Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αν και αυτήν την εποχή φτιάχνω στολίδια για τα Χριστούγεννα έχω αφήσει μισό ένα ράφι-θήκη για το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο. Το σχέδιο είναι από εδώ
https://www.hertoolbelt.com/cordless-drill-storage-charging-station/
απλά εγώ το έκανα μικρότερο και χωρίς συρτάρι. Το πρόβλημά μου είναι ότι σχεδόν όλο είναι φτιαγμένο με κοντρα πλακε θαλάσσης παχους 1,5 εκατοστο και δεν μου φτάνει για την πλάτη. Έχω όμως κομμάτια 0,8 πάχος και 2εκατοστα. Να ενώσω δύο κομμάτια 0,8 να γίνουν 1,6 ή να βάλω 2 εκ παχος πλάτη; Επίσης ποιος είναι πιο ασφαλής τρόπος στερέωσης στο τοίχο; (Σκεφτόμουν να κάνω τρύπες απευθείας στην πλάτη και να το βιδώσω στον τοίχο)

Καλησπέρα!
Μετώπη για κουρτίνα στο παιδικό δωμάτιο.
Λεντοταινία με χρώματα απο λεροι.
Έμεινε να πάρω κουρτίνα :)

Μπράβο Νίκο,πολύ ωραίο τό οπτικό αποτέλεσμα,καί πρωτότυπο :a0210:

Αν και αυτήν την εποχή φτιάχνω στολίδια για τα Χριστούγεννα έχω αφήσει μισό ένα ράφι-θήκη για το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο. Το σχέδιο είναι από εδώ
https://www.hertoolbelt.com/cordless-drill-storage-charging-station/
απλά εγώ το έκανα μικρότερο και χωρίς συρτάρι. Το πρόβλημά μου είναι ότι σχεδόν όλο είναι φτιαγμένο με κοντρα πλακε θαλάσσης παχους 1,5 εκατοστο και δεν μου φτάνει για την πλάτη. Έχω όμως κομμάτια 0,8 πάχος και 2εκατοστα. Να ενώσω δύο κομμάτια 0,8 να γίνουν 1,6 ή να βάλω 2 εκ παχος πλάτη; Επίσης ποιος είναι πιο ασφαλής τρόπος στερέωσης στο τοίχο; (Σκεφτόμουν να κάνω τρύπες απευθείας στην πλάτη και να το βιδώσω στον τοίχο)

Προσωπικα θα εβαζα το 2 εκ καθως πανω σε αυτο θα στηριχθουν ολα.
Και επειδη η κατασκευη θα σηκωνει βαρος θα την βιδωνα απευθειας στον τοιχο με 2 τουλαχιστον εξαγωνα στριφωνια.

Last edited:
Παύλο ακόμα αντέχει η πονεμένη κορδέλα των 6 mm ακόμα κ στα (πολύ) δύσκολα.

10 cm το πάχος ξύλων κ αρκετές κλειστές στροφές.

Τέτοια να ακούω Κώστα. Εγώ θα κάνω δοκιμή με αυτά που μου έστειλες το Σαββατοκύριακο αν πάω χωριό και βρω φυσικά φλογιστρο της προκοπής. Σήμερα προμηθεύτηκα και γέμισα το αβενσις με αρκετή λεύκα για να μην βάζω οξιά που είναι πιο σκληρή άρα ταλαιπωρεί περισσότερο το κορδελακι.
Κι εδώ ένα που δοκίμασα με λεύκα χωρίς να ζοριστεί η κορδέλα. Στο συρτάρι μπροστά έβαλα καπλαμά τριανταφυλλιάς (bubinga).
985c23b274a2bfb2b5d16b8ddf920c4c.jpg
db69f1003589dabbcea9ea82738e7c54.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ομορφο σχεδιο και φινιρισμα. Ο καπλαμας στο συρταρι ειναι το κερασακι στην τουρτα, εκανε το εργακι πραγματικα ξεχωριστο! Αριστος Παυλο!!

Που'σαι βρε Mike, μια χαρα σε βλεπω!! Καλοριζικο το στυλο απο το πατριωτακι μου!

Κώστα και Παύλο, πολύ ωραίες οι πριονοκορδελό κατασκευές σας.
Μιχάλη (MikeP) καλά γραψίματα με το δώρο του Κυριάκο. Ωραίος Κυρ!

Παυλο ειχς ξυφυγ!:SFGSFGSF:
Μετα τα στυλο και τα γυαλια εχεις γινει και αριστος κουτοποιος!

Αρχοντεσ τησ κορδελασ γεια στα χερια σασ κυριοι.Κωστα λεσ για την ασημοκολληση;

Μια κομμένη (σπασμένη) κορδέλα των 6 mm χρησιμοποιώντας ασημοκόλληση κ map gas κολλήθηκε κ μετά τροχιστηκε με το Dremel.
Για την ώρα εργάζεται. Μια λύση ανάγκης που σε βοηθάει στα δύσκολα.

Mass production
Χριστουγεννιατικα δεντρακια γιαντο νηπιαγωγειο. Θα στολιστουν απο τα παιδακια και θα πουληθουν στο bazaar της γιορτης τους.
Η metabo εδωσε ρεσιταλ, οπως και μια κομενη κορδελα αφου στραβωσε πρωτα, και τα εκοψα ανα δεκαδες. 30 τεμαχια 4 &6mm κοντρα πλακε.
Μετα τριβειο για εξυγειανση επιφανεια και κολληση της βασης.

Ετοιμα για παραδοση!

ΥΣ δυο κορδελες εχω κομμενες, θα μαζεψω καμια δεκαρια και στις στειλω παππου! :flipout: