Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μεταξύ παρέλασης κ νυχτερινής διασκέδασης βρέθηκε λίγος χρόνος για ένα θρεμμένο bandsaw box.
Υλικά: Σύνθετη ξυλεία Οξυάς, Σημμύδα, Οξυά κ Μαόνι.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Υπέροχο! Πολύ ωραία ιδέα η γάτα!!!

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νίκο κ Depi σας ευχαριστώ.

Παύλο όμορφο το ρολόι σου κ πιο όμορφος ο σκοπός της δημιουργίας του.

Καλό βράδυ Κυριάκο.
Σε ευχαριστώ Σταμάτη κ Κωστή.

Γιώργο κ Νεκτάριε σας ευχαριστώ.
Καλά να περάσετε σήμερα.

Last edited by a moderator:
Παύλο τα σέβη μου μάστορα πολύ όμορφο το ρολόι και η κίνηση σου επίσης.Μπραβο Τζεπέτο μου ωραιότατο αναρωτιέμαι αν κάποια μικρά μπορώ να τα κάνω με την enhell

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριάκο αυτό το γατάκι είναι θρεμμένο κ έχει πάχος 8 cm. (3+2+2+1).
Που σημαίνει ότι λόγω του ύψους του (πάχους του) δεν χωράει ακόμη κ να βγάλεις το πέλμα στήριξης του τεμαχίου. Μιλάς για σέγα πάγκου κ όχι πριονοκορδέλα?
Αν το κάνεις μέχρι 4 cm πάχος ξύλου σιγά σιγά θα το κόψει η σέγα πάγκου αλλά θα σε κουράσει. Η οξυά είναι πολύ σκληρό ξύλο.
Αλλά πάλι αν το κάνεις 4 cm δεν θα έχουν χωρητικότητα τα συρταράκια του.
Για αυτό τα λένε bandsaw box.
Ελπίζω να συννενοηθήκαμε γιατί λόγω της ηλικίας μου κάνει κάποιες διακοπές το σήμα !!!

Απόλυτα Κώστα, για την κορδέλιτσα έλεγα θα κάνω με κομμάτια ξύλου και ισωσ με ξυλόγλυπτα σχέδια στο μέλλον βέβαια, ευχαριστώ

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι. Αν και εγώ ανήκω στην άλλη ενορία αλλά η κυρία που μου το ζήτησε είναι φίλη και δεν μπορούσα να χαλάσω χατήρι. Ελπίζω μόνο να αντέξει ο μηχανισμός - κινεζια.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόλις τελείωσα ένα ρολόι, δώρο για την εκκλησία του χωριού.
Δεν είχα σχέδιο και με παίδεψε αρκετά μέχρι να πετύχω τα κοψίματα. Είναι όλο από οξιά, 3 cm πάχους συν 1,5 cm τα πλαίσια. Ύψος - πλάτος 34 cm.

Κομψοτέχνημα!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κομψοτεχνημα Παυλο το ορολοι σου, τυφλα να χουν τα ελβετικα :flipout:

Παππου, αλανιαρα τη βλεπω τη γατα....

Αλλο ενα bandsaw box, το μεγαλυτερο μεχρι στιγμης αλλα με μερικα λαθακια...
Δεν μελετησα καλα την εισοδο στη κορδελα και δεν μου εκατσε μετα καλα στο κλεισιμο αλλα και στις κοπες. Επισης το τριβειο μου ειναι πολυ aggresive και δεν λειανθηκαν συμμετρικα τα συρταρακια.

Εδω σε συγκριση με το πρωτο κουτακι.

Ειτε aggressive το τριβειο, ειτε μαλακο το ξυλο. Απο τι ξυλο ειναι Νεκταριε?

Οπως και να'χει ειναι πολυ ομορφο και οι ατελειες δεν το μειωνουν. Το πρωτο κουτακι παντως ειναι απιθανο και σαν σχεδιο και σαν ξυλο.