Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για σπρωχτηρι χρησιμοποιώ ένα άλλο ξύλο το οποίο το έχω πιάσει στο υπό επεξεργασία κομμάτι με ταινία διπλής όψεως, ώστε αν κλωτσήσει να το συγκρατεί. Οι κινησιες που δεν βγαίνουν από άκρη σε άκρη είναι επικίνδυνες.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κυριάκο σ´ ευχαριστώ πολύ.

Νίκο, εγώ πλέον κάνω πολλά περάσματα, κάθε φορά κι από λίγο. Σε Σουηδικό ή σε άλλο μαλακό ξύλο μπορεί να το περάσεις λιγότερες φορές, σε σκληρό ξύλο όμως θέλει πολλές φορές κι απο λίγο.

Παύλο σωστά το κάνεις εσύ, και είναι αλήθεια οτι αν πας από άκρη σε άκρη είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Ελπίζω σήμερα με το φώς της μέρας να φαίνονται καλύτερα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    175.8 KB · Views: 96
  • image.jpg
    image.jpg
    189.5 KB · Views: 98
  • image.jpg
    image.jpg
    160.1 KB · Views: 244

Μια χαρά είναι κ. Babis.

Απλά σκέφτομαι ότι πριν ασχοληθώ με τα ξυλουργικά όταν έβλεπα κάτι hand made έλεγα μωρέ πόσο ακριβά είναι.
Όταν όμως καταπιάστηκα κ είδα την γλύκα αναθεώρησα άρδην.

Τα κοιταω και τα ξανα κοιταω ... :grinning-smiley-043
Παντως τα κουτακια με τα πλαινα για μενα ειναι πιο πιο πιο pro !!!!!

Τα κοιταω και τα ξανα κοιταω ... :grinning-smiley-043
Παντως τα κουτακια με τα πλαινα για μενα ειναι πιο πιο πιο pro !!!!!

Και γίνονται και πιό εύκολα... :flipout:

Μια χαρά είναι κ. Babis.

Απλά σκέφτομαι ότι πριν ασχοληθώ με τα ξυλουργικά όταν έβλεπα κάτι hand made έλεγα μωρέ πόσο ακριβά είναι.
Όταν όμως καταπιάστηκα κ είδα την γλύκα αναθεώρησα άρδην.

Κώστα ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα; Εμείς δεν στρώνουμε κώλο πουθενά, μόλις φτιάξουμε κάτι, τσούπ, αμέσως να πάμε στο επόμενο.
Τρώμε όλο το σκατό της πρώτης, άρα άγνωστης, κατασκευής και μόλις πάρουμε λίγο το κολλάει τα παρατάνε και πάνε γι'άλλα.
Αν φτιάχναμε συγκεκριμένα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, ακόμα και τα εργαλεία μας θα ήταν dedicated για τη συγκεκριμένη δουλειά.
Βλέπω τι γίνεται μα τα στυλό... Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και με άγχος στην αρχή και τώρα μπορώ να φτιάξω στυλό ακόμα και με κλειστά μάτια, κυριολεκτικά.

Last edited by a moderator:

Συμφωνώ απόλυτα.
Τα στυλό γίνονται πανεύκολα κ δεν με γεμίζουν πλέον όσο πριν.
Κ εμένα δεν μου αρέσει να μένω στα ίδια κ ψάχνω (ψάχνομαι) συνέχεια για καινούργια πράγματα. Είμαι του γιατρού μάλλον.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραια και φινετσατα Μπαμπη!!
To αρχοντικο κουτι αναδεικνυει ακομα περισσοτερο το στυλο, ασε που ειναι απο μονο του ενα ομορφο εργο.

Επισης το να βαριεσαι ευκολα κατι, μαλλον θετικο το βρισκω, καθως βαζεις πλωρη και αναζητας κατι αλλο και καινουριο.
Το μονο μειον εδω ειναι το κοστος της πορειας (νεα εργαλεια) και του νεου λιμανιου (νεο χομπυ και αναλωσιμα) :))

Μπράβο Babis K.! Έτοιμα για προθήκες καταστημάτων!

Εχω αρχισει και κανω Ρωσσικους Σταυρους απο διαφορα ειδους ξυλα και διαφορετιες βασεις για Πασχαλινα δωρακια.
Αυτα που θα γινουν απο πευκο θα βαφτουν διαφορα σεβασμια χρωματα, αυτα που θα γινουν απο σκληρο ξυλο θα περαστουν λινελαιο.

