Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Dim.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μετρουσα και καμαρωνα τα σφιγκτηρακια εβαλες για να κολλησεις τα σανιδακια των 20 εκατοστων! Καλα μετρησα δεκα?!!
Υοu made my day Δημητριε!! :)))

Nα σαι καλά Κώστα

Μιχάλη η σφίγγουμε η δέν σφίγγουμε χάχάχά,έξι είναι οι σφιγκτήρες στήν πρώτη κόπια καί τέσσερις στίς δεύτερη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Δημητρό... Ωραία η θηκούλα αλλά η φωτογραφία μου δείχνει οτι το ψιλοβαριέσαι το τρίψιμο.
Τι´είναι αυτά; Σημάδια της κορδέλας;

Attachments

• karta910.jpg
    karta910.jpg
    135 KB · Views: 146
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο Δημητρό... Ωραία η θηκούλα αλλά η φωτογραφία μου δείχνει οτι το ψιλοβαριέσαι το τρίψιμο.
Τι´είναι αυτά; Σημάδια της κορδέλας;

Aετίσιο μάτι έχεις Στρατηγέ μου :worshippy:

Ακριβώς αυτό σημάδι τής κορδέλας,δέν φαίνεται τόσο πολύ από κοντά όσο φαίνεται από τήν φωτό πού είναι πολύ κοντινή,μπροστά θά είναι οι κάρτες,καί δέν έδωσα τόσο βάση.

Επ ευκαιρία γιά πές μου δάσκαλε γιά να μαθαίνω,για να φύγει καλά αυτό ήθελε να τό περάσω μέ ένα χειρός 120 grit,καί μετά μέ 240 grid ? δέν βόλευε κιόλας εκεί μέσα καλά,καί μέ τό ταινειολειαντήρα Proxxon δέν τό πολυ σκάλισα εκεί μήν τό χαλάσω,περισσότερο μέ γυαλόχαρτο καί χέρι τό έτριψα εκεί μέ 240 grit καί μετά 400 grit,τό ταινειολειαντήρα Proxxon τόν χρησιμοποίησα περισσότερο αριστερά δεξιά πού δέν χώραγαν ούτε τά δάχτυλα.

Mού φαίνεται έχω ανάγκη ένα Proxxon PS13 γιά δύσκολα σημεία,θά μού πείς δέν θέλει κόπο Μήτσο τρόπο θέλει .:grinning-smiley-043

https://www.youtube.com/watch?v=4uwJRRL4750

Άστα τα PS13 Μήτσο, μ´ αυτά ούτε την πλάκα απ´ τα δόντια σου δεν καθαρίζεις.
Εδώ θές (θέλουμε) σοβαρό εργαλείο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν έχεις μεγάλες ανωμαλίες, όπως αυτές οι γραμμές της κορδέλας, για να εξομαλυνθούν χρειάζεσαι κόκκωση μέχρι 120 το πολύ.
Από 180 και πάνω χρησιμοποιείς σε σχετικά καθαρή επιφάνεια , αλλιώς θα τρίβεις 6 μέρες.

Eργαλείο ο Τρίτωνας,αλλά αυτό δέν είναι γιά κυκλικά σημεία ? αν τήν έβαζα τήν θήκη γιά κάρτες στόν Τρίτωνα (εκεί πού έχεις το βέλος από τίς ανωμαλίες τίς κορδέλας σέ ευθύ σημείο),θά μού έβγαινε πολύ φοβάμαι σουβλάκι μέ απόλα μέσα :flipout:.

Ας μας πεί ο Κώστας (Παππούς) καί ο Μιχάλης (Χιώτης) πού έχουν τόν Τρίτωνα άν στό stand γιά κάρτες θά έκανε δουλειά στό εσωτερικό σημείο πού εχει τίς ανωμαλίες τής κορδέλας.

Άστα τα PS13 Μήτσο, μ´ αυτά ούτε την πλάκα απ´ τα δόντια σου δεν καθαρίζεις.

:flipout:
Επικό σχόλιο.

