Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Με αφορμη το νεο χομπι -να το πω- (χουι να το πω) του καλου μου φιλου Tzimisce, σχετικα με το ξυρισμα με πινελα και παλαιου τυπου ξυραφια, του εφτιαξα μια βαση για να τοποθετει τα συνεργα του.
Το ξυλο θα επρπεπε να ειναι εντυπωσιακο, ετσι λοιπον επελεξα τι αλλο την αγαπημενη μου ελια. Ομως στο παρελθον δεν ειχα κανει μια τοσο περιπλοκη κατασκευη που να απαιτει ατοφια και ιδια φιλετα, κατι που ειναι παρα πολυ δυσκολο να τα ταιριαξεις. Για τα συγκεκριμενα χρειαστηκε να σκιστουν 4 κορμουδακια (γιατι εκρυβαν εκπληξεις στο εσωτερικο τους), που ηταν αποθηκευμενα για 3 χρονια, ωστε να επιλεγουν τα καταλληλα κομματια.
Τα κορμουδακια τα εκοψα στην κορδελα ενος φιλου ξυλουργου, ενω στη συνεχεια τα φιλετα που κοπηκαν 1,3cm τα ισιωσα με τριβειο τανκ και τα εφερα στο 1 cm (λογω μικρου μεγεθους δεν περναγαν στην μεγαλη πλανη). Ακολουθησε το εκκεντρο τριβειο με 180αρι και 320αρι για τα γινουν οι επιφανειες σαν γυαλι.
Τα φιλετα κοπηκαν στις επιθυμητες διαστασεις και κολληθηκαν μεταξυ τους με κολλα πολυουρεθανης.
Στο καπακι ανοιξα 6 τρυπες για τα πινελα, και 2 για τις ξυριστικες μηχανες, ρουταριστηκαν καταλληλα, ενω εδωσα μεγαλυτερη κλιση στην κατω πλευρα ωστε να μην στριμωχνονται οι τριχες των πινελων.
Το εκκεντρο δουλευε συνεχεια μεχρι που η ελια εγινε καθρεφτης. Στη συνεχεια περαστηκε 2 χερια αχρωμο συντηρητικο νερου και μετα 3 χερια αχρωμο ματ βερνικι νερου, με ενδιαμεσα τριψιματα -χαϊδεματα- με 700 αρι.