Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ μάστορα μου.Κωστα με σκαρπελο το dremel με βοήθησε μόνο στα φτερά το φινίρισμα έγινε με το χέρι. Ήταν το 1989 όταν καμαροτακι τότε στον Οδυσσέα του Ποταμιάνου δεναμε στο λιμάνι της Οδησσού σοβιετική Ένωση τοτε,στην έξοδο μου είδα κάτι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον ένας πλανόδιος πωλητής είχε στον πάγκο του χειροποίητα ξύλινα έργα της γνωστές μπαμπουσκεσ ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τέτοιες που δεν ήταν η μια μέσα στην άλλη αλλά μόνες τους και μάλιστα τέλεια σκαλισμένες.Ωσ είθισται εκείνη την εποχή τα κρουαζιερόπλοια διέθεταν ξυλουργό.απο εκείνο το ταξίδι και μετά βρισκόμουν συνέχεια εκεί προσπαθώντας μάταια να σκαλίσω και εγώ μια.Το σαρακι ειχε ειδη μπει μεσα μου και εκτοτε το σκαρπελο με συντροφευει παντα σχεδον σε καθε κατασκευη μου,το σεβομαι και ασ με εχει κοψη ατελειωτεσ φορεσ και ασ με εχει προδωσει αλλεσ τοσεσ η ξυλογληπτικη ειναι μια πολυ ομορφη τεχνη κυριοι και για μενα το ταλεντο δεν ειναι αυτο που μετραει αλλα η θεληση και το μερακι,δοκιμαστε το μην φοβαστε τα λαθη αυτα ειναι αλωστε που δινουν την ομορφια στα εργα μασ και μασ δειχνουν οτι φτιαχτηκαν απο ανθρωπο και οχι απο κατι αλλο.Πανε δύο χρόνια που παρακολουθώ το σάιτ αν και υπήρχαν άλλα που ήταν πιο κοντά στο χόμπι μου διάλεξα αυτό γιατί μου αρέσει πάρα πολυ το δέσιμο που έχετε μεταξύ σας αν και δεν έχω γνωρίσει κανέναν σας πρωσοπικα κύριοι είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδω

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ μάστορα μου.Κωστα με σκαρπελο το dremel με βοήθησε μόνο στα φτερά το φινίρισμα έγινε με το χέρι. Ήταν το 1989 όταν καμαροτακι τότε στον Οδυσσέα του Ποταμιάνου δεναμε στο λιμάνι της Οδησσού σοβιετική Ένωση τοτε,στην έξοδο μου είδα κάτι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον ένας πλανόδιος πωλητής είχε στον πάγκο του χειροποίητα ξύλινα έργα της γνωστές μπαμπουσκεσ ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τέτοιες που δεν ήταν η μια μέσα στην άλλη αλλά μόνες τους και μάλιστα τέλεια σκαλισμένες.Ωσ είθισται εκείνη την εποχή τα κρουαζιερόπλοια διέθεταν ξυλουργό.απο εκείνο το ταξίδι και μετά βρισκόμουν συνέχεια εκεί προσπαθώντας μάταια να σκαλίσω και εγώ μια.Το σαρακι ειχε ειδη μπει μεσα μου και εκτοτε το σκαρπελο με συντροφευει παντα σχεδον σε καθε κατασκευη μου,το σεβομαι και ασ με εχει κοψη ατελειωτεσ φορεσ και ασ με εχει προδωσει αλλεσ τοσεσ η ξυλογληπτικη ειναι μια πολυ ομορφη τεχνη κυριοι και για μενα το ταλεντο δεν ειναι αυτο που μετραει αλλα η θεληση και το μερακι,δοκιμαστε το μην φοβαστε τα λαθη αυτα ειναι αλωστε που δινουν την ομορφια στα εργα μασ και μασ δειχνουν οτι φτιαχτηκαν απο ανθρωπο και οχι απο κατι αλλο.Πανε δύο χρόνια που παρακολουθώ το σάιτ αν και υπήρχαν άλλα που ήταν πιο κοντά στο χόμπι μου διάλεξα αυτό γιατί μου αρέσει πάρα πολυ το δέσιμο που έχετε μεταξύ σας αν και δεν έχω γνωρίσει κανέναν σας πρωσοπικα κύριοι είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδω

Πάαααρα πολύ σωστός !! :a0210:

εξ ίσου και δική μας χαρά !!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Άργησα να απαντήσω αλλά επέστρεψα και με αλλες αρωτήσεις
Πινελιές αφήνει πάνω στη φωτογραφία το πινέλο και εμενα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Επίσης το χαρτί μαδάει όταν το κόβει η σεγα γι αυτο θα προσπαθήσω να κόψω και απλο χαρτί αντί για κανονικη φωτογραφια.
Όσο για να το κόψω ευθεία γύρω γύρω βρήκα τρόπο....θα μου τα κόψει απευθείας ο γαμπρός μου στο μέγεθος που θέλω και θα κάνω μόνο κυκλικές τις γωνίες με το dremel. Σκεφτηκα να το κάνω και με ντεκουπαζ αλλά κόλλησα γιατι δεν ξέρω αν αυτή η κόλλα που έχω ειναι κατάλληλη....; Στα βιντεο που κυκλοφορουν βάζουν mode podge νομιζω
Αύριο Πρώτα ο Θεός θα κολλήσω τη βάση και θα τα τελειώσω. Περιμετρικά τα έβαψα το ένα χρυσο και το αλλο πορτοκαλι περλε (οτι είχα έβαλα) θα τα βάλω όταν στεγνώσουν.
Το τελευταιο και πολυ σημαντικο γιατι μάλλον θα φτιάξω αρκετα τους επόμενους μήνες ....τι να κάνω με τη σκόνη; Να πάρω κάτι τέτοιο;
https://www.banggood.com/Gas-Compre...paign=electronics-EU-English&cur_warehouse=CN
Έχω σκέτη μάσκα ασπρη αλλά δεν μπορώ να τη συνδιασω με γυαλια γιατι τα χνώτα μου τα θολώνουν. Κάτι οικονομικο έχετε κατα νου; Το mdf έχει ΠΟΛΥ σκόνη.

Τα είπες όλα απόψε μάστορα μου.............

Γεια σου ρε Κυριακο!
Σε χαιρομαι γτ και απο τα γραφομενα σου και απο τις κατασκευες σου εισαι μερακλης!

Μπράβο Κυριάκο!

Κυριάκο πολλά μπράβο :SFGSFGSF:
Πανέμορφο τό γεράκι καί μέ πολύ κόπο,γειά στά χέρια σου
Αν είχες ένα ηλεκτρικό σκαρπέλο θά είχες λιγότερο κόπο,γιατί η ξυλογλυπτική είναι πολύ δύσκολη.

:grinning-smiley-043 μαστρο-Κυριακο!

Παναγιωτη και γιωργο σασ ευχαριστω,Μαστορα μου οταν βρεθουμε στα ψηλα αλωνια για καφε θα πουμε πιο πολλα,Κυριακο με το σκαρπελο ισωσ με τα υπολοιπα δεν...να εισαι καλα Σπυρο,Δημητρη εχεισ δικιο αλα δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου με κατι τετοιο ισωσ αργοτερα,Δημητρη σευχαριστω

Καλησπερεζ με μια νέα και λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες κατασκευή. Είναι ένα κουτάκι για τσιγάρα, με μία λίγο πιο dark και χεβιμεταλλαδικη διακόσμηση, που σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, σε άλλους μπορεί και ναι. Για να δώσω λίγο περισσότερο βάθος στο κρανίο και στο σύμβολο του χάους έκανα ένα σάντουιτς από φλούδες δρυός και ελάτου πάχους 1mm έκαστη και κατόπιν έκοψα τα σχέδια στη σέγα (proxxon rules λέμε)...
Φινίρισμα με λινέλαιο και σπρέι νίτρου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Vrass!
Όμορφη κ αυτή η δημιουργία σου.

Να κόψεις όμως το τσιγάρο αν καπνίζεις !

Κώστα έχεις ξεφύγει λέμε, έτσι; :SFGSFGSF:

Μπράβο ρε φίλε...Είσαι μαστοράτζα και μερακλής, σου βγάζω το καπέλο.Ενώ είναι σχετικά απλές καασκευές,κάνει μπάμ το μεράκι και η σημασία στη λεπτομέρεια.
Βρες μια άλλη λύση για κουμπώματα και μεντεσέδες... Αδικούν την κατασκευή σου, επάνω της μοιάζουν (στα μάτια μου) χοντροκοπιές.

Κώστα η θήκη απλά πανέμορφη. και όπως έγραψε ο Μπάμπης, ναι είσαι της λεπτομέρειας.

Εγώ πάλι θα προτιμούσα να έχει κάποιο σχέδιο με σκάλισμα αντί να εξέχει το κρανίο, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. όπως και νάχει όμως είπαμε, πανέμορφο !

Μπράβο Vrass!
Όμορφη κ αυτή η δημιουργία σου.

Να κόψεις όμως το τσιγάρο αν καπνίζεις !

εγώ μάλλον θα το αρχίσω

Σας ευχαριστώ πολύ.
Το σκεφτόμουν για τους μεντεσέδες, αλλά αποφάσισα ότι θέλω να έχει κάποια μεταλλικά στοιχεία επάνω, και τους έβαλα. Μου αρέσει όπως έγινε, μπορούσα να βάλω και κρυφό σε συνδυασμό με μαγνητικό κούμπωμα, αλλά ήθελα να φαίνεται μέταλλο.
Συνονόματε έχω κόψει το τσιγάρο από το 2010 και έκτοτε παίρνω πολύ σπάνια από κανέναν φίλο άμα ζηλέψω. Πακέτο έχω πάρει μόνο μια φορά από τότε, στο μπάτσελορ ενός κολλητού. Τώρα μου μπαίνουν ιδέες να ξαναπάρω, έτσι για να χαρώ λίγο το κουτάκι πριν το δώσω σε κανέναν φίλο.

Καλώς σας ξαναβρήκα....

Βαρεμάρας αποτέλεσμα, βρέθηκε μία ξεχασμένη πλάτη από ένα παλιό τροχήλατο του νεοκατοικείν (για όσους το θυμούνται) και έκανα μια δοκιμή για να δω πως θα βγει ένα ρολόι τοίχου...
Το υλικό είναι το κλασσικό μοριοσανίδας με επένδυση.

Το τρύπησα με τη βοήθεια επιτραπέζιας βάσης τρυπανιού, δουλειά της πλάκας και πολύ γρήγορη αλλά βγήκε καλαίσθητο...

20180224_212248.jpg

Μετά θυμήθηκα τον στρατηγό (Λέγε με Μπάμπη open 24/7) και με την ευκαιρία τη κοπή τη πίτα μου έφερε τα σωστά ρουτεράκια για τελικό κόψιμο ... προμηθεύτηκα και ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης (36χ36cm, κόστος 4 ευρά) για το τελικό...

20180224_212254.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα σύντομα...-bye-

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σας ευχαριστώ πολύ.
Το σκεφτόμουν για τους μεντεσέδες, αλλά αποφάσισα ότι θέλω να έχει κάποια μεταλλικά στοιχεία επάνω, και τους έβαλα. Μου αρέσει όπως έγινε, μπορούσα να βάλω και κρυφό σε συνδυασμό με μαγνητικό κούμπωμα, αλλά ήθελα να φαίνεται μέταλλο.
Συνονόματε έχω κόψει το τσιγάρο από το 2010 και έκτοτε παίρνω πολύ σπάνια από κανέναν φίλο άμα ζηλέψω. Πακέτο έχω πάρει μόνο μια φορά από τότε, στο μπάτσελορ ενός κολλητού. Τώρα μου μπαίνουν ιδέες να ξαναπάρω, έτσι για να χαρώ λίγο το κουτάκι πριν το δώσω σε κανέναν φίλο.

Dont !! ακόμα είσαι επιρρεπής..

Πολύ όμορφο το κουτάκι Κωστα

Καλώς σας ξαναβρήκα....

Βαρεμάρας αποτέλεσμα, βρέθηκε μία ξεχασμένη πλάτη από ένα παλιό τροχήλατο του νεοκατοικείν (για όσους το θυμούνται) και έκανα μια δοκιμή για να δω πως θα βγει ένα ρολόι τοίχου...
Το υλικό είναι το κλασσικό μοριοσανίδας με επένδυση.

Το τρύπησα με τη βοήθεια επιτραπέζιας βάσης τρυπανιού, δουλειά της πλάκας και πολύ γρήγορη αλλά βγήκε καλαίσθητο...

View attachment 149373

Μετά θυμήθηκα τον στρατηγό (Λέγε με Μπάμπη open 24/7) και με την ευκαιρία τη κοπή τη πίτα μου έφερε τα σωστά ρουτεράκια για τελικό κόψιμο ... προμηθεύτηκα και ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης (36χ36cm, κόστος 4 ευρά) για το τελικό...

View attachment 149374

Το τελικό αποτέλεσμα σύντομα...-bye-

Α εσένα είδα στην πιτα με το κουτί των κοπτικων!
Εγώ τα είχα φέρει από Αγγλία !