Last edited:

Μια χαρά θα γινότανε, θέλει όμως και λίγο απαλό χεράκι... Το τρίψιμο είναι τέχνη. :grandpa:

Γίνεται Dim, πριν κολληθεί. Έχει πολλά εξαρτήματα σε διαφορετικές διαμέτρους το Spindle Sander.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Γίνεται Dim, πριν κολληθεί. Έχει πολλά εξαρτήματα σε διαφορετικές διαμέτρους το Spindle Sander.

Ναί εννοείται πρίν κολληθεί Κώστα,απλά νόμιζα ότι έχει πολύ δύναμη ο Τρίτωνας καί από ίσιο θά το κάνει οβάλ,αλλά όπως λέει ο Μπάμπης απαλά σάν χάδι.

Μια χαρά θα γινότανε, θέλει όμως και λίγο απαλό χεράκι... Το τρίψιμο είναι τέχνη. :grandpa:

Λές να "χτυπήσουμε" κανα τέτοιο μιάς πού δέν έχουμε χώρο ? μπαίνει καί ανάποδα στόν πάγκο,τό θέμα είναι ότι δέν έχει έξοδο γιά σκούπα καί θά τά κάνει όλα χάλια μέσα στό εργαστήριο,από τήν άλλη τρίβουμε έξω μέ μάσκα.

Edit : Νομίζω ότι έχει έξοδο γιά σκούπα.

http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&product_id=661

Last edited:

Το spindle sander έχει έξοδο για σκούπα κ είναι από τα λίγα μηχανάκια που δεν αφήνουν τίποτα έξω από σκόνη.

Το σκέφτομαι συνεχώς τώρα τελευταία...
Κι ο Κυριάκος μου είπε γί αυτό το μικρό, το οποίο νομίζω οτι έχει ακροφύσιο για σκούπα.
Δεν ξέρω όμως, ζαχαρώνω το μεγάλο.

Το σκέφτομαι συνεχώς τώρα τελευταία...
Κι ο Κυριάκος μου είπε γί αυτό το μικρό, το οποίο νομίζω οτι έχει ακροφύσιο για σκούπα.
Δεν ξέρω όμως, ζαχαρώνω το μεγάλο.

Το φορητό δεν κρατιέται στο προς κατεργασία αντικείμενο εύκολα. Είναι ζόρικο κ "κλωτσάει" εύκολα.

Βρήκα καί τό manual έχει τελικά έξοδο γιά σκούπα,ωραίο εργαλειάκι ότι πρέπει γιά εμάς πού δέν έχουμε χώρο,πάμε καμμιά ομαδική ? :flipout:

https://www.toolstream.com/media/manuals/949538_Z1MANPRO1.PDF

Το φορητό δεν κρατιέται στο προς κατεργασία αντικείμενο εύκολα. Είναι ζόρικο κ "κλωτσάει" εύκολα.

Γιά ανάποδα στόν πάγκο η χρήση Κώστα,αυτό εννοείς ? έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα τό μικρό και έτσι μπορούμε νά τό έχουμε καλύτερα πρός έλεγχο.Ο μεγάλος Τρίτωνας πάγκου η ο Sheppach πού έχεις έχουν ρύθμιση ταχύτητας ?

Ωραίο το card stand Δημήτρη, μπράβο σου. και το Baby oil πολύ πέραση βρε παιδί μου..

Ωραίο το card stand Δημήτρη, μπράβο σου. και το Baby oil πολύ πέραση βρε παιδί μου..

Ευχαριστώ Γιώργο,άσε από τό μαόνι πήγα στό Baby oil καί κόλλησα. -bye-

Εγώ έχω αυτόν:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00GO...ach+sander&dpPl=1&dpID=41qrbYdtLYL&ref=plSrch
Δεν έχει ρύθμιση στροφών αλλά δεν κολωνει πουθενά. Ότι του βάζεις το "μασουλάει" ακούραστα.

Εγώ έχω αυτόν:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00GO...ach+sander&dpPl=1&dpID=41qrbYdtLYL&ref=plSrch
Δεν έχει ρύθμιση στροφών αλλά δεν κολωνει πουθενά. Ότι του βάζεις το "μασουλάει" ακούραστα.
καλησπερα ο ιδιος 135ευρω δηλ 150 με τα μεταφορικα https://www.lefeld.de/scheppach-oszilierender-spindelschleifer-osm100.html

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στέλνει Ελλάδα;