Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πανέμορφο Vrass.
Βάλτο πάνω στην σέλα στην επόμενη φωτογράφιση έτσι ώστε να δούμε κ το νέο 2τροχο απόκτημα σου.

Σας ευχαριστω πολυ, να'στε καλα. :-)
Ναι Νικο, monster s2r800.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραια η ξυλινη τσατσαρα Κωστα μου (πες και καμμια λεπτομερια για την κατασκευη) αλλα για βαλε και την διλιτρη Cagiva/Ducati να θυμηθουμε τα παλια και να γουσταρουμε :drool1:

Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολύ όμορφο το "φρύδι" Παύλο!
Ευχαριστώ. Είναι λεύκα κι έβγαλε κάτι όμορφους κυματισμούς..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ωραια η ξυλινη τσατσαρα Κωστα μου (πες και καμμια λεπτομερια για την κατασκευη) αλλα για βαλε και την διλιτρη Cagiva/Ducati να θυμηθουμε τα παλια και να γουσταρουμε :drool1:
Σωστα, δεν εγραψα τιποτα για την κατασκευη...
Λοιπον, ειναι απο δυο ρεταλακια (κλασικα...) απο δρυ και οξια. Η οξια χρησιμοποιηθηκε για το χτενι και το μεσα κομματι της χειρολαβης, ενω η δρυς σκιστηκε με την κορδελα στα δυο και χρησιμοποιηθηκε για τα εξωτερικα της χειρολαβης. Ο αξονας ειναι καβιλια 6mm και εχω βαλει και δυο μαγνητακια, ενα στο χτενι και ενα εσωτερικα στη χειρολαβη, ωστε να κραταει το χτενι στην κλειστη θεση. Την περισσοτερη δουλεια απαιτουν τα δοντια. Αρχικα γινεται η κοπη με την κορδελα, η με καποιο πριονι (μπορει να ειναι και χειρος). Μετα ομως πρεπει να διαμορφωθουν τοσο στο συνολο τους (τριψιμο τα πλαινα με γυαλοχαρτο ωστε να ειναι λεπτα στην "κοψη" τους, οσο και μεμονωμενα ωστε να στρογγυλεψουν κατα μηκος και να γινουν σχετικα μυτερα στις ακρες τους. Αυτο το τελευταιο ειναι καλη λυση αν καποιος ειναι φυλακισμενος, μοναχος, εξοριστος σε καποια ερημο κλπ.
Οπως εγραψα και πανω, τα πιο πυκνα δοντια βολευουν πιο πολυ για τα μαλλια που ειναι πιο λεπτες οι τριχες. Για το μουσι δεν ειναι τοσο καλη, δεν το πιανει καλα, θελςι πιο αραιη οδοντωση. Θα φτιαξω και μια με πιο αραια δοντια και βλεπουμε..

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

:award:
Πολύ ωραία πράγματα φτιάχνετε κύριοι, σας παρακολουθώ αλλά δεν πολύ γράφω και δεν φτιάχνω κάτι μιας και περνάω περίοδο μέλιτος με μια δικύλινδη Ιταλίδα που την καψουρευόμουν χρόνια και μπήκε στη ζωή μου τον περασμένο Ιούλιο. Τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω από τη δουλειά τον χαίρομαι σε βόλτες μαζί της.
Ωστόσο, προχθές το απόγευμα ξεπέταξα μια κατασκευούλα μικρή, τσέπης, για να μην ξεχνιόμαστε τελείως και σκουριάζουμε...

Είναι ένα χτενάκι που διπλώνει σαν μικρός σουγιάς και χωράει άνετα στην τσέπη. Λόγω μεγέθους βέβαια μόνο το μούσι είναι να χτενίζει κανείς, αν και αφού τη δούλεψα για μια μέρα αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω πιο αραιά και μεγάλα τα δόντια της. Έτσι ψιλά που είναι βολεύουν περισσότερο για τα μαλλιά. Θα το ξέρω στην επόμενη...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Wow!

Η μηχανή δεν είναι "εργαλείο";
Δεν πρέπει να μπει στο "Τι παραλάβαμε";
Καλές βόλτες Κώστα..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κωστα ... και σου εχω πει μην πινεις πολλους καφεδες εκει στη γεφυρα, σε επηρεαζει :flipout:
Μηπως να ενωσεις ανα ζευγος τα ταποδαρικα με ενα μεταλλικο αξονακι (και για θεμα ασφαλειας)

:a0210:

Καλημέρα κ σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.

Σας ευχαριστώ πολύ Νίκο κ Κυριάκο.

Last edited by a moderator:
- Αστερίξ, αυτό το τυρί έχει τρύπες!

Κώστα και λοιποί, πολύ όμορφες οι δημιουργίες σας.