Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κάτι τέτοια βλέπω και μούρχεται να πάω χωριό και να κλειστώ στην αποθήκη με το μηχανουργικό... Άχχχ...

Κυριάκο δεν μας έχεις συνηθίσει σε κάτι τέτοια. μπράβο σου φίλε, περιμένουμε κι άλλα από σένα..

Κώστα καλή ιδέα κι αυτή να βάλεις στο κέντρο τον Άϊ Βασίλη σε ρεσό. νομίζω του δίνει άλλη ομορφιά.

Κυριάκο τέλειο αλλά δεν είχα καμία αμφιβολία!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την καλησπέρα κι από μένα
ανεβάζω κι εγώ τις κατασκευές μου που βέβαια δεν συγκρίνονται με αυτές που ανεβάζετε εδώ

IMG-20181210-111749.jpg

IMG-20181210-111918.jpg

Last edited by a moderator:
Κυριάκο για το μπεγλέρι του μάστορα με τα παξιμάδια στο τελείωμα δεν είπες τπτ

[QUOTE=AGROTISS

Όλοι μου τη ζωή με ασυρμάτους και ηλεκτρονικά είπα να τα ξεχάσω και να μυηθώ στην τέχνη του ξύλου. Το γήρας ουκ έρχεται μόνον!

Ρε συ Κυριάκο πολύ ωραίο!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Σε ευχαριστω πολυ φιλε Θοδωρακη!!
Και εμενα με εντυπωσιασε καθως σκεφτηκα πως καπως ετσι φτιαχνονταν τα παιχνιδια καποτε!

Κυριάκο για το μπεγλέρι του μάστορα με τα παξιμάδια στο τελείωμα δεν είπες τπτ

Γιαννη αυριο φερτο να το δω απο κοντα!

Kαταπληκτικο το στρατιωτακι Κυριακο και το βαψιμο παρα πολυ πετυχημενο. Την βαση ομως αλλαξε την αμεσα με μασιφ και σκληρο ξυλο.

Γιαννη μπραβο για τις κατασκευες! Λεγε ομως καμμια πληροφορια παραπανω, ειδος ξυλου, τυπος φινιρισματος, τι σε δυσκολεψε κλπ.

Πυρογραφία με τον νέο πυρογράφο της Startec. Τα εργαλεία κάνουν τελικά τον μάστορα.

Ούτε στο όνειρο μου δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο εύκολο (ίσως & τόσο χαλαρωτικό, ..........ξεφεύγεις).
Με πήρε όμως 1,5 ώρα για να το "κάψω".

Η διαδικασία σχετικά απλή. Εκτύπωση μιας φωτο από το Ίντερνετ. Κατόπιν ανάμεσα στην φωτό & το ξύλο ένα καρμπόν μαύρο & πέρασμα με ένα μολύβι τα περιγράμματα του Μίκυ & της Μίνι Μάους. Μετά αναλαμβάνει ο πυρογράφος & .....μουσική στο ράδιο.

Ξύλο: Σημύδα των 5 mm. Μέγεθος: Α4.

Τώρα αν πω ότι ζωγραφίζεις, θα έχω άδικο;
Νομίζω ότι αν το σχέδιο είναι από φωτοτυπικό ή εκτυπωτή laser με σιδέρωμα μεταφέρεται επάνω στο ξύλο, για να αποφεύγεις το καρμπόν το λέω.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλο & Κυριάκο σας ευχαριστώ.
Με τον κλασσικό πυρογράφο χειρός θα είχα απελπιστεί.

Βέβαια θέλει πολύ προπόνηση, εξοικείωση, διάβασμα & .........ταλέντο για να ανέβεις επίπεδο.

Κωστα, πολυ καλο :2thumb22sup:
εχεις υπομονη ομως

Η χαρά του καινούργιου μωρέ .........!

Last edited by a moderator:
Μην εχωντασ διαθεσιμη ξυλεια δοκιμασα την τυχη μου με ενα ρεταλι παλετασ τα σκαρπελα εσκαψαν ευκολα το παλετοξυλο δινωντασ ενα ωραιο αποτελεσμα, μοναδικο ψαγαδι η στραβοσκαρπελια που δειχνω.
76d3fb1fc51e2d10b962ddede0fc5b39.jpg
acd2f4a6a600d9bd5fa31e2256a6c550.jpg
159e8b954f9e391049ee0bc146c9e188.jpg
6e6cf45f61061d609ce1540829b78634.jpg
fb8ba626cc8852b99db8a62f29a640ce.jpg

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk