Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να αυτά κάνεις & παρασέρνεις τον κόσμο σε "δύσκολους ατραπούς" κ. Babis.

Η επιμονή σου για το τέλειο φαίνεται κάθε φορά (είχε δίκιο εκείνη η κυρία τότε στο Αντίρριο).

Δεν θα ήθελα να είμαι μάστορας σε δική σου εργολαβία. Θα την είχα κάτσει την βάρκα ή στο τέλος θα τα έφτιαχνες όλα μόνος σου.

:grinning-smiley-043

έλα τώρα, αφού ''το έχεις'' και εσύ, δεν το λέω εγώ το λένε και οι υπόλοιποι αναγνώστες.
άλλος κάπου περισσότερο άλλος κάπου λιγότερο. ξέρεις είναι σαν τους κάουμπόϊδες, ''πάντα θα υπάρχει κάποιος ποιο γρήγορος''
τώρα ο Μίστερ Μπάμπης είναι ένας Teacher τίποτα λιγότερο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Θα στα πώ μεθαύριο στη πίττα που θα σε δώ... :flipout:

Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σ´αυτό το φινίρισμα, καλό τρίψιμο, λαδάκι να τονιστούν τα νερά και σπρέυ ωερνίκι 3-4 χέρια.

ε αμα ειναι ετσι θα ερθω για να μου πεις και άλλα !!!

.... δυστυχώς η πουτάνα η εμπειρία δεν διδάσκεται... Τη αποκτάς με πόνο. :grandpa:

:flipout: :flipout:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό τριήμερο σε όλους και καλή σαρακοστή.
Σας παρακολουθώ σιωπηλά και έχω μείνει άφωνη με τις κατασκευές σας.... σχεδόν "ντρέπομαι" να ρωτήσω αυτά που θέλω γιατί μάλλον θα σας φανούν αστεία:flipout:. Επιχείρησα το πρώτο μου puzzle το οποίο ομολογώ έγινε πολύ γρήγορα και ευχάριστα. Εχω όμως τις εξής απορίες
1) Με τι κόλλα είναι καλυτερο να κολληθουν στο ξύλο οι φωτο; (εγώ έβαλα κόλλα για ντεκουπάζ κάτω και πάνω αλλά αφήνει γραμμές επάνω και το χαρτί της φωτογραφίας λίγο "μαδάει"
2) μήπως το απλό χαρτί να λειτουργούσε καλύτερα στο κόψιμο;
3)Με το dremel Moto saw δεν καταφέρνω καλές ίσιες γραμμές για το περίγραμμα και ανάμεσα στο παζλ τα κομμάτια είναι πολύ χαλαρά. Σε αυτό φταίει ότι τα κομμάτια δεν έχουν πολλές γωνίες; (γενικά είναι χαλαρά τα κομμάτια και επειδή προορίζονται για παιδιά τα έβαλα μέσα σε πλαίσιο)

Attachments

• IMG_20180215_124647.jpg
    IMG_20180215_124647.jpg
    175.3 KB · Views: 119
  • IMG_20180215_124657.jpg
    IMG_20180215_124657.jpg
    152.5 KB · Views: 119

Καλη Σαρακοστη!
Παρα πολυ ομορφο το puzzle και η κατασκευη και το θεμα, μπραβο σου!!

Δοκιμασε να κολλησεις την εικονα με μια φτηνη ξυλοκολλα, ισως δεις καποια διαφορα, ειναι και φτηνοτερη. Μην βαζεις κολλα στην φωτο, μονο στο ξυλο. Για το απλο χαρτι μονο μια δοκιμη θα δειξει. Κολλησε μια λευκη σελιδα σε ενα ρεταλι και δες.

Οι σεγες παγκου δεν κοβουν ευθεια, οποτε δεν κανεις κατι λαθος. Αυτο που μπορεις ομως να κανεις ειναι να χρησιμοποιεις τις πιο πλατιες λαμες dremel για το περιγραμμα (περισσοτερο πλατος λαμας, καλυτερη η ευθεια κοπη) και τις λεπτοτερες λαμες για το puzzle. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και τις λαμες για μεταλλο της dremel που εχουν πολλα δοντακια και ειναι λεπτες. Οσο πιο πολλα δοντακια στη λαμα τοσο πιο καλη (fine) ειναι η κοπη.

