Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολυ ωραιεσ κρεμαστρεσ Κωστα

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστώ πολύ μάστορα.
Την βροχή σας όλη εδώ μας την έστειλες!!!
Αστα Κωστα ακομα νερα βγαζουμε τουλαχιστον δεν εχει κεραυνουσ.

Last edited by a moderator:
Χαίρεται και καλή χρονιά σε όλους. Έκανα ελάχιστα αυτές τις μέρες αλλά σας παρακολουθώ. Πολύ ωραίες και πρωτότυπες οι κατασκευές. Σήμερα τελείωσα με τον πυρογραφο αυτό (μου το ζήτησε μια φιλη) αλλά το έκανα με τον πυρογραφο γιατί η dremel δεν μπορεί να κάνει τόσο ψιλό δουλειά. Ταυτόχρονα προσπαθώ να βρω πως θα αλλάξω την πριονοκορδελα που έσπασε λίγες μέρες πριν την αλλαγή της χρονιάς αλλά μας προλαβαν τα χιονια
6d0d82bf0ed0d80e3dbf722baf8c2095.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπραβο σου, παρα πολυ καλη και προσεγμενη δουλεια, σαν να ειναι απο εκτυπωτη!! Καλη χρονια επισης!
Από εκτυπωτή ειναι το κάνω με καρμπον και μετά το περνάω με τον πυρογραφο.

Από εκτυπωτή ειναι το κάνω με καρμπον και μετά το περνάω με τον πυρογραφο.

Aπο εκτυπωτη ειναι το σχεδιο αλλα το εχεις ηδη περασει απο πανω με πυρογραφο. Αυτο λεω, η δουλεια του καψιματος ειναι πολυ προσεγμενη :))

Κατι σκαρωσα αυτεσ τισ ημερεσ ενα σχεδιο που ειδα στο pinterest και φυσικα απο πευκο αυτη την φορα πηρα βοηθεια και απο το δραπανο και το bits που το μετατρεπει σε τριβειο.
31d415ad4e62569157c179680563b7b9.jpg
217a598e30a769b45d4258bf23352bbd.jpg
6b47698c64a50d5b942ce5b88eb7282e.jpg
29d8a0009b512cc75ec5a42a0b074f4b.jpg
e7947d62a2f72e3ba5d922477763ba60.jpg
7637f8a1b517ad08566d36667c608708.jpg

Πολύ τρίψιμο έπεσε..
Το αποτέλεσμα όμως Κυριάκο σε δικαιώνει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν ενοεισ του χεριου οντωσ Μηχαλη ηταν πολυ χρησιμο.Να εισαι καλα Παυλο πραγματι πολυ τριψιμο.Σε ευχαριστω Κωστα.

Aπο εκτυπωτη ειναι το σχεδιο αλλα το εχεις ηδη περασει απο πανω με πυρογραφο. Αυτο λεω, η δουλεια του καψιματος ειναι πολυ προσεγμενη :))
Α! Ναι σε ευχαριστώ είμαι λίγο της λεπτομέρειας ειδικά αν είναι για κάποιον άλλο... Φαντάσου ότι δεν τελείωσε.... Πρέπει να το κόψω έξω και μέσα και θα το κάνω και λίγο γύρω γύρω με τον πυρογραφο.... Και παλεύω με του lidl.... Ελπίζοντας για αναβαθμιση

Μπράβο κυρά Δέσποινα.

Μπράβο κυρ Κυριάκο.
Ευχαριστώ πολύ! Γέλασα με το κυρά (είμαι 32) γιατί έτσι με φωνάζει ο σύζυγος όταν θέλει να πει κάτι σε έναν συνάδελφο.... '' άκου να σου πω τι πατέντα έκανε η κυρά μου''

Last edited by a moderator:
Το pattern ειναι απο το site stevedgood.ολο φτιαγμενο απο επιτραπεζια σεγα
1d9e21479ff7883418cd1ff7d215f18c.jpg
ca0832bb00e9f22e29f8460d9d32c790.jpg
1247f4f6edc4e075cb8529b385ad63e8.jpg

Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άψογο !!!!! Μα την επιτραπέζια σεγα πρέπει να δούμε και τα χέρια του μάστορα που έκανε θαύματα !!!

Θα ήταν δύσκολο αλλά πολύ χρήσιμο νομίζω ο καθένας να αναφερθεί τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κάθε κατασκευή είτε να παραθέτονται σε χορογραφία! Ειδικά αυτοσχέδια εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι απαραίτητο να παρουσιάζονται ! Πάντα γνώμη μου !

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Παρα πολυ ομορφο και χαρα στην υπομονη σου, μπραβο σου!!

Τι ξυλο ειναι αυτο, φαινεται σαν balsa.
100% κοντρα πλακε οκουμε μου κανει εμενα στο ματι. 6μμ παχος αν βλεπω καλα.

Καλημερα παιδια και καλο σαββατοκυριακο να εχουμε.Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Λοιπον οπως ειπε ο φιλος ο songless το ξυλο ειναι απο κοντρα πλακε 6 mm.Δεν ητν δυσκολο ν γινει απλα οπως ειπτε θελει πρ πολυ υπομονη..Κολλησα δυο φιλετα κονρα πλακε με ταινια διπλης οψης για να κοψω τ πλαιναι και μετα αλλα δυο για να κοψω τα μπροστινα μερη..Η σεγα ηταν η proxxon dsh40 η οποια παρολο που ειναι εξαιρετικο εργαλειο,στιβαρο και αξιοπιστο,μου εβγαλε το λαδι με το βαλε βγαλε της λαμας..συνολικα πρεπει να εκανα λιγο πανω απο 80 εσωτερικες κοπες και χρειαστηκε να αλλαξω τη βιδα συσφιξης της proxxon 3 φορες γιατι δεν επιανε το αλλεν με τα πολλα σφιξιματα.

Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιο και λιτο.

Αφου φτιαχνεις συνεχεια ρολογια γιατι δεν φτιαχνεις ενα jig για να ανοιγεις ωραια και καθαρα με το ρουτερ την υποδοχη του μηχανισμου;