Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπραβο Νεκταριε, ειδικα το ορθογωνιο μου αρεσει παρα πολυ. Τα σχεδια που τα βρισκεις? Δεν τα εχω πετυχει πουθενα!
Θα τα βρεις στα αρχεια μου στο φακελο autoCAD -bye-
Εκτος το «στρογυλο» που ειναι με ελευθερο χερι, τα αλλα ειναι δικα μου σχεδια.

Νεκταριε στο ορθογωνιο πως τα εκοψες τα συρταρια ορθογωνια;πως γινεται αυτο με πριονοκορδελα;φιλε αν μπορεις δωσε καποιες λεπτομερειες για το πως κατασκευασες το ορθογωνιο κουτι
Εφαγα πολυ παιδεμα και εχω και δυο σφαλματα.
Κανονικα κοβεις τη μια καθετη πλευρα εντελος. Μετα κανεις τις καθετες. Ξανα κολλας το πρωτο κομματι.
Αφου στεγνωσει κοβεις την απεναντι πλευρα και σου μενουν τα συρταρια στο χερι.
Δεν το εκανα ετσι γιατι ηθελα μικροτερα κενα, αλλα οταν ηρθε η ωρα να συναρμολογησω ολα τα κομματια παλι ηταν πολυ δυσκολο.

Bandsaw box στο YouTube και θα βρεις άπειρα βίντεο..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα συρταρια εξωτερικα και εσωτερικα δεν εγιναν με μια περασιά. Η γωνια σχηματιστηκε κοβωντας απο τις δυο πλευρες προς την καθε κορυφη ξεχωριστα. Οι κοπες δηλαδη συναντηθηκαν στην ακμη καθε πλευρας. Αν εννοεις αυτο.
:grandpa:

Ναι Μιχαλη αυτο εννοω..Δεν φαινονται καθολου τα σημεια οπου εχει αφησει σχισμη η πριονοκορδελα και γι αυτο παραξενευτηκα..Εχει πολυ καλο φινιρισμα.
:music-smiley-005:
Φαινεται μεγαλυτερο κενο στο κατω συρταρι, μου ξεφυγε στη λειανση. Καθως και στο κολλημα τα κοντρα πλακε στη μια πλευρα δεν ηρθαν συννευθειακα.

Μάστορας ο Θείος, τυχερά τα ανίψια.

Τώρα που το σκέφτομαι κάποιο μακρινό συγγενολόϊ θα έχουμε κι εμείς. κι αφού δεν διευκρινίζεις βαθμό συγγένειας κάτι θα περισσέψει και για πάρτη μου. Θείε..

Μάστορας ο Θείος, τυχερά τα ανίψια.

Τώρα που το σκέφτομαι κάποιο μακρινό συγγενολόϊ θα έχουμε κι εμείς. κι αφού δεν διευκρινίζεις βαθμό συγγένειας κάτι θα περισσέψει και για πάρτη μου. Θείε..

Χαχαχαχαχα (έχεις Pm).

Τα γνωστα.
Σουηδικη ξυλεια κρεβατιου, κομμενη, τριμενη κολλημενη και φινιρισμενη.
Βαμενη με χρωματα νερου ανιλινες και ψεκαζμενα με διαφανο σπρευ για γυαλαδα.