26485794338_9127c09cc3_c.jpg

Θα εχουν ακριβως το ιδιο μεγεθος ~13χ8εκ και 8μμ παχος καθως θα μπουν στην ιδια βαση που θελω να κανω μαζικα.
Προς το παρον πειραματιζομαι για τι ειδους βαση θα επιλεξω. Θελω να αποφυγω το ρουταρισμα σε τοσο μικρο ανοιγμα.

Η βαση στα αριστερα ανοιχτηκε με σκαρπελακι και πηρε αρκετη ωρα. Μια αλλη βαση ανοιχτηκε με πολυεργαλειο και πριονωτη μυτη 0.8μμ πλατους (και τελειωσε με dremel), ομως λογω της ταλαντωσης θελει λιγο προσοχη. Στη βαση στα δεξια κοπηκε ενα παραλληλο κομματι και θα κολληθει το κομματι που αφαιρεθηκε μειον το πλατος της βασης του Σταυρου, ταχυτατη διαδικασια. Η καλυτερη επιλογη ομως ειναι η χρηση της βασης ακριβειας κολωνατου της proxxon με το cnc bit. Aκριβεια και ταχυτητα. Θα δοκιμασω και το ρουτερακι της proxxon που εχει πολυ μικρα bits των 3μμ στελεχους.

Για τον ίδιο λόγο (βαριέμαι να ξανακάνω τα ίδια) έχω προσανατολιστεί στα κουτιά. Είναι μία κατηγορία κατασκευών που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει κάθε φορά και κάτι νέο, να κάνει συνδυασμούς προηγούμενων ιδεών, πάρα πολλά πράματα. Το βλέπω σαν επιπλοποιία υπό κλίμακα, και βολευει αυτό μιας και τα προϊόντα δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορώ να φτιάχνω και άλλα.

Edit: Μιχάλη γράφαμε μάλλον ταυτόχρονα, οπότε συμπληρώνω εδώ. Αν θέλεις τετράγωνη η γενικώς ορθογώνια οπή στη βάση, πιστεύω ότι η πιο εύκολη οδός είναι τρύπημα με το κολωνάτο και στη συνέχεια δημιουργία των γωνιών με το σκαρπέλο. Αν είναι καλά σκονισμένο θα έχεις γρήγορο και ακριβές αποτέλεσμα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη ωραίος ο Σταυρός. είμαι σίγουρος πως όταν τον τελειώσεις με τα βαψίματα και τα λουστραρίσματα θα δείξει ακόμα περισσότερο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εχω αρχισει και κανω Ρωσσικους Σταυρους απο διαφορα ειδους ξυλα και διαφορετιες βασεις για Πασχαλινα δωρακια.
Αυτα που θα γινουν απο πευκο θα βαφτουν διαφορα σεβασμια χρωματα, αυτα που θα γινουν απο σκληρο ξυλο θα περαστουν λινελαιο.

26485794338_9127c09cc3_c.jpg

Θα εχουν ακριβως το ιδιο μεγεθος ~13χ8εκ και 8μμ παχος καθως θα μπουν στην ιδια βαση που θελω να κανω μαζικα.
Προς το παρον πειραματιζομαι για τι ειδους βαση θα επιλεξω. Θελω να αποφυγω το ρουταρισμα σε τοσο μικρο ανοιγμα.

Η βαση στα αριστερα ανοιχτηκε με σκαρπελακι και πηρε αρκετη ωρα. Μια αλλη βαση ανοιχτηκε με πολυεργαλειο και πριονωτη μυτη 0.8μμ πλατους (και τελειωσε με dremel), ομως λογω της ταλαντωσης θελει λιγο προσοχη. Στη βαση στα δεξια κοπηκε ενα παραλληλο κομματι και θα κολληθει το κομματι που αφαιρεθηκε μειον το πλατος της βασης του Σταυρου, ταχυτατη διαδικασια. Η καλυτερη επιλογη ομως ειναι η χρηση της βασης ακριβειας κολωνατου της proxxon με το cnc bit. Aκριβεια και ταχυτητα. Θα δοκιμασω και το ρουτερακι της proxxon που εχει πολυ μικρα bits των 3μμ στελεχους.

:rip::rip:

Για την Θρησκεία κ την Ιστορία για πείτε μας λίγα πράγματα για τους Ρώσικους σταυρούς. Σχήμα, συμβολισμοί, σημασία κλπ.

Eιναι μια παραλλαγη του Χριστιανικου Σταυρου που χρησιμοποιοειται και απο την Ρωσσικη Εκκλησια. Το λοξο τμημα ειναι στο σημειο των ποδιων.

Αυτες ειναι οι ακριβεις αναλογιες του
patriarchal_cross-byzantine_cross-russian_and_eastern_orthodox_church_8af98ba8.jpg

Βλέπω επανήλθες Δημήτριος... :SFGSFGSF:
Χαρά στην υπομονή σου ρε μπαγάσα... Ψιλοδουλειά και χεράτα όλα... Κι όλα πανέμορφα.
Για πές μου, γιατί ξέχασα να σε ρωτήσω προχθές, το σπασμένο μπλε γυαλί που έβαλες στο δαχτυλίδι τι ακριβώς ήταν;
Ειναι τριμματα γυαλιου (υποθετω) χρωματιστα που το jumbo τα αποκαλει
"Διακοσμητική Άμμος Μπλε Μωβ Γυαλιστερή 700 γρ."
και ειναι μωβ και οχι μπλε, και εχει και "στρασακια" μεσα.
Ηθελα να δοκιμασω και την κοκκινη αλλα δεν ειχε, οποτε πηρα αυτο, που δεν ειναι χαλικι οπως λεει αλλα γυαλι βαμμενο.
Εκαψα με το φλογιστρο κανα δυο και ξεβαψε, οποτε κολλησα μερικα πανω σε μια αποτυχημενη αποπειρα δακτυλιδιου για να δω πως θα συμπεριφερθει, αλλα (βλακα, βλακα, βλακα, που λεει και το τραγουδι) το εχασα (!!!!!!) προσωρινα πιστευω.
Αλλα ειναι πολυ χοντρα, και οταν τα τοποθετεις μεταξυ "σφυρας" και "βαριας" για να τα λεπτυνεις γινονται σκονη. Παντως ολοκληρα κανουν πολυ ωραιο εφε "ρουμπινακι" και θα ηθελα να δω πως συνδυαζονται σε κατι μεγαλυτερο (βραχιολι π.χ.)

Μια του κλέφτη... Δυό του κλέφτη... Είπαμε, στην τρίτη πετυχαίνει.
Σήμερα ελφτιαξα αυτές τις δύο θηκούλες για στυλό. Οι φωτογραφιλες δεν κένε και πολλά, μόνο μια ιδέα μπορείται να πάρετε, εγώ όμως είμαι ευχαριστημένος σήμερα, δεν έχει γκρίνια. Έφτιαξα αυτό που ήθελα.
Μπα εχουν ατελειες, φευγει ο καραμπας 5/10 του χιλλιοστου δεξια στο μονοκοματο. Ειπαμε πεταξε τα και δωσε διευθυνση και τι ωρα πετας σκουπιδια.

(Κατσε καλα και τα προηγουμενα μια χαρα ηταν)

Συμφωνώ απόλυτα.
Τα στυλό γίνονται πανεύκολα κ δεν με γεμίζουν πλέον όσο πριν.
Κ εμένα δεν μου αρέσει να μένω στα ίδια κ ψάχνω (ψάχνομαι) συνέχεια για καινούργια πράγματα. Είμαι του γιατρού μάλλον.

Το παθαινω και εγω. Μπορει να φαω ωρες να δοκιμασω οτι πιο ανορθοδοξο για να φτιαξω κατι, αλλα μολις το τελειωσω δεν θελω επ' ουδενι να ξαναφτιαξω κατι παρομοιο.

Προς το παρον αναρωτιεμαι αν αυτο (η κατι σαν αυτο, ειναι ικανο να αντεξει συνολικο βαρος 340 κιλων αν δεν λαβουμε υποψιν τον πατο και την ταπα, και 467 κιλων αν το υπολογισουμε σαν τελειο κυλινδρο, θεωρωντας οτι η ατμοσφαιρικη πιεση ειναι 1 κιλο ανα τετραγωνικο εκατοστο.

Είπα να φτιάξω κάτι με το αυτοσχέδιο clamps και τι καλύτερο από ένα ξυλινο δισκο κοπής για ψωμί,σαλάτες κτλπ,οι διαστάσεις του είναι 29χ26χ2,5.Αναμεσα στα τριψιματα βρήκα και λίγο χρόνο να φτιάξω ένα γεράκι από πεύκο έτσι για το ντεκόρ.
5476a619b4a5cc5e699595aae91419aa.jpg
590da00f2326ae15018826f179a58450.jpg
804a20acaadb9bbc564e1bf4931bf7a9.jpg
01f97127685b05e98d8d2b9e51bf0f4a.jpg
627cf2ae66a3af41ad1834a074fc6752.jpg
0209fbb56aaac0a86b478335f87cc2e9.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραια Κυριακο.
Το γερακι με σκαρπελο το σκαλισες η με dremel; πολυ ωραια στρογγυλεμενες ειναι οι γωνιες του.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριάκο έχεις αποδώσει τέλεια αυτό που λέει και ο τίτλος του θέματος : Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικρο ξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία. :SFGSFGSF: