Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σε αυτο δε θα χρειαστει καθόλου!

Ωραιο το οβάλ ρολογακι!!

Προσωπική γνώμη. δεν τα γουστάρω καθόλου τα οβάλ (γενικά) σχήματα πλην ορισμένων εξαιρέσεων.
Το ρολογάκι σου βέβαια Κώστα είναι μερακλίδικο. (δεν μπορώ να μην το εκθειάσω γιατί το καλό μαστοριλίκι φαίνεται ασχέτως γούστου)
Το τριγωνικό όμως είναι top !! Γεια στα χέρια σου και την όρεξή σου.

Wooden Eagle Desk Clock

Σαν σημαδέψεις αετό
μη του λαβώσεις τα φτερά του
σημάδεψε τον στην καρδιά
πάρε μαζί τα όνειρα του

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κωστα πολυ καλοφτιαγμενος ο αετος..Δυο ερωτησεις εχω..Πρωτον απο που αγοραζεις μηχανισμους ρολογιων και δευτερον που βρισκεις τα σχεδια.Ειδα και στο προηγουμενο ρολοι που εφτιαξες οτι ειχες κολλησει επανω στην οξυα ενα τελλειο ελλειπτικο σχεδιο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κωστα πολυ καλοφτιαγμενος ο αετος..Δυο ερωτησεις εχω..Πρωτον απο που αγοραζεις μηχανισμους ρολογιων και δευτερον που βρισκεις τα σχεδια.Ειδα και στο προηγουμενο ρολοι που εφτιαξες οτι ειχες κολλησει επανω στην οξυα ενα τελλειο ελλειπτικο σχεδιο..

Καλό μεσημέρι koukos13.
Οι μηχανισμοί από εδώ: https://www.aliexpress.com/item/Who...348.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4f404c4dnbZWfV

Το ελλειπτικό σχέδιο στο ρολόι τοίχου, το δημιούργησα μόνος μου στο Word, με εισαγωγή συμβόλων (σχήμα έλλειψη) & εκτύπωση σε χαρτί Α3.
Υπάρχει έτοιμο το αρχείο αν το χρειάζεσαι να στο στείλω.

Ο αετός από εδώ: http://www.stevedgood.com/eagledeskclock.pdf

Για ότι άλλο μην διστάσεις.

Πραγματικά πολύ ωραία τα ρολόγια.... Τι σέγα έχεις και πόσο πάχος έχει το ξύλο; εγώ πάντως με την dremel δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο.... Θα μου πάρει 5 ώρες να το κόψω.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και το αετοπουλο ομωσ ολα τα λεφτα φοβερη εμπνευση μπραβο μαστορα μου.

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πραγματικά πολύ ωραία τα ρολόγια.... Τι σέγα έχεις και πόσο πάχος έχει το ξύλο; εγώ πάντως με την dremel δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο.... Θα μου πάρει 5 ώρες να το κόψω.

Δέσποινα, το ξύλο του αετού έχει πάχος 25 mm, είναι αφρικάνικο μεράντι (ένα είδος "φθηνού" μαονιού με απίστευτους ιριδισμούς όταν γυαλιστεί). Δεν είναι ιδιαίτερα σκληρό ξύλο.

Η σέγα που έχω είναι μια ταπεινή κόκκινη της Einhell, η οποία 3+ χρόνια τώρα τα πάει περίφημα.

Επειδή δεν δεχόταν ακέφαλες λάμες (πριονάκια), πήρα έναν αντάπτορα από Αγγλία (μάλλον) οπότε ξεπέρασα το μειονέκτημα της αυτό (βλέπε φωτό).
Έχω κόψει ξύλο (οξυά & ελιά παρακαλώ) μέχρι 4,5 cm πάχος, αργά, αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα.

**** Η καλή ποιότητα στα πριονάκια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.... Κι εδώ κοιτάω να πάρω ένα αντίγραφο.... Εχει σε φοβερή τιμή με πένταλ schepach μαζί με τον προσαρμογη για ακεφαλες λάμες. Αλλά τώρα κοιτάω για κωλονατο

Ρεσουδάκι με όμορφα νερά από ένα καυσόξυλο ελιάς. Αντί να μπει ολόκληρο στο τζάκι κόπηκε ένα κομμάτι, πήρε μορφή στο Εργαστήριο, τρίφτηκε κ λαδώθηκε.

Το σχήμα / ιδέα από το Pinterest. Οι διαστάσεις φαίνονται στην 1η φωτο.
Καλό βράδυ να έχουμε.