Eξωτερικα το περιγραμμα μπορεις να το τριψεις με ενα γυαλοχαρτο 120 grit.
Eσωτερικα δεν πειραζει που υπαρχει χαλαροτητα, ειναι πιο ευκολο για τα παιδακια να το χειριζονται. Η χαλαροτητα προκυπτει απο το γεγονος οτι η λαμα αφαιρει μισο χιλιοστο στην κοπη, αυτο ειναι το παχος της λαμας. Μια λεπτοτερη λαμα θα περιοριζε την χαλαροτητα. Νομιζω οτι η λεπτη λαμα dremel για ξυλο η μεταλλο εχει παχος 0.25μμ.

Η ουσια ειναι οτι το εργο σου εχει επιτελεσει τον σκοπο του, να δωσει χαρα και δημιουργικοτητα στα παιδακια :))

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες... Γύρω γύρω το έκανα ήδη.... Απλά δεν τον είχα βγάλει φώτο. Όσο για το μέσα... Έχεις δίκιο δεν άλλαξα λάμπα είχα την πιο μεγάλη... Ίσως η πιο μικρή μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Θα δοκιμασω και την κολλα και θα σου πω. Το περίγραμμα και γενικά μετά το κόψιμο το ξύλο να το περάσω κάτι; είναι πολύ λεπτό mdf

Aν θες μπορεις να το περασεις ενα ακρυλικο χρωμα που να ταιριαζει με την εικονα, αυτα που ειναι σε σωληναριο και το σετακι ειναι παμφθηνο στα jumbo.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες... Γύρω γύρω το έκανα ήδη.... Απλά δεν τον είχα βγάλει φώτο. Όσο για το μέσα... Έχεις δίκιο δεν άλλαξα λάμπα είχα την πιο μεγάλη... Ίσως η πιο μικρή μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Θα δοκιμασω και την κολλα και θα σου πω. Το περίγραμμα και γενικά μετά το κόψιμο το ξύλο να το περάσω κάτι; είναι πολύ λεπτό mdf
Έγραφα απο κινητό.....λάμπα=λάμα

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλό τριήμερο σε όλους και καλή σαρακοστή.
Σας παρακολουθώ σιωπηλά και έχω μείνει άφωνη με τις κατασκευές σας.... σχεδόν "ντρέπομαι" να ρωτήσω αυτά που θέλω γιατί μάλλον θα σας φανούν αστεία:flipout:. Επιχείρησα το πρώτο μου puzzle το οποίο ομολογώ έγινε πολύ γρήγορα και ευχάριστα. Εχω όμως τις εξής απορίες
1) Με τι κόλλα είναι καλυτερο να κολληθουν στο ξύλο οι φωτο; (εγώ έβαλα κόλλα για ντεκουπάζ κάτω και πάνω αλλά αφήνει γραμμές επάνω και το χαρτί της φωτογραφίας λίγο "μαδάει"
2) μήπως το απλό χαρτί να λειτουργούσε καλύτερα στο κόψιμο;
3)Με το dremel Moto saw δεν καταφέρνω καλές ίσιες γραμμές για το περίγραμμα και ανάμεσα στο παζλ τα κομμάτια είναι πολύ χαλαρά. Σε αυτό φταίει ότι τα κομμάτια δεν έχουν πολλές γωνίες; (γενικά είναι χαλαρά τα κομμάτια και επειδή προορίζονται για παιδιά τα έβαλα μέσα σε πλαίσιο)
,

Όποιος ρωτά μαθαίνει. ''δεν ήξερες-δεν ρώταγες ;'' σίγουρα την έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή τη φράση.
Γι αυτό υπάρχει το φόρουμ, να ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες, γνώσεις αλλά και πολλές ερωτήσεις.
Το να ρωτήσει κάποιος που δεν έχει αρκετές γνώσεις για κάτι που ενδιαφέρεται να μάθει αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανόητη η ερώτησή του. όλοι εδώ θα σε βοηθήσουν σε οποιοδήποτε θέμα κι αν είναι αυτό. κανείς δεν είναι γνώστης των πάντων, μόνο ο Θεός.

Άλλωστε είναι ωραίο να υπάρχει και μια γυναικεία παρουσία έτσι για να σπάει η μονοτονία στο ανδρικό κάστρο των μαστόρων !

