Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο ρε Σπύρο, υπέροχο! :SFGSFGSF:
Και άκρως επαγγελματική δουλειά, όπως λέει κι ο Κώστας.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο ρε Σπύρο, υπέροχο! :SFGSFGSF:
Και άκρως επαγγελματική δουλειά, όπως λέει κι ο Κώστας.

Ευχαριστώ Μπάμπη!:guitarist:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο παιδιά!!!

Πανέμορφα ολα πραγματικά!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χθεσινή βιαστική κατασκευή γιατί έπρεπε να παραδωθεί το δωράκι...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    69.5 KB · Views: 117
  • image.jpg
    image.jpg
    86 KB · Views: 117
  • image.jpg
    image.jpg
    107.1 KB · Views: 227
  • image.jpg
    image.jpg
    76.7 KB · Views: 118

η θέση του είναι για βιτρίνα κοσμηματοπωλείου, τι αριστούργημα είναι αυτό ρε Μπάμπη ;

Κομψοτέχνημα Μπάμπη τα σέβη μου

Να αυτά κάνεις & παρασέρνεις τον κόσμο σε "δύσκολους ατραπούς" κ. Babis.

Η επιμονή σου για το τέλειο φαίνεται κάθε φορά (είχε δίκιο εκείνη η κυρία τότε στο Αντίρριο).

Δεν θα ήθελα να είμαι μάστορας σε δική σου εργολαβία. Θα την είχα κάτσει την βάρκα ή στο τέλος θα τα έφτιαχνες όλα μόνος σου.

:grinning-smiley-043

Αριστο κομματι και αυτο!
Αλλα μπηκα να σχολιασω, οπως και ανωθεν οι συναδελφοι, αν δεν βιαζοσουν ποσο καλυτερο θα ηταν?

Αριστο κομματι και αυτο!
Αλλα μπηκα να σχολιασω, οπως και ανωθεν οι συναδελφοι, αν δεν βιαζοσουν ποσο καλυτερο θα ηταν?

Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ σε όλους.
Εγώ, βλέποντας τα έργα που κάνουν τα παιδιά, χαίρομαι πάρα πολύ για το χώρο μας. Δεν είμαστε επαγγελματίες, ούτε καν έμπειροι ερασιτέχνες, η πρόοδος όμως που βλέπω στα έργα όλων μας με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Δεν είμαστε μόνο αγορές εργαλείων, πρισπαθούμε να τα αξιοποιούμε κιόλας.
Πάμε τώρα στην ερώτηση Νεκ...
Αν προσέξεις θα δείς κάποια κατασκευαστικά προβλήματα, όλα σχεδόν στο ίδιο σημείο, στα πλαινά.
Το πλαινό ξύλο είναι ένα κομμάτι καρυδιάς που είχα κομμένο και το χρησιμοποίησα. Δεν ήταν όμως ούτε ισόπαχα κομμένο ούτε σωστά γωνιασμένο, ήταν απλά ένα ρετάλι από κάποια άλλη προηγούμενη κατασκευή.
Θεώρησα λοιπόν, κακώς απ´ ότι αποδείχτηκε, οτι αυτά είναι πταισματάκια που θα διορθωθούν στο τρίψιμο. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι, δεν γίνονται στο άρπα κόλα η σωστές δουλειές.
Για να μην καθήσω δέκα λεπτά να κόψω σωστά άλλο ξύλο έφαγα πολύ περισσότερο χρόνο σε τριψήματα και πάλι δεν έγινε τίποτε, διορθωνόταν απ´ τη μία και χάλαγε απ´ την άλλη.
Αν προσέξεις καλά τα δύο πλαινά κομμάτια, αλλά και τα κενά μεταξύ των ξύλων, θα το δείς.

Last edited:

Δεν θα ήθελα να είμαι μάστορας σε δική σου εργολαβία. Θα την είχα κάτσει την βάρκα ή στο τέλος θα τα έφτιαχνες όλα μόνος σου.

Έτσι και σε είχα σε δική μου εργολαβία ποιός τη χάρη μου...
Με ένα μεροκάματο θα μου δούλευες για δέκα και δεν θα πάταγα καθόλου εκεί. :grinning-smiley-043

Αφαιρέστε από το 10' τον ' !

Αυτό έχει την χάρη του λέμεεεεε.

Μπαμπη εξαιρετικο ... και αυτο
Η αντιθεση της καρυδιας δινει μια ξεχωριστη ομορφια στην κατασκευη
πες 2 λογια για το φινιρισμα

Γεια σου Μπάμπη με τις κατασκευές σου. Τις ατέλειες πάντως εσύ τις βλέπεις μόνο, εγώ δεν είδα τίποτα. Αλλά αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν ένα έργο ξεχωριστό και ξεχωρίζει σαν χειροποίητο.

Πολύ ωραίες κατασκευές κύριοι, στυλό, δαχτυλίδια και άλλα πολλά μέχρι και τη μεγάλη κατασκευή του Κυριάκου, που μου θύμισε την επιθυμία μου να φτιάξω ένα τραπεζάκι με τέτοια τεχνοτροπία, αλλά δεν έχω χώρο να το βάλω μετά οπότε παραμένει ως σκέψη.

Μπάμπη, αυτές οι ατέλειες που λες είναι και δικό μου "αγκάθι" στις κατασκευές κουτιών που κάνω με χελιδονοουρές, όπου οποιαδήποτε ανομοιομορφία χαλάει τη συνταγή. Θέλει προσεκτικό σχεδιασμό κινήσεων και σωστό πλάνισμα από την αρχή, πριν κοπούν τα μικρά επιμέρους κομμάτια. Μετά γίνεται όπως λες πολύ δυσκολότερο και μόνο με τρίψιμο ίσως έρθει στα ίσα του.
Το τελικό σου αποτέλεσμα πάντως από τις φωτογραφίες φαίνεται απολύτως εντάξει.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κουκλι το κουτακι Μπαμπη!!!
attachment.php

Προτιμώ να μην σχολιάσω γιατί θα αδικήσω τα έργα σας.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπάμπη πανέμορφο. :SFGSFGSF:

Μπαμπη εξαιρετικο ... και αυτο
Η αντιθεση της καρυδιας δινει μια ξεχωριστη ομορφια στην κατασκευη
πες 2 λογια για το φινιρισμα

Θα στα πώ μεθαύριο στη πίττα που θα σε δώ... :flipout:

Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σ´αυτό το φινίρισμα, καλό τρίψιμο, λαδάκι να τονιστούν τα νερά και σπρέυ ωερνίκι 3-4 χέρια.

Μπάμπη, αυτές οι ατέλειες που λες είναι και δικό μου "αγκάθι"...

Ένα βήμα τη φορά Γιώργη..
Πρώτα μαθαίνεις να φτιάχνεις... Μετά επισημαίνεις και διορθώνεις τα λάθη σου...
Αυτές τις μέρες θα φτιάξω μερικές θήκες για στυλό και πλέον είμαι βέβαιος οτι θα μου πάρει το μισό χρόνο και θα είναι και πιο σωστά κατασκευασμένες...
Έτσι είναι, δυστυχώς η πουτάνα η εμπειρία δεν διδάσκεται... Τη αποκτάς με πόνο. :grandpa:

Last edited by a moderator: