κυριάκο.

Μια κατασκευή "Woodturning an off-centre tealight holder" όπως την λένε & στο χωριό μου !

Το τορνάκι δέθηκε με δύο σφιγκτήρες στο τραπέζι γιατί λόγω της εκκεντρότητας του κομματιού ήθελε να απογειωθεί ! ! !

Ξύλο: Ελιά.
Φινίρισμα: Τρίψιμο με 120, 180, 240, 320, 400 γυαλόχαρτα,yorkshire grit, παραφινέλαιο.
Τέλος χάιδεμα με το χέρι με 3-4 σταγόνες αιθ. έλαια.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μια κατασκευή "Woodturning an off-centre tealight holder" όπως την λένε & στο χωριό μου !

Το τορνάκι δέθηκε με δύο σφιγκτήρες στο τραπέζι γιατί λόγω της εκκεντρότητας του κομματιού ήθελε να απογειωθεί ! ! !

Ξύλο: Ελιά.
Φινίρισμα: Τρίψιμο με 120, 180, 240, 320, 400 γυαλόχαρτα,yorkshire grit, παραφινέλαιο.
Τέλος χάιδεμα με το χέρι με 3-4 σταγόνες αιθ. έλαια.
Καλημέρα, κι ακόμα δεν είδαμε ούτε τα μισά. Ήταν να μην ξεκινήσεις, τώρα ποιος σε πιάνει θα βλέπουμε την πλάτη σου.
Καλή Κυριακή!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Καλημέρα, κι ακόμα δεν είδαμε ούτε τα μισά. Ήταν να μην ξεκινήσεις, τώρα ποιος σε πιάνει θα βλέπουμε την πλάτη σου.
Καλή Κυριακή!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα κ. Παύλο. Σε ευχαριστώ.

Τι λες ρε φίλε! Χαρά στην υπομονή σου.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ξεκινησα με κουρτινοξυλο οποτε δεν ηταν τοσο δυσκολο.😉

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ιδιαιτερο και εντυπωσιακο κηροπηγειο.
Ζηλεψα τους τορνους σας....
https://s14.postimg.org/g7pcgsmpt/IMG_20180204_115656.jpg

Φτιαγμενο με λιμα, σκαρπελο και γυαλοχαρτο...

Πολύ όμορφο μπράβο σου ! -bye-

Εξαιρετικό Κώστα, ειδικά αν σκεφτείς πόσο δύσκολος είναι ο χειρισμός του σε τόσο μικρό τορνάκι σαν τα δικά μας.

Εξαιρετικό Κώστα, ειδικά αν σκεφτείς πόσο δύσκολος είναι ο χειρισμός του σε τόσο μικρό τορνάκι σαν τα δικά μας.

Όντως με δυσκόλεψε αρκετά αλλά αρχίζω κ ανακαλύπτω /καταλαβαίνω πράγματα κ αυτό είναι που με γεμίζει.
Έχω κ τον Annikas που με ψήνει για μεγαλύτερο "ψηφιακό" τόρνο....... Άστα να πάνε.
Θα πρέπει να το κλειδώσω το εργαστήριο κ να πετάξω μακριά το κλειδί.