Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

καλησπερα παιδια ενα δείγμα και απο μενα για την βαπτιση της κόρης ελατο σε σχήμα αστερια με πυρογραφια περασμενο με baby oil ακολουθήσουν και αλλα 2 τουλαχιστον σχέδια
13ee35ea3fce2083956f2eaf48cab724.jpg

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολλά μπράβο Αντρέα. Χαρούμενα κ καλοκαιρινά. Με το καλό η βάπτιση της νεοφώτιστης.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολλά μπράβο Αντρέα. Χαρούμενα κ καλοκαιρινά. Με το καλό η βάπτιση της νεοφώτιστης.
ευχαριστώ πολύ

Πολυ ομορφα και χαρουμενα τα αστερακια με την πυρογραφια, μπραβο Ανδρεα!
Με το καλο και η βαπτιση!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με το καλο Ανδρεα πολυ ομορφα ειναι

σας ευχαριστώ ολους για τα καλά σας λόγια

Πολύ όμορφα καί πρωτότυπα Ανδρέα.
Μέ τό καλό,και να την καμαρώσετε όπως επιθυμείτε.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

καλησπερα παιδια ενα δείγμα και απο μενα για την βαπτιση της κόρης ελατο σε σχήμα αστερια με πυρογραφια περασμενο με baby oil ακολουθήσουν και αλλα 2 τουλαχιστον σχέδια

Πολύ ωραίοι οι αστερίες. μερακλίδικη δουλειά.

Να σας ζήσει η κορούλα και με το καλό η βάφτιση !

teaser το επόμενο φωτιστικό (οροφής) ετοιμάζεται σιγά σιγά:

DSC_0047.jpg

άντε υπομονή και καλή εργασία. περιμένουμε να το δούμε τελειωμένο Χρήστο.

Merci! :ernaehrung004:

Οντως απλη κατασκευη αλλα δεν μπορει να την κανει ο καθενας. Μου αρεσουν αυτες οι απλες και χρησιμες κατασκευες.

Για παραδειγμα ακουσα οτι ηθελε μια θεια μου μια ξυστρα για τις φτερνες αλλα αυτες που πουλανε εχουν μινιμουμ 80αρι grit.Eφτιαξα λοιπον μια με 40ρι γυαλοχαρτο και ακουσα του κοσμου τις ευχες! To νεο κυκλοφορησε απο στομα σε στομα και χτες μολις τελειωσα την 5η ξυστρα!!! :flipout:

Φωτο δεν ανεβασα επειδη δεν ηταν και κατι σπουδαιο αλλα ουτε και ενδιαφερον. Κατι τετοιο, σε διαφορα μεγεθη.
large_20170529091317_xylinos_triftis_fternas_27_2ch6cm_oem.jpeg

Το πιο δυσκολο ηταν να κοπει σωστα το σκληρο υφασματινο 40αρι γυαλοχαρτο για να μην ξεφτισει στις ακρες!
Χρησιμοποιησα βενζικολα bison jel που απλωθηκε με την ειδικη σπατουλιτσα για να μην ξεχειλισει στο σφιξιμο.
Το σφιξιμο της ξυστρας για να κολλησει καλα το γυαλοχαρτο εγινε αναμεσα σε δυο κομματια ξυλο και σφιγκτηρες.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Οντως απλη κατασκευη αλλα δεν μπορει να την κανει ο καθενας. Μου αρεσουν αυτες οι απλες και χρησιμες κατασκευες.

Για παραδειγμα ακουσα οτι ηθελε μια θεια μου μια ξυστρα για τις φτερνες αλλα αυτες που πουλανε εχουν μινιμουμ 80αρι grit.Eφτιαξα λοιπον μια με 40ρι γυαλοχαρτο και ακουσα του κοσμου τις ευχες! To νεο κυκλοφορησε απο στομα σε στομα και χτες μολις τελειωσα την 5η ξυστρα!!! :flipout:

Φωτο δεν ανεβασα επειδη δεν ηταν και κατι σπουδαιο αλλα ουτε και ενδιαφερον. Κατι τετοιο, σε διαφορα μεγεθη.
large_20170529091317_xylinos_triftis_fternas_27_2ch6cm_oem.jpeg

Το πιο δυσκολο ηταν να κοπει σωστα το σκληρο υφασματινο 40αρι γυαλοχαρτο για να μην ξεφτισει στις ακρες!
Χρησιμοποιησα βενζικολα bison jel που απλωθηκε με την ειδικη σπατουλιτσα για να μην ξεχειλισει στο σφιξιμο.
Το σφιξιμο της ξυστρας για να κολλησει καλα το γυαλοχαρτο εγινε αναμεσα σε δυο κομματια ξυλο και σφιγκτηρες.

:a0210:

Ναι Μιχάλη, μπορεί να μην είναι σπουδαίο όπως λες, αλλά παίρνει αξία με τη λεπτομέρεια και τη μαστοριά που το φτιάχνεις. δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη, όλα τα υπολογίζεις.

εγώ πάλι δεν λειτουργώ έτσι, μπράβο σου.

Στα μικρά πράγματα κρύβεται η χάρη και η μαστοριά μπράβο και στους δύο σας

Eτοιμα για τις τελικες λεπτομερειες και φινιρισμα καποια δωρακια για φιλους.

40379183790_639ae543a9_c.jpg

Οι εξωτερικες κοπες εγιναν με την πριονοκορδελα της proxxon και οι εσωτερικες με την μικρη σεγα παγκου proxxon (το Β) και την Dremel.
Στο ρεταλακι καρυδιας για να μην παει χαμενο, ανοιξα μια τρυπα 15μμ με forstner και εψαξα να βρω ενα μικρο νομισμα να χωραει.
Το ενα λεπτο του ευρω θα ηταν ιδανικο (μπρουτζινο χρωμα με το καραβακι επανω) αλλα ειναι >15μμ. Θα γεμισει υγρο γυαλι.

Ωραιοτατα Μιχαλη και ειδικα το αετωμα οπως μου κανεο εμενα!

Εγω ξεκίνησα ενα καρναγιο μπας και σπρωξουμε κανενα σε κανενα τουριστικο μαγαζι.

20180517_210752.jpg

Πάτε όλοι να γίνετε εφοπλιστές σαν τον κ. Μπάμπη μου φαίνεται !!!

Ωραίες δουλειές οι Χιώτες!
Μαζί ανεβάζετε τα έργα σας βλέπω, άρα ισχύει το πάνε δυο δύο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk