Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μια χαρά. Πάντα σε εγρήγορση, πάντα προπονημένος.

Χαχαχαχχα!
Η αληθεια ειναινπως θελω να φτιαχνω συνεχως αλλα ειτε δεν εχω χρονο ειτε φαντασια....

Μου αρεσει η προσεγμενη φωτογραφιση με σωστο background :)

Πριχταρι και καναπες εισαγωμενα!

Πες μας λίγο για τα ξύλα κατασκευής κ για το τυχόν "ξεφλούδισμα" που τους έκανες.
Τα ρεσω ειναι απο το ιδιο ξυλο που ειχα φτιαξει τα αυτοκινητακια flinstones. Ξεφλλυδισμενο το πηρα και πρεπει να ειναι μηλιαρι.
Το καραβι ειναι ελια με καταρτι και υπερκατασκευη απο κλαδι δαμασκηνιας ή ροδακινιας. Περασμενα ολα με λινελαιο.

Last edited by a moderator:
Γειά σου μερακλή Κώστα.
Τό πόσιμο παραφινέλαιο έχει διαφορά στόν χρωματισμού τού ξύλου από τό Baby-oil ?

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Όχι αλλά είναι πιο φθηνό κ λογικά πιο υγιεινό.

Ευχαριστώ,μέ βλέπω νά τό γυρνάω στό πόσιμο παραφινέλαιο

Απάντηση: Re: Χομπυ Ξυλογλυπτικη! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

Eιναι κουπα για σφηνακια! 4εκ υψος, 3εκ. διαμετρος.

Ωραια η ερωτηση σου περι χημικης επεξεργασιας του ξυλου γενικοτερα. Δεν ξερω δυστυχως!!

Εχω αρχισει εδω και 2-3 μερες να συλλεγω πληροφοριες για μικροξυλοκατασκευες και ξυλογλυπτικη.

Κουπα για μπυρα/καφε (διαμετρου ~ 7-8εκ)) ειναι προκληση!
Το δυσκολοτερο σημειο ειναι να 'αδειασεις' το ξυλο απο τη μεση του κορμου/κομματιου.
Φανταζομαι οτι θα χρειαστει μεγαλης διαμετρου φρεζοτρυπανο πανω σε κολωνατο δραπανο. (εχει κανεις καμμια αλλη ιδεα για το φαγωμα του ξυλου?)
Μετα ερχεται η ερωτηση σου για την χημικη επεξεργασια (μεσα/εξω).

Καλημέρα χρησιμοποίησε λάδι με βάση το νερό το πουλάνε στα ΙΚΕΑ για συντήρηση ξύλινων σανίδων κοπής. Ακομά καλύτερα εγώ χρησιμοποιώ λάδι της ελιάς αλλά σε ξύλινα πλάττερς αλαντικών και τυριών που φτιάχνω απο ξύλο ελιάς και είναι το καλύτερο.

O μάστορας σήμερα έβγαλε φωτογραφίες από το αριστούργημά του, φορτωμένο.
Οπότε λέω να περιμένω εκείνον να τις ανεβάσει. :smile:

φιλε ελπιζω να το ευχαριστηθεις

Attachments

• 1ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒΎΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š Γβ‚¬ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ±.jpg
    1ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒΎΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š Γβ‚¬ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ±.jpg
    48.8 KB · Views: 200
  • 2 ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒΎΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š Γβ‚¬ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ±.jpg
    2 ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒΎΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š Γβ‚¬ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ±.jpg
    53.7 KB · Views: 200
Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπάνιο ή την ξύλινη ζαρντινιέρα να προχωρήσω ?
Μπάνιο !

Όταν τελειώσει θα έχει διαστάσεις 1000 x 350 x 350 & δυο ποδαρικά 50 x 50 x 350.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

φιλε ελπιζω να το ευχαριστηθεις

Αδερφέ, ήδη την έχω στολίσει και έχει πάρει τη θέση της στο shave den μου!
Καταπληκτική δουλειά!

Οι φωτογραφίες περιέχουν και ένα quiz.
Τι είναι αυτό το άσπρο κάτω αριστερά που μοιάζει με παγάκι;

Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κώστα πολύ ωραία η ζαρντινιέρα σου. Τις στρογγύλεψες τις ακμές του 50 Χ 50 εξωτερικά;( δεν φαίνεται στην φωτογραφία)

Είναι αγορασμένα δοκαρακια 50 x 50 έτοιμα πλανισμένα. Τις ακμές τους απλά τις έχω "σπάσει" με γυαλόχαρτο.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Είναι αγορασμένα δοκαρακια 50 x 50 έτοιμα πλανισμένα. Τις ακμές τους απλά τις έχω "σπάσει" με γυαλόχαρτο.

Καλή αποπεράτωση. Μην ξεχάσεις να μας ανεβάσεις φωτογραφία βερνικωμένο και με φυτά μέσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλή αποπεράτωση. Μην ξεχάσεις να μας ανεβάσεις φωτογραφία βερνικωμένο και με φυτά μέσα.

Ο παππούς τελειώνει μέχρι την κατασκευή της ζαρντινιερας. Μέχρι εκεί θα υπάρχουν φωτο. Μετά θα πει πλεκτή ξύλινη πέργκολα στην μια πλάτη από την παραληπτρια (αδελφή μου) για να τοποθετηθεί ως διαχωριστικό ανάμεσα σε δύο μπαλκόνια / διαμερίσματα.

Κωστα το προβλημα με αυτες τις ζαρτινιερες ειναι η αποχετευση, ωστε να μην γλειφει το ξυλο. Τι θα βαλεις εσωτερικα?