Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Όμορφα θα γίνουν Παύλο.

Πατούρα για να μπουν οι φακοί ? Τρόπος που θα μπουν οι φακοί στην πατούρα & θα στερεωθούν ?
Τρόπος σύνδεσης σκελετού με τους βραχιόνες ? & από τρίψιμο ?

Δώσε μας τα φώτα σου ή βάλε μας τα γυαλιά !!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πρωτη μου επαφη με τοσο λεπτομέρεια.. Το ξυλο ειναι 10αρι mdf και ολες οι κοπες εγιναν με πριονακι χειρος και τις πιο ψιλες λαμες της bahco.
Βασικη ερωτηση: το mdf της βασης, τι χρωμα να το βαψω;
82339a5728a10ec5a8443d94042be22e.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιο θεματακι:)
H βαση ειναι τεραστια για το εργο, προτεινω να γινει 5εκ πλατος και μηκος το πολυ οσο ειναι το εργο. Μαυρη θα την εβαφα.

+++

Παυλο θαυμασια βγαινουν!
Το ξυλο πριν το βαλεις στην μεγγενη για να του δωσεις την καμπυλοτητα, το μουλιασες σε νερο?

Last edited:
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Όμορφα θα γίνουν Παύλο.

Πατούρα για να μπουν οι φακοί ? Τρόπος που θα μπουν οι φακοί στην πατούρα & θα στερεωθούν ?
Τρόπος σύνδεσης σκελετού με τους βραχιόνες ? & από τρίψιμο ?

Δώσε μας τα φώτα σου ή βάλε μας τα γυαλιά !!!
http://www.instructables.com/id/wooden-sunglasses/
Στο λινκ τα δείχνει αναλυτικά και έχει και σχέδιο.
Σχέδιο μπορείς να φτιάξεις δικό σου από ένα φθηνό γυαλί, να βγάλεις τους φακούς καί με το μολύβι να πάρεις αντίγραφο του σκελετού.
Στο λινκ ο τύπος χρησιμοποιεί τρία φιλετακια ξύλου τα οποία πρώτα κόβει και μετά τα κολλάει. Μπορείς επίσης πρώτα να κολλήσεις τα ξύλα να πάρουν την καμπύλη και μετά να κόψεις. Χρησιμοποίησα και τους δύο τρόπους και ο δεύτερος μου φάνηκε καλύτερος.
Τελείωσα ακόμη έναν σκελετό ο οποίος έγινε ακόμα καλύτερος, αλλά δεν έχω μεντεσέδες και φακούς.
Αυτά και ότι άλλο ξέχασα μου το θυμίζεις.....

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παύλο σε μπελάδες πάλι μας βάζεις... Μόλις ανέβω Αθήνα θα παροπλίσω τον τόρνο και θ´αρχίσω Proxxon-οπρόγραμμα.
Νομίζω οτι το καλύτερο είναι 3 φιλετάκια με τα νερά τοποθετημένα ανάποδα να μην πετσικάρουν, κόλλα και στην πρέσα. Μόλις στεγνώσει καλά δεν θα μεταβάλεται καθόλου η καμπύλη.

Παύλο σε μπελάδες πάλι μας βάζεις... Μόλις ανέβω Αθήνα θα παροπλίσω τον τόρνο και θ´αρχίσω Proxxon-οπρόγραμμα.
Νομίζω οτι το καλύτερο είναι 3 φιλετάκια με τα νερά τοποθετημένα ανάποδα να μην πετσικάρουν, κόλλα και στην πρέσα. Μόλις στεγνώσει καλά δεν θα μεταβάλεται καθόλου η καμπύλη.
Είναι δύσκολο να τα κολλήσεις μετά ακριβώς. Κολλάς τα δύο πρώτα, το μεσαίο είναι κατά τι μεγαλύτερο για να κάνει την πατούρα για το φακό και μετά το τρίτο που θα είναι η φάτσα.
Εγώ δεν έχω καί χρόνο πολύ, έρχομαι για μια μέρα στο χωριό, για να κάνω καμιά πατέντα ώστε να κουμπωνουν ακριβώς όλα.
Τα σχέδια πες μου να στα στείλω αν δεν μπορέσεις να τα κατεβάσεις.

Έκανα ακόμη ένα που βγήκε καλύτερο μάλλον.
Τώρα θα ασχοληθώ πάλι όταν έρθουν οι μεντεσέδες.
641b9fb2a217f1a432eb3f2128f3b439.jpg

Last edited by a moderator:

Παυλο, συνταγη απο εοππυ δεχεσαι? :flipout:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παυλο, συνταγη απο εοππυ δεχεσαι? :flipout:
Αμέεεεεεεε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Αμέεεεεεεε....

Ωραια! Αυριο παω οφθαλμιατρο, ετοιμασου να μου φτιαξεις ενα ζευγαρι, με φακους ηλιου :beatnik2:

-bye- Μετα τα γυαλια παμε παπιγιον και μανικετοκουμπα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Ωραια! Αυριο παω οφθαλμιατρο, ετοιμασου να μου φτιαξεις ενα ζευγαρι, με φακους ηλιου :beatnik2:

-bye- Μετα τα γυαλια παμε παπιγιον και μανικετοκουμπα?

Δεν προβλέπει γυαλιά ηλίου ο ΕΟΠΥΥ... Χαχαχα

Καλησπέρα και από εμένα. Μια γρήγορη κατασκευή παραγγελία της συζύγου. Ένα απλό τελάρο, από ξύλο παλέτας. Τρίφτηκε με 40/80/120 περάστηκε φρεζοτρύπανο για τις βίδες, βιδώθηκε, στοκαρίστηκαν οι τρύπες και περάστηκε 2 χέρια εμποτισμού σε απόχρωση ΤΙΚ.
Συγχωρείτε μου τις ατέλειες, αλλά είναι η πρώτη μου κατασκευή.
3758fdd494a7b3b67a657ce28a0d6468.jpg
4fd1fb4717d360989f5a8f5ec06b6002.jpg

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πω ρε Παύλο... ζήλεψα... Θα δοκιμάσω κι εγώ να κάνω γυαλιά!

Πω ρε Παύλο... ζήλεψα... Θα δοκιμάσω κι εγώ να κάνω γυαλιά!
Με το καλό, να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνικές. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται θέλει τρόπο.

Καλησπέρα και από εμένα. Μια γρήγορη κατασκευή παραγγελία της συζύγου. Ένα απλό τελάρο, από ξύλο παλέτας. Τρίφτηκε με 40/80/120 περάστηκε φρεζοτρύπανο για τις βίδες, βιδώθηκε, στοκαρίστηκαν οι τρύπες και περάστηκε 2 χέρια εμποτισμού σε απόχρωση ΤΙΚ.
Συγχωρείτε μου τις ατέλειες, αλλά είναι η πρώτη μου κατασκευή.
3758fdd494a7b3b67a657ce28a0d6468.jpg
4fd1fb4717d360989f5a8f5ec06b6002.jpg

Άντε καλη αρχη!!!
Που θα χρησιμοποιηθει Κωστα??

Θα προσαρμόσω πορτακι και θα κρεμάσει η σύζυγος κολιέ κλπ

Μια χαρά θα γίνει. Στείλε φωτο τελειωμένο.

Καλογέμιστο από την κυρά, καλοπλήρωτα από .....εσένα !

Εφτιαξα ένα Push sticker γιά τό παγκοπρίονο,τό σχέδιο είναι από τόν Paoson woodworking

Ευχαριστώ τόν Κώστα η Παππού η "Σειρά" πού τά ανακαλύπτει καί μάς τά δίνει στό "πιάτο".

pushst11.jpg

pushst12.jpg

pushst19.jpg

pushst15.jpg

pushst13.jpg

pushst10.jpg

pushst22.jpg

pushst14.jpg

pushst16.jpg

pushst18.jpg

pushst17.jpg

pushst21.jpg

pushst20.jpg

Καί ένα βίντεο

https://youtu.be/zlulg54oc3c

Last edited by a moderator:

Εισαι αρχοντας Δημητρη, πιο πολυ απολαμβανω τα φωτορεπορταζ με τα εργαλεια και τα βιντακια σου απο το ιδιο το καλλιτεχνημα :))

ρε παιδια με ποιο προγραμα κανετε τα σχεδια στο χαρτι? ειναι ετοιμα η τα σχεδιαζεται μονοι σας?