Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κοίτα που θα τον αγαπήσω τον τόρνο & τον ευκάλυπτο σιγά - σιγά !!!
Μολυβοθήκη για το γραφείο της δασκάλας.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία η μολυβοθήκη και τα νερά του ευκάλυπτου επίσης!
Μεταξύ μας τον έχεις αγαπήσει ήδη τον τόρνο...!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Λέγε τώρα αλήθεια.
Το μεγάλο dewalt το έφαγε με τη μια?????

Όχι ρε είπαμε! Αν προσέξεις σε μια φωτο φαίνονται 3 πατούρες από 3 διαφορετικά forstner (30φ, 40φ, 57φ) κ στο τέλος με το parting tool.

Να με συγχωρείτε αλλά το ξανα ανεβάζω γιατί ήταν τελευταίο στη σελίδα και μπήκε μετά μια πολύ ωραία δημιουργία και χάθηκε. (όχι τίποτα άλλο αλλά βιάζομαι να παραγγείλω τη μάσκα )

Άργησα να απαντήσω αλλά επέστρεψα και με αλλες αρωτήσεις
Πινελιές αφήνει πάνω στη φωτογραφία το πινέλο και εμενα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Επίσης το χαρτί μαδάει όταν το κόβει η σεγα γι αυτο θα προσπαθήσω να κόψω και απλο χαρτί αντί για κανονικη φωτογραφια.
Όσο για να το κόψω ευθεία γύρω γύρω βρήκα τρόπο....θα μου τα κόψει απευθείας ο γαμπρός μου στο μέγεθος που θέλω και θα κάνω μόνο κυκλικές τις γωνίες με το dremel. Σκεφτηκα να το κάνω και με ντεκουπαζ αλλά κόλλησα γιατι δεν ξέρω αν αυτή η κόλλα που έχω ειναι κατάλληλη....; Στα βιντεο που κυκλοφορουν βάζουν mode podge νομιζω
Αύριο Πρώτα ο Θεός θα κολλήσω τη βάση και θα τα τελειώσω. Περιμετρικά τα έβαψα το ένα χρυσο και το αλλο πορτοκαλι περλε (οτι είχα έβαλα) θα τα βάλω όταν στεγνώσουν.
Το τελευταιο και πολυ σημαντικο γιατι μάλλον θα φτιάξω αρκετα τους επόμενους μήνες ....τι να κάνω με τη σκόνη; Να πάρω κάτι τέτοιο;
https://www.banggood.com/Gas-Compre...paign=electronics-EU-English&cur_warehouse=CN
Έχω σκέτη μάσκα ασπρη αλλά δεν μπορώ να τη συνδιασω με γυαλια γιατι τα χνώτα μου τα θολώνουν. Κάτι οικονομικο έχετε κατα νου; Το mdf έχει ΠΟΛΥ σκόνη.
Συγνώμη αλλά πάλι ανάποδα τα εκανα

Last edited by a moderator:

Και πολύ και ανθυγιεινή σκόνη Δεσποιναοποτε μάσκα σίγουρα!
εγωωσου προτείνω ανεπιφύλακτα την 3Μ 6200 Ίσως 6100 επειδή σαν κοπέλα θα έχεις λογικά πιο μικρό πρόσωπο.
Και γυαλιά ξεχωριστά είστε σε στυλ μάσκας η γυαλιου.

Eιναι υπερβολη νομιζω να αγορασεις μασκα ατμων για την σκονη απο πριονιδια.
Μια απλη μασκα σωματιδιων 3Ε με λιγα ευρω και απλα γυαλια μασκας για να μην θαμπωνουν ειναι μια πιο λογικη προστασια.

Eιναι υπερβολη νομιζω να αγορασεις μασκα ατμων για την σκονη απο πριονιδια.
Μια απλη μασκα σωματιδιων 3Ε με λιγα ευρω και απλα γυαλια μασκας για να μην θαμπωνουν ειναι μια πιο λογικη προστασια.

Έχω πάρει τέτοια μάσκα και γυαλιά που εφαρμόζουν αλλά και πάλι θολώνουν γιατί έχουν κάτι μικρές τρυπουλες από κάτω... Βρήκα αυτήν..
https://m.ebay.com/itm/Hot-Dust-Gas...tyle.:Face Mask 2xFilter&varId=651021611504
Αυτή...
https://m.ebay.com/itm/NEW-Suit-Dus... Particulate Cotton Filter&varId=531386081340
Και αυτή...
https://m.ebay.com/itm/3M-6200-Spra...534701&hash=item2a8019b660:g:sZcAAOSwPh5ZMUAL
Δεν είναι ακριβές... Απλά θα αργήσουν να έρθουν. Ποια να προτιμήσω δεν ξέρω αν και την 6200 μου την ανέφερε και ο enduras1 αλλά δεν ξέρω αν είναι η σωστή γιατί σε άλλες φώτο είδα αλλά φιλτρα

Λυγισε προσεκτικα το σιδερακι της μασκας που αγκαλιαζει τη μυτη για να πετυχεις την καλυτερη δυνατη εφαρμογη. Εγω για ιδια χρηση με αυτη που κανεις και εσυ, παιρνω τις πρασινες ευκαμπτες μασκες που φορανε οι γιατροι στα νοσοκομεια και οι μικροβιοφοβικοι στα τρενα και τις πουλανε σε ολα τα φαρμακεια. Δεν εχω προβλημα να θολωνουν τα γυαλια και ειναι και οι πιο ανετες. Μιας και ειπαμε για γυαλια, για τοσο ελαφριες εργασιες, μια καλη λυση ειναι και τα ποδηλατικα με διαφανεις φακους, τα οποια θα βρεις ευκολα σε χαμηλες τιμες σε καταστηματα αθλητικων ειδων και σε ποδηλαταδικα. Ειναι πολυ πιο ανετα, ελαφρια, αγκαλιαζουν σε καλο βαθμο το προσωπο και δεν ειναι πολυ ακριβα. Προσοχη, δεν τα προτεινω για πιο βαριες εργασιες με πιο δυνατα εργαλεια, για μικροκατασκευες με σεγα και ντρεμελακι ομως ειναι οκ.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ δουλεύω με τα παρακάτω γυαλιά (τύπου μοτοσκυκλετιστή) εδώ & καιρό & δεν μου θαμπώνουν ποτέ.
Αισθάνομαι πολύ καλύτερα όταν δουλεύω σε περιβάλλον με σκόνη αφού εφαρμόζουν όμορφα & σταθερά στο πρόσωπο & δεν αφήνουν να εισχωρήσουν σκόνες & σωματίδια στα μάτια.

https://www.skroutz.gr/c/2482/Gyalia-ergasias.html?keyphrase=3m+2890

ΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .............

Υπαρχουν γυαλια χωρις τρυπουλες που θα κανεις δουλεια.
Για τις μασκες, αν θα παρεις, παρε οποια σου αρεσει περισσοτερο, ουτως η αλλως ειναι ολες too much μονο για σκονη. Οι τιμες βεβαια 1-2 ευρω για πληρεις μασκες με δωρεαν μεταφορικα μου φαινονται εξωπραγματικες :))

Έχω πάρει τέτοια μάσκα και γυαλιά που εφαρμόζουν αλλά και πάλι θολώνουν γιατί έχουν κάτι μικρές τρυπουλες από κάτω... Βρήκα αυτήν..
https://m.ebay.com/itm/Hot-Dust-Gas...tyle.:Face Mask 2xFilter&varId=651021611504
Αυτή...
https://m.ebay.com/itm/NEW-Suit-Dus... Particulate Cotton Filter&varId=531386081340
Και αυτή...
https://m.ebay.com/itm/3M-6200-Spra...534701&hash=item2a8019b660:g:sZcAAOSwPh5ZMUAL
Δεν είναι ακριβές... Απλά θα αργήσουν να έρθουν. Ποια να προτιμήσω δεν ξέρω αν και την 6200 μου την ανέφερε και ο enduras1 αλλά δεν ξέρω αν είναι η σωστή γιατί σε άλλες φώτο είδα αλλά φιλτρα
Ντεπη,
Εγώ έχω την παρακάτω και είναι πάρα πολύ καλή και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σε βαφές με σπρέι κλπ.
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=4007

Προσωπικά δεν θα αγόραζα ούτε την μάσκα που προτείνει ο Μιχάλης ούτε 3Μ μάσκες από την Κίνα διότι δεν τις εμπιστεύομαι καθόλου.
Οι φθηνές οι μάσκες αντέχουν για 8 ώρες (ήτοι μια βαρδια) και η εφαρμογή τους στο πρόσωπο μας είναι άθλια.
Η μάσκα που σου προτείνω αντέχει για 40 ώρες και έχει και σακουλάκι με zip lock.
Η μάσκα τύπου 6100 η 6200, την θεωρώ υπερβολή αλλά έχει το καλό πως μπορείς να αλλάξεις τα φίλτρα όταν χαλάσουν καθώς να βάλεις και φίλτρα μόνο για σκόνη τα οποία είναι φθηνότερα.

Υπάρχει ένα μαγαζί 3Μ στον Γέρακα στην Κλεισθένους που το έχει μια πολύ καλή κυρία και μπορείς να πας να της μιλήσεις και να σου δείξει και να σου προτείνει. Www.ptheothorou.gr

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ντεπη,
Εγώ έχω την παρακάτω και είναι πάρα πολύ καλή και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σε βαφές με σπρέι κλπ.
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=4007

Προσωπικά δεν θα αγόραζα ούτε την μάσκα που προτείνει ο Μιχάλης ούτε 3Μ μάσκες από την Κίνα διότι δεν τις εμπιστεύομαι καθόλου.
Οι φθηνές οι μάσκες αντέχουν για 8 ώρες (ήτοι μια βαρδια) και η εφαρμογή τους στο πρόσωπο μας είναι άθλια.
Η μάσκα που σου προτείνω αντέχει για 40 ώρες και έχει και σακουλάκι με zip lock.
Η μάσκα τύπου 6100 η 6200, την θεωρώ υπερβολή αλλά έχει το καλό πως μπορείς να αλλάξεις τα φίλτρα όταν χαλάσουν καθώς να βάλεις και φίλτρα μόνο για σκόνη τα οποία είναι φθηνότερα.

Υπάρχει ένα μαγαζί 3Μ στον Γέρακα στην Κλεισθένους που το έχει μια πολύ καλή κυρία και μπορείς να πας να της μιλήσεις και να σου δείξει και να σου προτείνει. Www.ptheothorou.gr

Φτιάξε το β' link.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.... Θα πάρω μάλλον καλύτερα γυαλιά και θα χρησιμοποιήσω τις δύο απλές μάσκες που μου έμειναν. Μετά θα πάρω και ένα τηλεφωνο (γιατί μένω Λαρισα) να δω ποια θα μου προτείνουν από το κατάστημα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.... Θα πάρω μάλλον καλύτερα γυαλιά και θα χρησιμοποιήσω τις δύο απλές μάσκες που μου έμειναν. Μετά θα πάρω και ένα τηλεφωνο (γιατί μένω Λαρισα) να δω ποια θα μου προτείνουν από το κατάστημα.

:a0210:

Η 6100 ειναι πολυμορφικη μασκα.
Με τα παρακατω φιλτρα κανεις εργασιες σε κοπες με σκονη.
s-l1600.jpg

Και επειδη παιρνει και τα φιλτρα ατμων μπορεις να ψεκαζεις με μπογιες μεχρι και χημικα λιπασματα κλπ.

ΔΕΝ υπαρχει πλιο ολοκληρωμενη λυση που θα ζησει οσο αντεξει η σιλικονη της και πιστεψε με θα σε υπηρετει για χρονια και χρονια.

Η 6100 ειναι πολυμορφικη μασκα.
Με τα παρακατω φιλτρα κανεις εργασιες σε κοπες με σκονη.
s-l1600.jpg

Και επειδη παιρνει και τα φιλτρα ατμων μπορεις να ψεκαζεις με μπογιες μεχρι και χημικα λιπασματα κλπ.

ΔΕΝ υπαρχει πλιο ολοκληρωμενη λυση που θα ζησει οσο αντεξει η σιλικονη της και πιστεψε με θα σε υπηρετει για χρονια και χρονια.

Ακόμα και αν την πάρω από Κινα;
😝😝 η αλήθεια είναι προς αυτήν θα πήγαινα αλλά τώρα το σκεφτομαι😊😧

Πολλοί την έχουν πάρει εδώ μέσα από Κίνα και δεν είχανε πρόβλημα.
Εγώ(και είναι προσωπική αποψη) δεν θα έπαιζα ποτέ με την ασφάλεια μου.

Εχω φερει 3 απο Κινα Δεσποινα.
Ψεκαζω με σπρευ, βαφω με βερνικια διαλυτου και δεν μυριζω καν την μυρωδια.
Χθες εβαλα στον τορνο ενα κομματι και το περασα με αιθεριο ελαιο κανελας.
Μεχρι να βγαλω την μασκα δεν καταλαβα τπτ απο μυρωδια.
Εχουν ανταλλακτικα προφιλτρα και ετσι γλυτωνεις και προφυλασεις τα φιλτρα σου απο την σκονη.
Και οταν κουμπωσεις τα ροζ φιλτρα σκονης ειναι μια παναλαφρη μασκα που δεν καταλαβαινεις πως την φορας.
Τις ειχα παρει απο ενα καταστημα στο ebay το οποιο εδειχνε με φωτογραφιες τις διαφορες γνησιας και μαιμου.

Μονο να βρεις καπου 6200 να δεις αν ταιριαζει στο προσωπο σου η αν θελεις την 6100 που ειναι για πιο μικρα προσωπα.