Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλά έκανες και το σφράγισες το καλούπι μετά με θερμοκόλληση!
Δεν υπάρχει χειρότερο οράγμα απ´ τη ρυτίνη που βρίσκει ένα ελάχιστο άνοιγμα κι αρχίζει να τρέχει...

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Οι πετρούλες από το Jumbo.

Το καλούπωμα έγινε με ρεταλάκια από Plexi από τις κατασκευές των Acrylic Led.
Κολλήθηκαν αρχικά τα plexi με μια σταγόνα με την Κινέζικη CA επάνω στο ξύλο & μεταξύ τους & μετά σφραγίστηκαν όλα τα κενά γύρω - γύρω με το πιστόλι ζεστής κόλλας (& σιλικόνης) χρησιμοποιώντας τα σωληνάρια κόλλας της Dremel.

Η αναλογία των συστατικών (υγρού γυαλιού & καταλύτη) ακολουθήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια.

Κωστα να τσεκαρεις συνεχως το καλουπωμα το πρωτο διωρο γιατι μπορει να τρεξει παρ'ολη την σιλικονη που εβαλες.

Ειχα κανει προσφατα ενα μικρο καλουπι απο πλεξι, κολλημενο με CA και σφραγισμενο με σιλικονη, και παρ'ολα αυτα ετρεχε οταν το δοκιμασα με νερο!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλά έκανες και το σφράγισες το καλούπι μετά με θερμοκόλληση!
Δεν υπάρχει χειρότερο οράγμα απ´ τη ρυτίνη που βρίσκει ένα ελάχιστο άνοιγμα κι αρχίζει να τρέχει...

Ότι βλέπω από το YouTube μωρέ.

Αλλά καλά έκανε ο συνγέροντας Μιχάλης & το ρώτησε, δίνοντας μου την πάσα να το γράψω έτσι ώστε ίσως να βοηθηθεί & κάποιος άλλος Diyer ή αναγνώστης.

Πολλές φορές παραλείπω περιγραφές (τις βαριέμαι) νομίζοντας ότι βάζοντας φωτογραφίες είναι όλα κατανοητά.

Mιχάλη έχω πάει 3 φορές επάνω & είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν έχει δακρύσει πουθενά !!!

Last edited:
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Kαλη δουλεια εκανες τοτε Κωστα με το καλουπι!

Ωραία τα έργα σας παιδιά, πάντα επιτυχίες εύχομαι.

Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά αυτή με το υγρό γυαλί. Θέλω και εγώ κάποια στιγμή να το δουλέψω.

Μόλις τελείωσα την κατασκευή που δούλευα τις τελευταίες μέρες, άλλο ένα ρολόι, αυτή τη φορά επιτοίχιο με ανοιχτήρι για μπύρες. Κάτω από το ανοιχτήρι έχει ένα σκαφάκι για να πέφτουν τα καπάκια των μπουκαλιών.
Χρησιμοποίησα κυρίως ξύλα από παλέτες, εκτός από το καντράν που είναι από κόντρα πλακέ και οξιά για τις ενδείξεις. Τις τελευταίες τις εμπνεύστηκα από το tudor black bay, ένα ρολόι που μου αρέσει πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι χαρακτηριστικοί δείκτες του, που είναι και το "σήμα κατατεθέν" των καταδυτικών tudor, οπότε έβαλα αυτούς που θυμίζουν "σπαθί" τράπουλας. Αρκετά διαφορετικοί από τους snowflake της tudor, αλλά πιστεύω ότι δίνουν ωραία εικόνα στο σύνολο.
Το φινίρισμα είναι με κάσια στα παλετοξυλα και με λινέλαιο στο καντράν. Τέλος δυο χέρια βερνίκι με σπρέι.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Vrass. Πολύ όμορφο κ έτσι έφερες κ το νήμα στα ίσια του.
Πρώτη φορά βλέπω ρολόι με ανοιχτήρι μπύρας από κάτω.

Με τέτοιες κατασκευές γίνεσαι πολύ "έμπυρος" -bye-
Πολύ ωραίο Κώστα. :a0210:

τρέλα το ρολόι σου, πολύ καλλιτεχική δουλειά, και το ανοιχτήρι πολύ έξυπνο. γεια στα χέρια σου :ernaehrung004:

Σας ευχαριστώ πολύ.
Το ανοιχτήρι αυτό το είχα δει πριν από αρκετό καιρό στο σπίτι ενός φίλου ο οποίος το είχε βιδωσει πάνω σε ένα ντουλάπι δίπλα στο ψυγείο. Είχα ενθουσιαστεί με το πράμα, οπότε κάποια στιγμή μου έφερε ένα, το είχε πάρει από ebay μου είπε. Το είχα στην άκρη να το βάλω σε κάποια κατασκευή, το είχα ξεχάσει, και το ξέθαψα πρόσφατα.

Kωστα φανταστικο το ρολοι σε ολες του τις λεπτομερειες, χιλια μπραβο παρα πολυ ιδιαιτερο!!!

IMG_20180329_212546705.jpg

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!Άκου "έμπυρος"!!!Έχω λυώσει λέμε!Κώστήδες,πανέμορφα!!

εντάξει μωρέ έχουν και οι συντονιστές δικαίωμα να κάνουν ορθογραφικά λάθη.:flipout:

Κυριάκο, αυτό ακριβώς είχα κατά νου και είχα φτιάξει και το σχετικό πατρόν για να το κόψω στη σέγα, αλλά δεν το προχώρησα γιατί θα έβγαινε πιο φορτωμένο απ'οτι ήθελα.
Και πάλι σας ευχαριστώ.

Καλυτερα που δεν εγραψες τιποτα Κωστα, θα εχανε την φινετσα του.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

εντάξει μωρέ έχουν και οι συντονιστές δικαίωμα να κάνουν ορθογραφικά λάθη.:flipout:

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και μέλη που τα καταλαβαίνουν.... -bye-

Πολύ ωραίο και ιδιαίτερο ρολόι μπράβο Κωστα.

Καλημέρα σας! Πολύ όμορφα τα έργα σας, μπράβο σε όλους!

Εμείς αρχίσαμε τα πασχαλινά τσουρεκάκια, έπρεπε λοιπόν να βρω ένα τρόπο ώστε η μικρή μου να βοηθήσει τη μαμά της:

e622ca4f2de42ca298fea782e3c0dac5.jpg
afc1ec792c1f5dab4b056c1ef44dc135.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα. Πολύ όμορφο κ έξυπνο. Έτσι μπράβο όλα για τα παιδιά (κ τα εγγόνια).