,

Όποιος ρωτά μαθαίνει. ''δεν ήξερες-δεν ρώταγες ;'' σίγουρα την έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή τη φράση.
Γι αυτό υπάρχει το φόρουμ, να ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες, γνώσεις αλλά και πολλές ερωτήσεις.
Το να ρωτήσει κάποιος που δεν έχει αρκετές γνώσεις για κάτι που ενδιαφέρεται να μάθει αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανόητη η ερώτησή του. όλοι εδώ θα σε βοηθήσουν σε οποιοδήποτε θέμα κι αν είναι αυτό. κανείς δεν είναι γνώστης των πάντων, μόνο ο Θεός.

Άλλωστε είναι ωραίο να υπάρχει και μια γυναικεία παρουσία έτσι για να σπάει η μονοτονία στο ανδρικό κάστρο των μαστόρων !

Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου....είστε πολύ πιο μπροστά στις κατασκευες και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα φτάσω ή αν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο(λόγω τιμής εργαλείων κυριώς). Ανέφερα ότι μπορεί να σας φανούν αστεία γιατί ήδη όσες φορές έχω ρωτήσει σε μαγαζιά και σε μάστορες για λεπτομέρειες, η αντιμετώπηση τους δεν είναι και η καλύτερη....ή μου λένε "να πάει να το παρει αυτός που με έστειλε (δηλαδή κάποιος άντρας). Να στε καλά που αποδέχεστε τόσο καλα μία γυναικεία παρουσία. (μου θύμισες την πρώτη φορά που με είδαν να αλλάζω μύτη στο τρυπάνι και με κοοιτούσαν σαν ούφο λες και έκανα κάτι εξωπραγματικό ή κάτι δύσκολο)

Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου....είστε πολύ πιο μπροστά στις κατασκευες και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα φτάσω ή αν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο(λόγω τιμής εργαλείων κυριώς). Ανέφερα ότι μπορεί να σας φανούν αστεία γιατί ήδη όσες φορές έχω ρωτήσει σε μαγαζιά και σε μάστορες για λεπτομέρειες, η αντιμετώπηση τους δεν είναι και η καλύτερη....ή μου λένε "να πάει να το παρει αυτός που με έστειλε (δηλαδή κάποιος άντρας). Να στε καλά που αποδέχεστε τόσο καλα μία γυναικεία παρουσία. (μου θύμισες την πρώτη φορά που με είδαν να αλλάζω μύτη στο τρυπάνι και με κοοιτούσαν σαν ούφο λες και έκανα κάτι εξωπραγματικό ή κάτι δύσκολο)

Δεν πιστεύω να πήγες στη Σπύρου Πάτση ; εκεί δεν πλησιάζει γυναίκα :flipout: ακόμα και ένας άνδρας αν δεν πάει ''με τσαμπουκά'' την έχει φάει στη μάπα την αδιαφορία και το σνομπισμό (έχω προσωπική άποψη σ' αυτό)

Και εγώ σαν ούφο κοιτούσα την οδηγό του λεωφορείου ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ όταν την είδα πριν κάτι χρόνια. τώρα τις βλέπω και τις χαίρομαι (οδηγούν καλύτερα και προσεκτικότερα από τους άνδρες)

Ντεπη καλησπέρα

Μην ντρέπεσαι εδώ μέσα. Αυτός είναι ο ρόλος του φόρουμ.
Θα δεις ότι εδώ μέσα είμαστε όλοι προθυμοι να βοηθήσουμε στο μετρό του δυνατου.
Επίσης εδώ είμαστε από αρχαριοι μέχρι επαγγελματίες και όλοι ρωτάμε, ακόμα και αν θεωρούμε ότι είναι χαζή η ερώτηση.
Προχωρά και μην μασας

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Depi καμιά ερώτηση δεν είναι χαζή, όλοι εδώ μέσα ξεκινήσαμε από το βιδώσουμε μια βίδα. Είμαστε χομπίστες ερασιτέχνες που κάνουμε αυτό που μας αρέσει (συμπεριλαμβανομένου και εσένα). Ο Μιχάλης (Χιώτης) σε κάλυψε με τις ερωτήσεις όποτε μένω σε αυτά.!

Καλές δημιουργίες!

Σας παρακολουθώ σιωπηλά και έχω μείνει άφωνη..................
Να μην μενεις αφωνη, να μιλας και να δειχνεις και να λες και να ρωτας.

εγώ έβαλα κόλλα για ντεκουπάζ κάτω και πάνω αλλά αφήνει γραμμές επάνω και το χαρτί της φωτογραφίας λίγο "μαδάει"
Εννοεις οτι αφηνει "πινελιες" ή κατι αλλο;
Μαδαει οταν περνας την κολλα, επειδη εχει "νοτισει" το χαρτι ή μαδαει οταν κοβει η σεγα;
) μήπως το απλό χαρτί να λειτουργούσε καλύτερα στο κόψιμο;
Τι εννοεις, τι χαρτι βαζεις φωτογραφικο;
))Με το dremel Moto saw δεν καταφέρνω καλές ίσιες γραμμές για το περίγραμμα
Αν εννοεις τις 4 ευθειες του περιμετρικου "τελαρου" εδω θα μπορουσαν να που οι εχοντες την Dremel αν με καποιο ειδος αυτοσχεδιου "φρακτη" θα βγει μπορουσε να βγει καπως ευθεια η κοπη στο τελαρο ή αν αυτο ειναι τελειως ανεφικτο.

Οι παρακατω φωτο ειναι ντεκουπαζ αλλα αυτο που παιρνουμε μια αντιστροφη εκτυπωση λειζερ, την κολαμε με την φωτο προς την κολλα και το ξυλο, και μετα απο μια μερα βρεχουμε το χαρτι και τριβουμε, τριβουμε, τριβουμε με το δακτυλο, μεχρι να φυγει το χαρτι και να μεινουν μονο τα χρωματα με την κολλα.
Σαν τελειωμα εχει μια στρωση διαφανο γυαλιστερο βερνικι ξυλου, που " σβηνει " τις οποιες ασπριλες, δινει ενα πολυ ομορφο φινιρισμα και προστατευει τη φωτο.

Στη τριτη φωτο βεβαια το φλας επανεμφανισε αυτα που ειχε κρυψει το βερνικι, τα οποια εγιναν γιατι τα παιδια ηθελαν να τριψουν μονα τους το χαρτι.

DSCN1733 (Small).JPG

DSCN1740 (Small).JPG

DSCN1786.jpg

Οσο για το αλλο που ρωταγες, αν μου στειλεις σε πμ τουςαριθμους μετα το XCE75 στο πλαισιο θα σου πω με ποσα βγηκε το "τουτου" απο το εργοστασιο.

Κατασκευη για τις 14 φεβρουαριου, μενταγιον καρδουλες με μονογραμμα.
Κοπηκε μια ροδελα απο ενα καυσοξυλο οξυας με τυπου "ιαπωνικο" πριονι. Εγιναν τρυπες και κοπηκαν τα γραμματα εσωτερικα με πριονακι χειροτεχνιας στις Α, ενω κοπηκε ξεχωριστα το γραμμα στην Μ.

Copy of DSCN1770 (Medium).JPG

Εγινε φινιρισμα με ψιλες λιμες εσωτερικα, κολληθηκε διαφανη ταινια δεματων απο την μια πλευρα και γεμιστηκαν εποξικη ρυτινη χρωματισμενη με ελαχιστη ποσοτητα κοκκινης χρωστικης απο τα Jumbo, ωστε να μεινει καποια διαφανεια.
Τα μπουκαλια της ρυτινης ειχαν προθερμανθει μεσα σε ζεστο νερο, μπηκε πρωτα η χρωστικη στη ρυτινη και μετα εγινε η αναμιξη με τον σκληρυντη (καταλυτη), συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη.

Copy of DSCN1772 (Medium).JPG

Γεμισα τερμα επανω (στην πρωτη το παρακανα) γιατι δεν ειχα περασει καποιο σφραγιστικο πριν, μηπως και "ρουφαγε" το ξυλο.
Το πρωτο λαθος ηταν που γεμισα με την μια, καθως δουλευα σε περιβαλον με χαμηλη θερμοκρασια, η διαδικασια αφαιρεσης των φυσαλιδων ειχε αποτελεσμα μονο στην επανω μερια, ενω πιο βαθια οπως θα δειτε εχουν μεινει.
Δοκιμασα και να φυσηξω με καλαμακι, αλλα και με φλογιστρο (οσο μπορουσα λογο ξυλου), αλλα εφευγαν μονο επιφανειακα οπως ειπα.
Το δευτερο λαθος ηταν θεωρω η χρηση ακρυλικου χρωματος καθως πιστευω οτι συνεβαλε στον πολλαπλασιασμο των φυσαλιδων, αλλα δεν μπορουσα να κανω κατι αλλο καθως ειχα παραγγειλει και ειδικη κοκκινη χρωστικη, αλλα μια μερα μετα την παραγγελια ελαβα τηλεφωνημα που τη "γειωσε" ως out of stock.

Μετα απο τρεις ημερες για να ειμαι σιγουρος ξεκολησα κανονικα την ταινια και ετριψα με 80αρι για να φυγει η εξτρα ρυτινη που ειχα ριξει, και να επανεμφανιστει το ξυλο. Μετα ανεβηκα σε νουμερα, και ευτυχως περασα το 800 αρι σφουγαρι με το χερι (θα εξηγησω πιο κατω γιατι) και μετα εως 1500 αλλα με νερο, για να μην γδερνουν την επιφανεια τα τριματα που εβγαιναν απο το ιδιο το τριψιμο.
Τελειωμα εκανα με τριψιμο πανω σε μαλακο πανι που ειχα ριξει την ψιλη αλοιφη της 3Μ, και το αποτελεσμα ηταν τελειως γυαλιστερο χωρις ιχνος γραμμης.

Τρυπηθηκαν και περαστηκαν τα χρωματιστα κορδονια για το κρεμασμα στο λαιμο. Θελω να πω οτι απεφυγα κρικακια και μεταλλικα κουμπωματα γιατι φοβηθηκα αλλεργικη αντιδραση στα κακης ποιοτητας μεταλλα.

Το καλο ειναι οτι οι φυσαλιδες μεσα αρεσαν γιατι εμοιαζαν στα παιδικα ματια σαν "στρασακια" και η πρωτη ερωτηση που κληθηκα να απαντησω ειναι, πως εβαλα τα στρασακια εκει μεσα!!!!!!!!!!!!!!!!

DSCN1774 (Medium).JPG

DSCN1775 (Medium).JPG

Ειπα πιο πανω για το 800αρι σφουγγαρι γιατι σημερα εκοψα ενα δακτυλιδι απο ενα κομματι που ειχα ετοιμασει με τις καρδιες μαζι, και ενω το ειχα σχεδον τελειωσει και γυαλιζα, εβαλα το σφουγαρι στον τροχο και μεχρι να το καταλαβω ειχε φαει τη μιση ρυτινη, με αποτελεσμα προσπαθωντας να το σωσω αλλαζοντας σχημα, λεπτυνε τοσο, οσο να σπασει το ξυλο.
Δεν ξερω γιατι σκοπο χρησιμοποιουν τα σφουγγαρια αυτα καθως τα βρηκα μπροστα μου απο μια πολυ παλια αγορα απο τα λιντλ, το οποιο τα πουλουσε ως αναλωσιμα του γωνιακου τροχου. Αν καποιος εχει ιδεα ας μου πει.

Η ρυτινη που χρησιμοποιησα ειναι της EnviroTex

6126f2e2dd50c9880c501b62dae6fcdd--resin-art-resin-crafts.jpg

και η αλοιφη 3Μ ειναι η παρακατω

DSCN1782 (Medium).JPG

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Δημήτρη για τα έργα σου καθώς κ για την αναλυτική γραφή σου.

Να ειστε καλα ευχαριστω, οι αγκαλιες και τα επιφωνηματα χαρας ηταν γεναιοδωρη "πληρωμη" για εμενα.

Κωστα τωρα που παρελαβες, μου εχει κατσει ρυτινη για στυλο με ¨ποσειδωνεια" (φυκια) μεσα, και μια με κοκους καφε.
Αλλα θελει αντλια κενου για να φυγει ο αερας μεσα απο τα φυκια ωστε να γινουν ενα σωμα και να δουλευτει στον τορνο.
Και νομιζω και σκληρο καλουπι, πχ πλεξιγκλας και οχι σιλικονη. Η pvc σωληνα δεν ξερω πως θα τα πηγαινε και αν θα ξεκολαγε.
Αλλη ιδεα ειναι μετα την πρωτη ρυτινη, εκχυση 2ης αλλου χρωματος μεσα στην πρωτη, με συριγγα ωστε να κανει πολυχρωμα σχηματα.
Απο υπομονη πως πας;

Last edited:

Πότε να στα φέρω σπίτι τα υλικά για να ξεκινήσεις είπες ? !

Χαρά στα κουράγια σου Δημήτρη (cbfdim) για τις λεπτοδουλειές! Το αποτέλεσμα άψογο!