Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πανέμορφο τό βάζο Κώστα,καλό βράδυ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πανέμορφο τό βάζο Κώστα,καλό βράδυ.

Καλό βράδυ Δημητρό.

Τέτοια μελέτη που ρίχνεις ούτε στο Πανεπιστήμιο.

Πήραν φωτιά οι τόρνοι βλέπω σήμερα, και βγήκαν πολύ ωραία αποτελέσματα. Πολλά μπράβο σε όλους.

Ασχολήθηκα και εγώ με το καπάκι του κουτιού μου, πάλι body building είχε το πρόγραμμα σε πρώτη φάση, ώστε να του δώσω με την πλάνη χειρός την καμπυλότητα που ήθελα...

Το επόμενο που ασχολήθηκα ήταν η κατασκευή ενός χερουλιού για το παραπάνω καπάκι. Αρχικά από ένα δρύινο κομματάκι κόπηκαν οι βασικές καμπύλες στην κορδέλα.

Έπειτα τελειοποιήθηκε η μορφή του με το περιστροφικό πολυεργαλείο.

Και λείανση μέχρι 320αρι γυαλοχαρτο με το χέρι...

Μιας και είναι κοντά στην τελική του μορφή πλέον, εκκρεμεί το φινίρισμα και οι μεντεσέδες και το κλιπ, θέλω γνώμες μιας και είμαι ακόμα σκεπτικός σχετικά με το χερούλι. Να το βάλω ή όχι;

Αν το καπάκι γίνει απλώς φορετό χωρίς μεντεσέδες κλπ θα είναι απαραίτητο το χερούλι. Αν ανοιγοκλείνει με μεντεσέδες περισσότερο διακοσμητικό θα είναι. Για πείτε καμιά γνώμη...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Vrass καταπληκτική δουλειά, τέλειο αποτέλεσμα, μπράβο !!

Αν το καπάκι γίνει απλώς φορετό χωρίς μεντεσέδες κλπ θα είναι απαραίτητο το χερούλι. Αν ανοιγοκλείνει με μεντεσέδες περισσότερο διακοσμητικό θα είναι. Για πείτε καμιά γνώμη...

Κατά την γνώμη μου είναι πολύ μεγάλο για το πολύ ωραίο κουτί που έχεις φτιάξει.

Κώστα το κουτί είναι εκπληκτικό!Βάλε μεντεσέδες,και φτιάξε άλλο ένα χερούλι.Μετά τοποθέτησέ τα στις στενές πλευρές...imho!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία δουλεία Κώστα και μπράβο για το χειροποίητο σου. Ανεκτίμητο.
Το χερούλι ωραίο αλλά προσωπική μου άποψη και της γυναίκας μου, να το κάνεις λίγο πιο λεπτό.

Χμμμ, όσο το βλέπω συμφωνώ με τον Νίκο osatosa. Μάλλον το μέγεθος και το σχήμα είναι που μου φταίει και κάνω δεύτερες σκέψεις.
Μου άρεσε όμως και η ιδέα του Νίκου Πετειναράκη. Με δύο μικρά στα πλάγια θα μπορούσε να συμπληρωθεί ωραία το look.
Για πείτε και καμιά άλλη ιδέα, έχει ενδιαφέρον το πράμα...

Edit: Όσο έγραφα γράφαμε όλοι μαζί... Αφού γίναμε τέσσερεις που λέμε ότι μάλλον είναι μεγάλο, απορρίπτεται το χερούλι και μένει καβαντζα για άλλη κατασκευή.
Ωραία και η ιδέα για τα μπρούτζινα, θα πάω μια βόλτα από Φράγκο αύριο το πρωί να δω...

Για πείτε και άλλα...

Πανεμορφο το κουτι Κωστα, χιλια μπραβο!!!

Η επανω επιφανεια (και τα ποδια) ειναι ολα τα λεφτα, μην την καλυψεις με χερουλι.
Χερουλια να μπουν στα πλαινα και οσο πιο απλα τοσο πιο καλα.

Κώστα υπέροχο το κουτί. :SFGSFGSF:
Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω, με κουρμπαριστό καπάκι, αλλά εδώ και μήνες όλο το αναβάλω γιατί εγώ βαριέμαι να παλεύω με την πλάνη, θα το κάνω με το router αλλά θέλει ειδική καμπυλωτή κατασκευή σαν οδηγό του router.
Εγώ δεν θα του έβαζα χερούλι απο πάνω, νομίζω οτι δεν του πάει. Θα έβαζα δύο μικρά στο πλάι αλλά όχι ντουλαπιού, αυτά τα στρογγυλά που είναι λίγο αηδία, θα σκεφτόμουν κάτι διαφορετικό, κάτι σαν χούφτες ας πούμε. Ακόμα και δερμάτινα θα σκεφτόμουν.

Last edited:

Αν δεν βάλεις μεντεσέδες πρέπει να έχει ένα χερούλι για να μπορείς να το ανοίγεις με το ένα χέρι.

Αν μπουν πλαϊνά χερούλια έτοιμα, θα είναι μπρούτζινες χούφτες, οι πιο μικρές που θα βρω. Αλλιώς θα φτιάξω δρύινα.
Αν τελικά το κάνω χωρίς μεντεσέδες θα φτιάξω κάτι τελείως μινιμαλιστικό που θα μπεί πάνω στο κέντρο.
Αν και όσο το βλέπω, μάλλον στη λύση των μεντεσέδων+χερούλια στο πλάι θα καταλήξω. Δε βιαζομαι να το τελειώσω, οπότε να δω τι θα βρω ή να δούμε και καμιά άλλη ιδέα και πράττω ανάλογα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπάμπη τα φώτα σου για την ποντα!

Βλέπω οτι είναι αλλού η ασφάλεια κι αλλού ο ασφαλιόδρομος.
Η βίδα όταν σφίγγει πρέπει να κινείται μέσα στον ασφαλειόδρομο, αλλιώς η πόντα σε μεγάλο ζόρι, θα στριφογυρίζει και δεν πρέπει.

costas1965 ωραια τσαχπινια σου επιφυλασσε η ελια

Vrass πολυ ομορφο το κουτακι σου
Το χερουλι που εφτιαξες ειναι πολυ μεγαλο και δεν ακολουθει τις γραμμες του κουτιου.
Εγω δεν θα εβαζα ουτε πλαινα χερουλια, αστο σκετο, στην απεριττη ομορφια του !

Καλημέρα Σώφρον κ σε ευχαριστώ. Το κομμάτι το επέλεξα (μετά από σχετικό βίντεο στο YouTube) να έχει εσωτερικό "βαθούλωμα" ώστε να βγει έτσι κατά την κατεργασία του στον τόρνο.

Vrass καλή συνέχεια κ χαρά στην υπομονή σου. Μικρούς θησαυρούς φτιάχνεις.

Last edited by a moderator: