Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Οξια απο καυσοξυλο φυσικα, κλαδι ελιας και βαμενο με ανηλινη νερου. Τελειωμα με βερνικης θαλασης.

Ωραίος ο μάστορας...
Τελικά είναι αλήθεια οτι οι σφιχτήρες με ρολόι σφίγγουν καλύτερα; :o

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ωραίος ο μάστορας...
Τελικά είναι αλήθεια οτι οι σφιχτήρες με ρολόι σφίγγουν καλύτερα; :o
Τα εβαλα και να παρω αποστασεις βρε

Ελα βρε, ουτε ενα στρογγυλεμα στις ακρες?? Τι ωραια ιδεα και την αφησες επιμελως μεν, ατημελητη δε :))
Ουτε περασε απο το μυαλο μου. Ειχα επικεντρωθει αλλου, ηταν κ τις στιγμης σκεψη και κατασκευη λιγης ωρας.

Πάρα πολύ καλό και λειτουργικό. Μπράβο! Μόνο με ξυλοκολα τα έπιασες?Μουωσες ιδέα για τορνοκατασκευη!

Ωραίο Νεκτάριε. Έχω στο μυαλό μου κάτι αντίστοιχο που να αποθηκεύει και γυαλιά και κλειδιά.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πάρα πολύ καλό και λειτουργικό. Μπράβο! Μόνο με ξυλοκολα τα έπιασες?Μουωσες ιδέα για τορνοκατασκευη!
Mono titebond

Ωραία κατασκευή. τα ρολόγια μόνο που θα βρούμε.. :flipout:
στο ebay :flipout:

Ωραίο Νεκτάριε. Έχω στο μυαλό μου κάτι αντίστοιχο που να αποθηκεύει και γυαλιά και κλειδιά.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραια ειναι αυτα. Θα φτιαξω ακομη ενα που να συνδιαζει και αυτα, αλλα δεν εχω δει κατι να με εμπνευσει...

Απο τη μυγκα ξυγκι που λενε...
Περνανε κατι κουτσουρα οξιας απο το χερι μου που ειναι πιθανα τεμαχια για κατασκευες.
Εβαλα την « αγρια» κορδελα πανω και τα ορθογωνιασα κατα το ημισι.
Απο το scrap που εμεινε ετοιμασα υλικο για κατασκευη, προσεχως...

Τελεια, μου θυμιζουν τα μικρα καυσοξυλα απο οξια και αλλα σκληρα ξυλα -για αναμα μπαρμπεκιου τα πουλουσαν- που αγοραζα συσκευασμενα 3κιλα απο σουπερ μαρκετ στη Ρουμανια.

Ιδανικη πρωτη υλη για μικροκατασκευες!!

Μπράβο ρε Bill ...μ αρέσει που το προσέχεις το φιλαράκι σου ... βρήκε σπίτι και έναν απίθανο σύντροφο !!! -bye-

χαχα ευχαριστο παιδια ,και ο σποκ ειναι μουρη γιαυτο τον προσεχω!! επομενο προτζεκτ που εχω στο μυαλο αυτοματη ποτηστρα με φλοτερακι!

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Τα γνωστα.
Σουηδικη ξυλεια κρεβατιου, κομμενη, τριμενη κολλημενη και φινιρισμενη.
Βαμενη με χρωματα νερου ανιλινες και ψεκαζμενα με διαφανο σπρευ για γυαλαδα.

Ρε συ εχεις γινει πολυ καλος, πολυ "με αρεζουν"..........Να μην εισαι ανυπαντρος που εχω αδελφη της παντρειας!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βρήκε ήδη την θέση του από την νοικοκυρά.

Εχουμε το ιδιο γουστο στα πομολα κουζινας !!!!!!!!!!!!!

Απο το μεσημέρι και μετά δεν είχα κάτι να κάνω,και έτσι σκάρωσα τούτο,απο ρετάλια πεύκο που είχα.Πολύ φλόγιστρο παιδιά,θα μυρίζω καμμένο στη μύτη μου για καμιά εβδομάδα.Μετά το κάψιμο και το βούρτσισμά το ξύλο "θεραπεύθηκε" με tung oil.Ελπίζω να σας αρέσει!

Ωραια ιδεα Νικο. Γινεται και απο παλετοξυλο. Παλετες εχουμε, τα ωραια κρασια σας δεν εχουμε.
Και η μυρωδια του καμενου ειναι καλη, γιατι καλυπτει αυτην των ΠΟΠ "τοπικων αρωματικων χαλαρωτικων βοτανων".:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Ετοιμο και το διακοσμητικο πανελ τοιχου απο οξια βαμμενη σ διαφορες αποχρωσεις.Πηχης απο πευκο γυρω γυρω. Τελειωμα με βερνικι θαλασσης. Να προσθεσω πως τα χω κολλησει πανω σε επιφανεια ξυλου, διαστασεων περιπου 40*70.