Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αμεσως μολις ζεστανει ο καιρος ειχα σκοπο να το κανω. Το φερω ακομα βαρεως για το σκουλικι στο κεδρο, u know.

Αν θυμαμαι καλα απο το 1998!

Διπλά τά μπράβο Δημήτρη γιατί τά έκανες όλα μέ εργαλεία χειρός καί είναι και πανέμορφα :SFGSFGSF:

Αν μέ ένα πιστόλι θερμού αέρα η ένα σεσουάρ έδινες ζεστό αέρα στήν ρυτίνη πρίν στεγνώσει,ίσως να μήν έκανε αυτές τίς φουσκάλες,
αλλά μιά χαρά είναι καί έτσι.

------------------------------------------------------

Θα χαρούμε νά βλεπουμε κατασκευές τής κυρίας depi117
Πολύ ωραίο τό πάζλ καί πρωτότυπο.

Ηθελε να ριχνω λιγο, και να ζεσταινω (η να φυσαω), να ξαναριχνω και να ξαναζεσταινω. Εγω το εριξα ολο και πηγα να φυσηξω και να ζεστανω μετα.
Ασε που υπολογισα λαθος τον ζεστο αερα απο το φυσημα οτι θα ηταν 38,4 βαθμους, μη λαμβανοντας υποψιν οτι
θα ειχα μια ελαφρια πτωση της θερμοκρασιας ατη διαδρομη απο το στομα, μεσα στο καλαμακι και επανω στη ρυτινη. :flipout:
Νταξ, πρωταρης ειμαι αλλα που θα παει θα γινω και "τροτέζα".

Ασε που με εχεις βασανισει εσυ (πιο πολυ) και ο αλλος ο "μουλοχτος" (ο Πατρινος ντε) και μου εχει καρφωθει να φτιαξω πλεξι φωτινες επιγραφες για τα δωματια τους, αλλα θελω να κρεμονται απο την πορτα η το κασωμα, να αλλαζουν χρωματα και να εχουν μεγαλη διαρκεια οι μπαταριες.
Κατι σαν τις "on air" πινακιδες δηλαδη.

Ηθελε να ριχνω λιγο, και να ζεσταινω (η να φυσαω), να ξαναριχνω και να ξαναζεσταινω. Εγω το εριξα ολο και πηγα να φυσηξω και να ζεστανω μετα.
Ασε που υπολογισα λαθος τον ζεστο αερα απο το φυσημα οτι θα ηταν 38,4 βαθμους, μη λαμβανοντας υποψιν οτι
θα ειχα μια ελαφρια πτωση της θερμοκρασιας ατη διαδρομη απο το στομα, μεσα στο καλαμακι και επανω στη ρυτινη. :flipout:
Νταξ, πρωταρης ειμαι αλλα που θα παει θα γινω και "τροτέζα".

Ασε που με εχεις βασανισει εσυ (πιο πολυ) και ο αλλος ο "μουλοχτος" (ο Πατρινος ντε) και μου εχει καρφωθει να φτιαξω πλεξι φωτινες επιγραφες για τα δωματια τους, αλλα θελω να κρεμονται απο την πορτα η το κασωμα, να αλλαζουν χρωματα και να εχουν μεγαλη διαρκεια οι μπαταριες.
Κατι σαν τις "on air" πινακιδες δηλαδη.

Ασε έχω φάει καί εγώ "κόλλημα" μέ τά acrylic led,καί έχω φτιάξει μέχρι σήμερα 10 γιά δωράκια.
Μέ 3 led υψηλής φωτεινότητας πού τραβάνε 4,5 mA στά 9 volt η μπαταρία θά κρατήσει ανάλογα τό πόσες ώρες θά ανάβουν τήν ημέρα,εγώ τα υπολογίζω γιά 6 ώρες κάθε μέρα νά κρατήσουν 2-3 μήνες,θά σέ συμφέρει ?

Τωρα γιά τίς ρυτίνες όντως θέλει πολύ λεπτομέρεια,κοίταξε ένα βίντεο ένα ωραίο τραπεζάκι μέ ρυτίνη καί τσιμέντο από κάτω γιά νά δείχνει σάν βυθός θάλασσας,εγώ πάντος θά έβαζα καί κανα κοχύλι μέσα καί μικρά βότσαλα.

https://www.youtube.com/watch?v=xfqY0DTPlVg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εισαι τελικα πολυ ψειρας! Η δουλεια που κρυβουν αυτα τα μικρουτσικα μενταγιον ειναι παρα πολυ και θελει υπομονη! Καλα το πας, χρειαζεσαι ομως λιγη βοηθεια νομιζω για να πας παραπερα χωρις πολυ κοπο. :grinning-smiley-043
Για μιλα λιγο με το Χιωτη και τον αλλο τον πρασινολαδι φρουρο! :fahne90:

Απεταξάμην Νεκ.

Δημητρη εχω σκεφτει ακομα και να "βατεψω" πανελακια απο αυτα τα φωτιστικα της πλακας, αλλα θα πρεπει να δω ποσα απο αυτα θα χρειστω και ποσες μπαταριες για να δουλεψει RGB ταινια + το κυκλωμα. Η αληθεια ειναι οτι το εχω εγκαταλειψει το σπορ και δεν κατεχω την νεαν τεχνολογιαν.

Οι πολυεστερικες ρυτινες ειναι ευκολακι στο γυαλισμα, τους "γανωνεις το κερατο" στην πανοβουρτσα και γυαλιζουν σαν διαμαντι.
Οι εποξικες ειναι "αλλουνου παπα ευαγγελιο" γιατι χαρασουν ευκολα.

Παναθεμα με ο "γελαδαρης" που εγινα και "ειδικος" στις ρυτινες!!!!!!!!!!!!!!!

και τον αλλο τον πρασινολαδι φρουρο! :fahne90:

Ποιόν νά εννοεί,ποιόν νά εννοεί :flipout:

Απεταξάμην Νεκ.

Δημητρη εχω σκεφτει ακομα και να "βατεψω" πανελακια απο αυτα τα φωτιστικα της πλακας, αλλα θα πρεπει να δω ποσα απο αυτα θα χρειστω και ποσες μπαταριες για να δουλεψει RGB ταινια + το κυκλωμα. Η αληθεια ειναι οτι το εχω εγκαταλειψει το σπορ και δεν κατεχω την νεαν τεχνολογιαν.

Οι πολυεστερικες ρυτινες ειναι ευκολακι στο γυαλισμα, τους "γανωνεις το κερατο" στην πανοβουρτσα και γυαλιζουν σαν διαμαντι.
Οι εποξικες ειναι "αλλουνου παπα ευαγγελιο" γιατι χαρασουν ευκολα.

Δημήτρη μέ λεντοταινία RGB 3528 (γιατί υπάρχουν καί 5050 μεγαλύτερης διάστασης led και φυσικά μεγαλύτερη κατανάλωση) θά πρέπει νά κόψεις αναγκαστικά 15 cm λεντοταινία πού έχουν σάν οριοθέτηση κοπής οι περισσότερες,καί σέ δοκιμή σέ μιά από αυτές πού στά 15 cm έχουν 9 led (3 κόκκινα-3 πράσινα-3 μπλέ) μέτρησα στά 12 volt τραβάνε 40 mA και στά 9 volt 18 mΑ μέ αρκετή καλή φωτεινότητα καί στά 9 volt, αρα καταλαβαίνεις ότι γιά κάθε μέρα 6 ώρες δέν θά τήν βγάλουν επάνω από 20-30 μέρες μέ 9 volt μπαταρία ,άν τώρα τό ανάβεις μιά στήν χάση καί μια στήν φέξη σέ καμμιά γιορτή κ.τ.λ δέν έχεις πρόβλημα.

Τό έψαχνα νά τό κάνω μέ λεντοταινία σταθερά αναμμένα χωρίς controler μετά πού είχα φτιάξει τό shadow box καί μού έχουν περισσέψει 4,5 μέτρα λεντοταινία,αλλά μόλις είδα 18 mA στά 9 volt,και συνάμα ο φωτισμός δέν μού άρεσε γιατί σέ αυτό πού έχω "κοπιάρει" θέλω τό μπλέ στό σπιτάκι καί τό πράσινο στό δέντρο,μέ τήν λεντοταινία αχταρμά ο φωτισμός γιά τό συγκεκριμένο πάντα τό δικό μου δέν τού πήγαινε.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Βλέπω επανήλθες Δημήτριος... :SFGSFGSF:
Χαρά στην υπομονή σου ρε μπαγάσα... Ψιλοδουλειά και χεράτα όλα... Κι όλα πανέμορφα.
Για πές μου, γιατί ξέχασα να σε ρωτήσω προχθές, το σπασμένο μπλε γυαλί που έβαλες στο δαχτυλίδι τι ακριβώς ήταν;

Πολυ ωραια τα μενταγιον Δημητρη, μου αρεσει ο πειραματισμος με τις ρητηνες που κανεις, οπως και τα δαχτυλιδια που εκανες. Ειναι ολα μικροκατασκευες με ολη τη σημασια της λεξης και με πολλη προσοχη στις λεπτομερειες. Βλεπω ας πουμε στις καρδιες ποσο ωραια εχουν βγει οι γραμμες απο τα νερα του ξυλου που πλαισιωνουν τη ρητηνη και ποσο καλα εχει δεσει η σκουροτητα του ξυλου με αυτην του γεμισματος. Αψογα!

Ντεπυ, για τα περι ντροπης μην το σκεφτεσαι καν, στα ειπαν και οι προλαλησαντες. Εγω θα σου πω σχετικα με αυτο που ειπες οτι δεν σκοπευεις να φτασεις στο επιπεδο καποιων κατασκευων εδω, λογω πληθους και τιμης εργαλειων. Μην το σκεφτεσαι καθολου ετσι. Τα βασικοτερα και σημαντικοτερα εργαλεια τα εχεις ηδη. Ειναι το μυαλο και τα χερια σου. Ακομα και με εργαλεια χειρος (ενα γιαπωνεζικο πριονακι, μια μικρη πλανη, ενα σκαρπελο, μια καθετη γωνια και ενας διαβητης ειναι αρκετα) μπορεις να κανεις παπαδες. Βαλε τη φαντασια σου να δουλεψει, μαθε να διαβαζεις το ξυλο και οι κατασκευες θα προκυπτουν ολο και καλυτερες. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια του κλέφτη... Δυό του κλέφτη... Είπαμε, στην τρίτη πετυχαίνει.
Σήμερα ελφτιαξα αυτές τις δύο θηκούλες για στυλό. Οι φωτογραφιλες δεν κένε και πολλά, μόνο μια ιδέα μπορείται να πάρετε, εγώ όμως είμαι ευχαριστημένος σήμερα, δεν έχει γκρίνια. Έφτιαξα αυτό που ήθελα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    123.6 KB · Views: 103
  • image.jpg
    image.jpg
    120.6 KB · Views: 102
  • image.jpg
    image.jpg
    52.2 KB · Views: 103
  • image.jpg
    image.jpg
    65.1 KB · Views: 102
  • image.jpg
    image.jpg
    114.2 KB · Views: 103
  • image.jpg
    image.jpg
    91.4 KB · Views: 102

Μπράβο καλλιτέχνη.

Ευχαριστώ πολύ παληκάρια. :ernaehrung004:

Γιώργο, δεν ξέρω τι αποπνέουν εγώ πάντως ικανοποιήθηκα. Οι φωτογραφίες δεν είναι σωστές για να φανούν λεπτομέρειες αλλά ευτυχώς δεν έγιναν οι πατάτες προηγούμενων κατασκευών.
Ήμονα και λίγο τυχερός σ´ ένα "κλώτσιμα" του router... Πολύ @&.,@ένο μηχάνημα... Ύπουλο. Εγώ το φοβάμαι πολύ.

Ευχαριστώ πολύ παληκάρια. :ernaehrung004:

Γιώργο, δεν ξέρω τι αποπνέουν εγώ πάντως ικανοποιήθηκα. Οι φωτογραφίες δεν είναι σωστές για να φανούν λεπτομέρειες αλλά ευτυχώς δεν έγιναν οι πατάτες προηγούμενων κατασκευών.
Ήμονα και λίγο τυχερός σ´ ένα "κλώτσιμα" του router... Πολύ @&.,@ένο μηχάνημα... Ύπουλο. Εγώ το φοβάμαι πολύ.

στις φωτό ο Χιώτης είναι μανούλα (η μηχανή του δηλαδή). αν τα τράβαγε αυτός θα ήταν 5 φορές ομορφότερα.

όσο για το κλώτσημα του ρούτερ, θυμήθηκα το ατύχημα με το δάκτυλο του panava αν το θυμάσαι, οπότε ναι θέλει πολύ προσοχή.

Πολυ ωραια τα κουτακια Μπαμπη, απιστευτο μου φαινεται οτι τα βγαζεις σε μια-δυο ωρες. Εγω θα τα λιβανιζα και θα τα χαϊδευα για καμια βδομαδα μεχρι να αποφασισω οτι ειναι ετοιμα να βγουν στον κοσμο... :-P

Οντως το ρουτερ θελει τεραστια προσοχη, και εγω μολις το βαζω μπρος, εχω ενα περιεργο αγχος, ειδικα με την επιτραπεζια διαταξη του.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ωραια τα κουτακια Μπαμπη, απιστευτο μου φαινεται οτι τα βγαζεις σε μια-δυο ωρες. Εγω θα τα λιβανιζα και θα τα χαϊδευα για καμια βδομαδα μεχρι να αποφασισω οτι ειναι ετοιμα να βγουν στον κοσμο... :-P

Οντως το ρουτερ θελει τεραστια προσοχη, και εγω μολις το βαζω μπρος, εχω ενα περιεργο αγχος, ειδικα με την επιτραπεζια διαταξη του.

Μοα, εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα, δεν μπορώ μια δουλειά που ξεκίνησα σήμερα να την αφήσω για αύριο. Μπορεί να μην κοιμηθώ αλλά θα τελειώσει. Κι εκεί βέβαια γίνονται οι μεγαλύτερες πατάτες. Έχω πάθει επικές νίλες. Για να διορθώσω μια λεπτομερειούλα έχω καταστρέψει δουλειά ολόκληρης μέρας.
Το επιτραπέζιο ρούτερ (υποτραπέζιο είναι αλλά δε βαριέσαι..) ποτέ μην το δουλεύεις χωρίς οδηγό σπρωχτήρι. Κι ο οδηγός πολύ καλά στερεωμένος.

Μπάμπη ... σ´ωραίος !!!!! :worshippy:

Προχθές ήθελα να διαμορφώσω διακοσμητικό "φάγωμα" σε πηχάκια για στερέωμα των κρυστάλλων σε εσωτερικές πόρτες υπό ανακαίνιση στο υποπάγκου ρούτερ.
Στην αρχή είπα να δοκιμάσω με το ξύλο να περνάει ανάμεσα στον φράχτη και στο κοπτικό έτσι για να δω πως είναι. Είχε μεγάλο ζόρισμα γιατί το τράβαγε με δύναμη και αν το άφηνες για λίγο το πέταγε αμέσως απέναντι.
Κατάλαβα ότι αυτή είναι λάθος τεχνική και συνέχισα με το κοπτικό να εξέχει όσο χρειαζόταν από τον φράχτη... αλλά και εκεί θέλει προσοχή γιατί πρέπει να πιέζεις το ξύλο συνέχεια επάνω στον φράχτη και κοντά στο κοπτικό.
Το ρούτερ θέλει πολύ μα πάρα πολύ προσοχή.

Πολύ ωραία. Δουλειά Μπάμπη τα συγχαρητήρια μου