Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα, γέμισε ο τοίχος λέμε!!! Πολύ δυνατό! :firstprize:

Παύλο, στη φωτογραφία φαίνεται άψογη κατασκευή.
ελπίζω να είναι εξίσου άνετα και φορεμένα, να τα ευχαριστηθείς.

Νεκ, ωραία η βασούλα. Κάνει όντως δουλειά με την ενίσχυση του ήχου?

Πολυ δουλεια και φινιρισμα αλλα το αποτελεσμα επιβραβευει, μπραβο Παυλο!

Εχεις σκαψει το ξυλο για να βαλεις αυτα τα μινι μεντεσεδακια?
Θυμαμαι την ταλαιπωρια μου να βαλω σωστα 15μμ μεντεσεδακια σε μια κατασκευη μου!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παύλο, μ´ αυτές τις παπαριές χάνουμε το χρόνο μας... :argue:
Εγώ ασχολήθηκα τώρα το απόγευμα με μια νέα τεχνική που σκέφτηκα για να μη σπάει εύκολα ο καπλαμάς και να γίνει ντούκι. Το μεσαίο φύλλο, αυτό της πατούρας, το έκοψα από πλεξιγκλάς. Στην αρχή είχα πολλές επιφυλλάξεις, το τελικό αποτέλεσμα όμως μου άρεσε πολύ.
Δες τις φωτογραφίες, αν και πιστεύω πως όταν ολοκληρωθεί, βάψιμο-λουστράρισμα και με πιο λεπτο πλεξιγκλάς, όχι 2mm που είναι αυτό, θα είναι πολύ καλλίτερο.
Με δυσκολεύουν πολύ τα κρύσταλα στην τοποθέτηση, εσύ πια σειρά ακολουθείς, από που ξεκινάς να τα βάζεις δηλαδή.
Που θα μου παλει, θα με παιδέψει το μαμίδι αλλά δεν θα του περάσει, θα τα φτιάξω όπως θέλω εγώ. Και μετά δεν ξαναασχολούμαι. :grandpa:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    303.4 KB · Views: 116
  • image.jpg
    image.jpg
    161.2 KB · Views: 117
  • image.jpg
    image.jpg
    166.7 KB · Views: 117
  • image.jpg
    image.jpg
    282.9 KB · Views: 114
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Θα τους βάλεις κ led ενδιάμεσα στο plexi!!!

Σας ευχαριστώ όλους.
Μιχάλη έχει σκαφτεί το ξύλο για να μπουν τα μεντεσεδακια. Για την ακρίβεια έχει κοπεί στην σεγα. Έχω κάνει σχέδιο την πατούρα και την κόβω.
Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να μπουν σωστά και να μην γέρνουν προς την μια ή την άλλη πλευρά. Με λίγο κόπο τελικά μπήκαν μια χαρά και ταίριαξαν πολύ καλά στο πρόσωπο.
Μπάμπη δεν ξέρω αν βοηθά το πλέξιγκλας αλλά ενώ είχα απογοητευτεί από τον καπλαμα, είδα αυτή την φορά ότι έγιναν πολύ γερά παρότι έχουν και μια ελαστικότητα αν τα στρίψεις αριστερά ή δεξιά. Μου άρεσε και το σχέδιο που βγήκε με το πλέξιμο των χρωμάτων.
Τώρα, για την τοποθέτηση των φακών. Στα προηγούμενα που έκανα τα έβαζα από μπροστά και αυτό σαν αποτέλεσμα είχε ότι έπρεπε να φάω εσωτερικά πολύ από το μπροστινό κομμάτι οπότε δεν μου φαινόταν καλά επειδή ήθελα να φαίνεται περισσότερο ξύλο. Άλλωστε αυτό πρέπει να τονιστεί και να φανεί, όπως τα νερά και οι αποχρώσεις του. Στα τελευταία που έκανα άλλαξα τακτική και τα βάζω από μέσα πλέον. Τρώω το ξύλο όσο χρειάζεται και μπαίνουν ευκολότερα, ειδικά αν τα ζεστάνεις λίγο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οφθαλμολουτρο!!!! μπράβο σασ κύριοι

Πανέμορφα όλα συνάδελφοι καί γειά στά χέρια σας :SFGSFGSF:

Παύλο πολύ trendy τα γυαλιά σου !!

Κώστα το ωραίο έγινε άριστο, μπράβο.

Μπάμπη με το καλό να τα ολοκληρώσεις.

γεια στα χέρια σας Κύριοι -bye-

Τωρα απο ποιο οπτικο οικο να διαλεξουμε γυαλια? Δυσκολη αποφαση...
:a0210:

Οσο για το δικο μου παπαρακι, ναι ενισχυει και συγκεντρωνει τον ηχο αλλα εχει και λιγη παραμορφωση :fahne90:
Στο επομενο μοντελο θα ειναι διαφορετικα!

Καλημέρα κ σας ευχαριστώ όλους σας. Πάμε για άλλα.

Πάμπλο Εσκομπάρ, εγώ τελείωσα το πρώτο... Ήδη μου το βούτηξαν, ούτε να το καθαρίσω δεν πρόλαβα.
Θα φτιάξω ακόμα τρία-τέσσερα και μετά... Finito la musica passato la fiesta. :grandpa:

Attachments

• IMG_7830.jpg
    IMG_7830.jpg
    176.9 KB · Views: 199
  • IMG_7833.jpg
    IMG_7833.jpg
    125.2 KB · Views: 96
  • IMG_7835.jpg
    IMG_7835.jpg
    101.6 KB · Views: 96
  • IMG_7834.jpg
    IMG_7834.jpg
    122.5 KB · Views: 96
Last edited:

Ωραίο χρώμα, αρχοντικό. Τελικά τους φακούς πως τους βάζεις; Από μπροστά ή πίσω;

Όπως έλεγε κι ο Γκλέτσος, το ψάρι το ψήνουμε κι απ´ τις δυό μεριές. :flipout:
Ούτε από μπρός ούτε απο πίσω, κόλλησα πρώτα το εμπρός με την πατούρα και μετά τοποθέτησα τους φακούς καί κόλλησα το πίσω.

Το ξύλο που σου αρέσει είναι παλίσανδρος.

Όπως έλεγε κι ο Γκλέτσος, το ψάρι το ψήνουμε κι απ´ τις δυό μεριές. :flipout:
Ούτε από μπρός ούτε απο πίσω, κόλλησα πρώτα το εμπρός με την πατούρα και μετά τοποθέτησα τους φακούς καί κόλλησα το πίσω.

Το ξύλο που σου αρέσει είναι παλίσανδρος.
καλοφόρετα σ αυτόν που τα πήρε. πάντως δεν φαίνεται ιχνος κόλλας. το πήρες το κολάι που λένε, συνέχισε σε καλό δρόμο είσαι. εγώ δεν έχω υλικά( φακούς, μεντεσέδες) και έχω να φτοιάξω αρκετά ακόμη.

Καλά, τα τελείωσες όλα, πόσα έφτιαξες;

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλά, τα τελείωσες όλα, πόσα έφτιαξες;
Είχα 3 μεντεσεδακια και 3 φακούς. Περιμένω κι άλλα τώρα. Στους φακούς είδα ότι σου έβαλε και πανακια ο Κινέζος. Ποιός ήταν;
Ο δικός μου ο μπινες τίποτα, μόνο τα τζάμια.

Μπράβο κυρ Μπάμπη.
Δύσκολα πράγματα ή Σημασία στην λεπτομέρεια.

Kαταπληκτικη δουλεια Μπαμπη!
attachment.php