Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ζωγραφιά !!! μπράβο σου Σπύρο υπέροχος ο δίσκος

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Απίθανος ο δίσκος Σπύρο, πολλά μπράβο !!

Μιας κι εδω το εχετε με το ξυλο να ρωτησω.

Θελω να φτιαξω ξυλινα κουτια για διαφορα εργαλεια. Ενα παραδειγμα. Ξυλινο κουτι για το πολυμετρο. Επειδη τα χαρτινα κουτια καποτε διαλυονται. Και για να προστατευετε το εργαλειο απο σκονες χτυπηματα και να ειναι ευκολο στην μεταφορα του.

Τι ξυλο προτεινετε;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κόντρα πλακέ...
Διυλεύεται εύκολα, αντέχει σε καταπονήσεις και υγρασίες και είναι και σχετικά φτηνό. Θα απέφευγα το mdf.
Αν θές οπωσδήποτε ξύλο κάτι σε Σουηδικό πεύκο φτηνό.

Σωστα. Τι πιο απλο απο κοντραπλακε. Θενκς!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σωστα. Τι πιο απλο απο κοντραπλακε. Θενκς!!!!!!!!

Θες μια συμβουλή;
Φτιάξτο ολόκληρο πρώτα και μετά κόψτο. Δηλαδή, φτιάξε ένα κουτί, κλειστό απο παντού, στις διαστάσεις που θες συνολικά και μετά κόψτο τσο σημείο που θές να ανοίγει το καπάκι. Βάλτου μετά τα μεντεσεδάκια και τελείωσες.
Μ´ αυτό το τρόπο θα είναι απόλυτα ευθυγραμισμένα και ταιριαστά τα δύο κομμάτια μεταξύ τους.

αυτο ακριβως ειχα σκοπο να κανω!!!!!!

:ernaehrung004:

Υπαρχει και το κινεζικο κοντρα πλακε η Vintagor πλεον στο 1/2 της τιμης του ΟΚΟΥΜΕ το οποιο με σωστη προστασια θα ειναι επισης αθανατο.
Δοκιμασε το.

για μια αλλη κατασκευη ειχα παρει κινεζικο κοντραπλακε. ηταν τοσο χαλια η ποιοτητα του που δεν νομιζω να το ξαναπροτιμησω. προσεχως θα βαλω φωτο για να δεις για τι ποιοτητα μιλαω. μπορει και το λοκαλ μαγαζι να φταιει.

Πολυ πιθανον.
Του Leroy παντως ειναι καθολα αψογο εξωτερικα και αρκετα εσωτερικα και με ομορφο βαθυ χρωμα.

Και εγώ όσα κινέζικα έχω δει έχουν πολλές ατέλειες, συν το βασικότερο μειονέκτημα, ότι η επιφάνειά τους είναι μια πολύ λεπτή φλούδα που αν τρίψεις έστω και λίγο λιώνει και φαίνεται το από κάτω στρώμα. Ειδικά για μικροκατασκευές όπου η λεπτομέρεια έχει μεγάλη σημασία, είναι τελείως ακατάλληλο σαν υλικό. Μόνο για θυσιαζόμενο, να κόβεις και να τρυπάς πάνω του... :-P

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλό απόγευμα.

:flipout:
Παππούς με τα όλα σου... :grinning-smiley-043

& Mundial & Χόμπι μαζί.

Αφού το ζήτησε άντε να πεις όχι.

Καλημέρα κ σας ευχαριστώ πολύ όλους

Κανε μια ακομα πιο μικρη για να βαζεις το κινητο. Κατι τετοιο νομιζα οτι θα εφτιαχνες οταν ειδα τις πρωτες φωτογραφιες, μετα ειδα την κουκλα μεσα και καταλαβα το μεγεθος. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρααααααααααα.

Μπα κάτι σε πιο μεγάλο λέω να φτιάξω για να βάζω καμιά "κούκλα" 2μετρη μέσα :flipout:

Last edited by a moderator:

:flipout:
Παππούς με τα όλα σου... :grinning-smiley-043

Ωραίος καί σβέλτος ο Παππούς.:a0210:

Κανε μια ακομα πιο μικρη για να βαζεις το κινητο. Κατι τετοιο νομιζα οτι θα εφτιαχνες οταν ειδα τις πρωτες φωτογραφιες, μετα ειδα την κουκλα μεσα και καταλαβα το μεγεθος. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα σας
Είπα να κάνω δώρο στην γιαγιά μου να της φτιάξω λίγο το παλιό τραπεζάκι της. Έχει σε ένα μήνα περίπου γενέθλια. Να το τρίψω να φύγει το παλιό βερνίκι και να του περάσω ένα νέο άχρωμο εμποτισμού; Το πάνω μέρος πάει για αντικατάσταση ε? Η αν το ξύσω και να του βάλω ένα τζαμάκι;
Ευχαριστώ

IMG_20180624_194008.jpg

Το πάνω μέρος το πετάς.
Κι αν είσαι πολύ επίμονος και μερακλής θα πάς να αγοράσεις καινούριο καπλαμά και μαρκετερί και θα το φτιάξεις τζάμι.
Διαφορετικά του βάζεις ένα καινούριο καπάκι από ξύλο που σ´ αρέσει.