Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Δημήτρη. Χαρά στην υπομονή σου. Καλή συνέχεια.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κυριάκο και Vrass εξαιρετικά ωραίες οι κατασκευές σας!
Το διακοσμητικό ταιριάζει ιδανικά στο κουτάκι.

Και η κούνια μου άρεσε πάρα πολύ. Μπράβο Γιάννη!

Ευχαριστώ Νίκο

Κώστα κουκλίστικο το κουτάκι, το διακοσμητικό χερούλι ταίριαξε τέλεια.

Κυριάκο πολύ όμορφο έγινε, καλές βγήκαν οι κοπές με τη σέγα.

Γιώργο ωραία η χαρούμενη βάση.

Αφου λοιπον θελουμε ενα π.χ. 15,6 mm δακτυλο και εχουμε ξετρυπησει 14, πλεον δινουμε προσοχη και στο παχος της περιμετρου. Επειδη ολα γινονται στο χερι, ειναι πολυ εκολο, να φυγει ο κωνος απο την καθετοτητα, να κανουμε κατα καποιο τροπο λοξο ανοιγμα, και να εχουμε διαφορα στο παχος περιμετρικα.
Γι' αυτο και αφηνουμε "ψωμι" εσωτερικα και δεν ξετρυπαμε το μεγιστο κατευθειαν, ωστε να ακολουθησει η διαδικασια του "μετραω χιαστες και διωρθωνω, ξαναμετραω και διορθωνω, ξαναμετραω και..........".

Η εσωτερικη τρυπα που θα περασει το δακτυλο δεν ειναι μια διαμετρος σε ολο το μηκος της. Κεντρο ειναι ακριβως και πηγαινοντας προς τα εξω μεγαλωνει ελλαχιστα για 2 λογους .
Ο πρωτος ειναι οτι οταν φοραμε και οταν βγαζουμε το δακτυλιδι, αυτο πιεζει το δερμα που φουσκωνει, και η κωνικοτητα το βοηθαει να μπει και να βγει πιο ευκολα.

Ο δευτερος ειναι οτι ετσι πετυχαινουμε και το τελειο οπτικα αποτελεσμα στο παχος του δακτυλιδιου, στα (ασε καλυτερα να παραλειψω μια λεξη εδω ) γυναικεια ματια, που δεν αντιλαμβανονται τον κοπο κατασκευης, και μπορει να σε αδειασουν με κανενα απο εκεινα τα δηθεν αφελη (στοχευμενα καρφια στην πραγματικοτητα) σχολια, με αποτελεσματα καταστροφικα και για την ψυχικη υγεια αλλα και για την κατασκευη.
Εγω προσωπικα πλεον, μετα απο τετοια (λειπει λεξη) σχολια διορθωνω την οποια "ατελεια" στην κατασκευη, μια κ' εξω, με την 5κιλη.

Παμε παλι πισω στο δακτυλιδι μας.

Το τελευταιο σταδιο ειναι να περαστει εσωτερικα 1500 με πατεντα καβιλια με σκισιμο και περαστο φυλλο ντουκοχαρτου στο τρυπανι και να καθαριστει για να γινει η επικαλυψη με ρυτινη που θα του δωσει μια επιπλεον λαμψη και προστασια απο τον ιδρωτα και απο τα νερα.Η ρυτινη περαστηκε σε ολο το δακτυλιδι με την μια ωστε να γινει ενα ενιαιο σωμα οταν στεγνωσει και να μην φυγει καποια στιγμη η εξωτερικη "φλουδα".

Η ρυτινη που περασα ειχε αναμοιχθει περιπου κανενα 20λεπτο πριν (μπορει και παραπανω) γιατι την χρησιμοποιουσα για να γεμισω την επομενη κατασκευη που θα παρουσιασω. Ηθελα να εχει αρχισει να γινεται παχυρευστη.
Δεν ηταν διαφανη αλλα ελαφρως κοκκινη με χρωστικη, αλλα αυτο εδωσε ενα ακομα πιο σκουρο χρωμα στο ξυλο και επανεφερε το αρχικο μωβ χρωμα στο τριμενο γυαλι, που ειχε αρχισει να φαινεται μπλε.
Περαστηκε πρωτα το εσωτερικο, κρεμαστηκε σε ενα ξυλακι απο σουβλακι (καλαμακι για τους "αλλοδαπους", χα, χα, χα, χα) ωστε να μπορω να το περιστρεφω και μετα με ενα ιδιο ξυλακι περαστηκε το εξωτερικο σε παχια στρωση.
Μετα απο 12 ωρες αλλαξα θεση στο δακτυλιδι ωστε να μην μου κολλησει απνω στο ξυλακι.

Η συγκεκριμενη ρυτινη ειναι για κοσμηματα, πολυ καλα αυτοεπιπεδουμενη, μετα απο 24 (και λογω χαμηλων θερμοκρασιων) ωρες αν της κανεις "νυχια" με πιεση μετα απο λιγο επανερχοταν το επιπεδο και η νυχια εξαφανιζοταν.
Στις 3 ημερες ηταν αρκετα σκληρη ωστε να μπορεσω να "φαω" εσωτερικα το "γρεζακι" που ειχε διμιουργησει το καλαμακι και να ριξω ενα ελαφρυ ψιλο γυαλοχαρταρισμα μεσα, ετσι ωστε να δημιουργησω αμυδρες στην αισθηση χαρακιες και μην ειναι τελειως λειο και "βεντουζαρει" στο δακτυλο.

Να πω εδω οτι το παιδικο παρολο που ηταν παρα πολυ δυσκολο λογω μεγεθους, και ειχε στα δικα μου ματια ατελιες, εδωσε πολυ μεγαλυτερη χαρα σε αμφοτερες τις πλευρες. Γιατι δεν ηταν απλα δακτυλιδια, καθως ειχε και το "συνομοτικο" στοιχειο του, 2 ιδια δακτυλιδια με "μυστικη" σημασια, ειδικη κατασκευη, που δεν τα εχει κανενας αλλος σε ολο τον κοσμο.

Αυτα τα ολιγα απο τα δακτυλιδια.

DSCN1770 (Medium).JPG

DSCN1779 (Medium).JPG

DSCN1772 (Medium).JPG

DSCN7777 (Medium).JPG

Κοκκινε George θελω, θελω, θελω λινκ απο τα χαρτομαντηλα!!!!!!!!! Α ρε "τρελε" σε χαιρομαι!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολλά μπράβο σε όλους σας Κύριοι

από δαχτυλίδια μέχρι κουτιά, ραφιέρες κ.λ.π. όλα τα έχετε φτιάξει εξαιρετικά !

Παιδιά καταπληκτικά όλα, μπράβο σας.

Μπράβο ρε Κατραούρα αργείς αλλά δημιουργείς.

Ωραία πράματα... μπράβο μαστόρια. :grinning-smiley-043
Γιώργο, πολύ ωραία και χαρούμενη η θηκούλα.
Δημήτρη, είπα ρε μπαγάσα να ρίζω μια ματιά στο forum κι έχω ρίξει τόσο διάβασμα που ούτε σε εξετάσεις δεν έχω ρίξει. :flipout:
Καλά κάνεις όμως, ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε και κάτι απ´όλα αυτά, όχι μόνο "δείτε πόσο μάγκας είμαι".

Μπράβο ρε Κατραούρα αργείς αλλά δημιουργείς.
Αχαικη διαλεκτος?

Ωραία πράματα... μπράβο μαστόρια. :grinning-smiley-043
Γιώργο, πολύ ωραία και χαρούμενη η θηκούλα.
Δημήτρη, είπα ρε μπαγάσα να ρίζω μια ματιά στο forum κι έχω ρίξει τόσο διάβασμα που ούτε σε εξετάσεις δεν έχω ρίξει. :flipout:
Καλά κάνεις όμως, ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε και κάτι απ´όλα αυτά, όχι μόνο "δείτε πόσο μάγκας είμαι".

Σε δυο δοσεις τα διαβασα και γω και κουραστηκα, στη πτυχιακη μου πιο λιγα ειχα γραψει...:flipout:

Mπραβο Δημητρη, μακαρι να ειμασταν ολοι τοσο περιγραφικοι στις κατασκευες μας!!

Μπράβο Κύριοι! Πολύ όμορφα τα έργα σας!

Δημήτρη πραγματική απόλαυση και τα δαχτυλίδια σου και η περιγραφή σου τα σέβη μου εισ διπλούν.Μια και ανοιξαν οι ουρανοι σημερα ειπα να παρω ενα ρεπο και να σκοτωσω την ωρα μου με μια κατασκευη του ποδαριου και εφοσων ειχα τα υλικα εκανα ένα κακοτεχνο όσο και χρήσιμο clamps,μπορώ να κολλήσω μέχρι 27 πόντους ξύλα φαρδοσ και 50 πόντους μηκοσ.Στησ δοκιμές που έκανα δούλεψε σχετικά καλά χρειάζεται όμως αντί για ξύλο κάτι άλλο ώστε τα μπουλόνια να έχουν καλύτερη αντίσταση
c051ceb3600781f6256c998cbd218107.jpg
eadaa44e6c0f0af777737bec56b46fb7.jpg
c3e1f4d415ddd70e9046ac36f37a4225.jpg
ff077899b036f626d6875a592953a3c1.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας ή Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος (περ. 298[1] – 2 Μαΐου 373) ήταν Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Τιμάται ως άγιος από την Ανατολική Ορθόδοξη, την Ρωμαιοκαθολική, τις Λουθηρανικές και τις Αγγλικανικές εκκλησίες. Αποτελεί έναν από τους τέσσερις Πατέρες της Ανατολικής εκκλησίας που φέρουν τον τίτλο «Μέγας». Ένα έργο φτιαγμένο στο χέρι από ξύλο καρυδιάς, φινιρισμένο με μίξη λαδιών. Οι διαστάσεις του είναι 40χ30.
Saint Athanasios.jpg

Μπραβο Κυριακο αυτο ειναι χρησιμο, ειχα φτιαξει και εγω ενα μικροτερο παλια.

Εχεις βαλει μουφες στο ξυλο για τα μπουλονια?
Πως και δεν βιδωσες καθετα τις δυο πλευρες στην βαση ωστε να μην φυγουν κατα την πιεση? To εχεις βιδωσει απο κατω?

Σπύρο πραγματικά εντυπωσιακό το έργο σου μπράβο.Ναι Μηχαλη 4 μουφεσ 8 αρεσ και τους φράχτες τους βιδωσα από κάτω αλά και στης γωνίες όπου έβαλα 4 τακουσ για ποδαράκια αλλά και να στηρίξουν καλύτερα τους φράχτες από τα πλάγια,χοντροκομμένη κατασκευή αλλά αρκετά σταθερή.

Το χοντροκομμενο δεν πειραζει καθολου, το σταθερο πειραζει αλλα φαινεται οτι το εκανες σωστο και σταθερο.

Σπυρο τα σεβη μου!! Πες δυο λογια πως εγινε αυτη η υπεροχη εικονα.

Σπύρο να το έβλεπες επαγγελματικά το άθλημα ?

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σπυρο τα σεβη μου!! Πες δυο λογια πως εγινε αυτη η υπεροχη εικονα.
Παραγγελία από μια φίλη, το σχέδιο έγινε με βοήθεια διαδικτυακών φίλων
Σπύρο να το έβλεπες επαγγελματικά το άθλημα ?

:grinning-smiley-043
Δε θα είχα πρόβλημα Κώστα, ξέρεις πως;

Ωραία η εικόνα Σπύρο, βοήθειά σου ο Άγιος.
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο.