Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολύ όμορφη και προσεγμένη δουλειά η επιφάνεια κοπής.
Το χερούλι προσωπικά εμένα μου αρέσει. είναι και πρακτικό. πάντως το ψωμί δεν είναι φρέσκο !! :flipout:

Παρα πολυ ωραιο, μου αρεσει. Το χερουλι του παει θαυμασια. Mπραβο Νεκταριε!!

Το ψωμι ειναι για την δοκιμη, δεν χρειαζεται να ειναι φρεσκο:))

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αφού είχες τόση διαφορά χρωματισμού στην οξιά δεν τα "μπερδευες" παραπάνω ;
Στο επόμενο Νεκ..μια χαρά έγινε .
Δεν φαινοταν οσο ηταν στεγνα τα ξυλα, τουλαχιστον ευδιακριτα.
Το λαδι τα «χρωματισε».
Στο επομενο...

Πολύ όμορφη και προσεγμένη δουλειά η επιφάνεια κοπής.
Το χερούλι προσωπικά εμένα μου αρέσει. είναι και πρακτικό. πάντως το ψωμί δεν είναι φρέσκο !! :flipout:
Το χερουλι ειναι απο επιπλακι lidl...:fahne90:
Οσο για το ψωμι, χαριν παρουσιασης το εβαλα, μιας ημερας ειναι :Banane0:

Παρα πολυ ωραιο, μου αρεσει. Το χερουλι του παει θαυμασια. Mπραβο Νεκταριε!!

Το ψωμι ειναι για την δοκιμη, δεν χρειαζεται να ειναι φρεσκο:))

Ακόμη μια κατασκευή

https://youtu.be/7EGU-6waDIw
9e9ab23b0be3df3ea192f123e1846664.jpg
7353fe3b75ecf338814a1b405d8c2577.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολυ ομορφο Γιαννη

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ Κυριάκο!

Πολυ ομορφο το κουτι Γιαννη οπως και το βιντεακι!

Πευκο ειναι? Τι σταδια ακολουθησες για το φινιρισμα? Οι συνδεσεις και η συναρμολογηση πως εγιναν? Το κουμπωμα με το μαγνητη ειναι βολικο. Μαγνητακια απο κινα?
Αυτες οι λεπτομερειες εχουν το ενδιαφερον, η διαδικασια της κατασκευης, πολυ περισσοτερο απο μια εικονα με το ετοιμο project:))

Πολυ ομορφο το κουτι Γιαννη οπως και το βιντεακι!

Πευκο ειναι? Τι σταδια ακολουθησες για το φινιρισμα? Οι συνδεσεις και η συναρμολογηση πως εγιναν? Το κουμπωμα με το μαγνητη ειναι βολικο. Μαγνητακια απο κινα?
Αυτες οι λεπτομερειες εχουν το ενδιαφερον, η διαδικασια της κατασκευης, πολυ περισσοτερο απο μια εικονα με το ετοιμο project:))
Καλησπέρα παιδιά
Ναι το ξύλο είναι παλέτα το βάψιμο πρώτα με redwood βερνίκι εμποτισμού της bondex και από πάνω βερνίκι gloss διαφανές. Το τρίψιμο μέχρι νο. 220 γυαλόχαρτο. Στην πίσω μεριά μαγνητάκια από παλιό σκληρό δίσκο που τα είχα βγάλει πριν κάτι χρόνια. Μπροστά έχω βάλει στο καπάκι μια σταθερή γλώσσα που κουμπώνει κάτω από το μπρούτζινο έλασμα. Το βελούδο το βρήκα στο Μοναστηράκι σε μαγαζί που μου υπέδειξε η αδελφούλα το Κυριάκου. Με αυτό έντυσα χαρτονάκια που τα κόλλησα στα τοιχόματα. Αρκετή δουλειά για ένα μικρό κουτάκι 20x20cm. Ίσως θα ήταν καλύτερα να του έβαζα και κλειδαριά αλλά τώρα μάλλον στο επόμενο.

Ωραίος Γιάννη ... κόκκινο εσωτερικό βλέπω ...δωράκι για του Αγ. Βαλεντίνου ετοιμάζεις :flipout:
Αυτό μάλλον θα πάει στην κόρη μου!

Μια χαρά το κουτάκι σου. μινιατούρα και σίγουρα θα σε κούρασε. μπράβο στην υπομονή σου.
Δουλειές για φυλακισμένους ή συνταξιούχους. Εγώ στη δεύτερη κατηγορία σκοτώνω το χρόνο

Καλησπέρα παιδιά
Ναι το ξύλο είναι παλέτα το βάψιμο πρώτα με redwood βερνίκι εμποτισμού της bondex και από πάνω βερνίκι gloss διαφανές. Το τρίψιμο μέχρι νο. 220 γυαλόχαρτο. Στην πίσω μεριά μαγνητάκια από παλιό σκληρό δίσκο που τα είχα βγάλει πριν κάτι χρόνια. Μπροστά έχω βάλει στο καπάκι μια σταθερή γλώσσα που κουμπώνει κάτω από το μπρούτζινο έλασμα. Το βελούδο το βρήκα στο Μοναστηράκι σε μαγαζί που μου υπέδειξε η αδελφούλα το Κυριάκου. Με αυτό έντυσα χαρτονάκια που τα κόλλησα στα τοιχόματα. Αρκετή δουλειά για ένα μικρό κουτάκι 20x20cm. Ίσως θα ήταν καλύτερα να του έβαζα και κλειδαριά αλλά τώρα μάλλον στο επόμενο.

Ξέχασα να πω ότι τα πλαϊνά τα στερέωσα στα αντίστοιχα καδρονάκια με πύρους που έφτιαξα στο αυτοσχέδιο τορνάκι (ο Θεός να το κάνει) και τα κόλλησα με ξυλόκολα τέμπο.

Last edited by a moderator:
Μπράβο και από εμένα,!!την επόμενη τραβά όλη την διαδικασία βίντεο για να το βλέπεις και να ξαναχαιρεσαι!!

Μπράβο και από εμένα,!!την επόμενη τραβά όλη την διαδικασία βίντεο για να το βλέπεις και να ξαναχαιρεσαι!!
Είναι λίγο πρόβλημα γιατί θα πρέπει να τραβάω τμηματικά και μετά να φάω χρόνο να τα επεξεργαστώ να τα συραψω κλπ και δεν έχω υπομονή πια :)

Μικρο μπρελοκ που εφτιαξα στα γρηγορα. Ξυλο οξιας 6mm, κομμενο με πριονακι χειρος και λειανση οσο γινόταν με dremel και χερι. Τριψιμο μεχρι 320, περασμα λαδι και 2 χερια σπρει βερνίκι
3e0050fd86841274bb50cdc389a952f5.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk