Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Εμένα μ´αρέσει πολύ... :a0210:
Και η κατασκευή και η μεταφορά της φωτογραφίας. Κι αυτό το ελάχιστο χαρτάκι που έμεινε θα φύγει.
Αν δεν έχεις laser δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος να περάσεις φωτογραφία στο ξύλο.

Πολύ όμορφο Νεκταριε ποιο υλικό έβαλες,;

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπάμπη, μετά από τη μεταφορά θέλω να περάσω ένα βερνίκι. Οπότε δεν πρέπει να υπάρχει υπόλοιπα. Τα άφησα 20-24 ώρες σε δύο αρχικες δοκιμές. Στο επόμενο θα το αφήσω για 1-2 ώρες μήπως έχει διαφορά. Το υλικό είναι της maxi decor.

Είναι πολύ δύσκολο να μην μείνουν υπολλείμματα, το σημείο που σταματάς είναι πολύ οριακό, αλλοιώς κινδυνεύεις να χαλάσεις τη φωτογραφία.
Πριν το βερνίκι, για να μην φαίνεται έντονο άσπρο το χαρτί που έμεινε, μήπως να δοκίμαζες να το περάσεις ένα ελαφρύ λαδάκι πρώτα; Θα σκουρίνει αρκετά νομίζω.

Μια γρήγορη περασιά με φλόγιστρο χωρίς να καεί το ξύλο δεν θα έκαιγε το υπόλοιπο χαρτί ώστε να ξεκολλήσει χωρίς ζημιά ??? Ιδέες λέω...:hmmmm2:

Πολυ ωραιο το σχεδιο στην μολυβοθηκη Νεκταριε. Τι χρησιμοποιησες για την μεταφορα? Καποια υλικα θελουν τα αφησεις μια μερα για να στεγνωσουν καλα και μετα να αφαιρεσεις το χαρτι.

Αυτο ειναι το καλυτερο απο αυτα που εχω δοκιμασει εγω https://www.aplada.gr/el/hobby-1279...ητικά-12956/foto-transfer-potch-150-ml-254765

ελα να τρελαθουμε λιγο
το video στην αρχη ειναι λιγο βαρετο, αλλά το αποτελεσμα εκπληκτικο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τι εφτιαξε ο ανθρωπος;;; Καλα για μπιμπελο μονο. Θελει τσιμπιδακι για να παιξεις.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Οπως εγραψα πιο πριν
Χρησιμοποιησα αυτοl.
Το αφησα σχεδον 20 ωρες.
Σε ενα αλλο που αφησα 24+ ειχε πιο πολλα υπολοιματα χαρτιου-κολλας.
Καπου διαβασα οτι μαλλον αρκει και 1-2 ωρες ωστε να καθαριζει πιο ευκολα. Θα το δοκιμασω και αυτο και θα αποφανθω.
Εχω δοκιμασει και με ασετον, πολλα υποσχομενο αλλα δεν τα καταφερα. Θαρρεις θελει περισσοτερη εναποθεση σκονη απο το τονερ πανω στο χαρτι-2
Πολυ ωραιο το σχεδιο στην μολυβοθηκη Νεκταριε. Τι χρησιμοποιησες για την μεταφορα? Καποια υλικα θελουν τα αφησεις μια μερα για να στεγνωσουν καλα και μετα να αφαιρεσεις το χαρτι.

Αυτο ειναι το καλυτερο απο αυτα που εχω δοκιμασει εγω https://www.aplada.gr/el/hobby-1279...ητικά-12956/foto-transfer-potch-150-ml-254765

Ετο8μες δυο μικρες θηκες για ντακτυλιδια.
Φιλετα ξυλου φινιρισμενα με βερνικι μονο.
Το ενα το εσκαψα με το ρουτερ, το αλλο με forstner.
Στο ενα οι μεν5εσεδες ειναι εσωτερικοι και μου βγαλαν τη πιστη, στο αλλο ειναι εξωτερικοι.

where is the nearest gas station that is open

κουκλίστικα τα κουτακια Νεκταριε, μπραβο!!!
Τα εσωτερικα μεντεσεδακια αυτου του ελαχιστου μεγεθους ειναι οντως τεραστια ταλαιπωρια, ασε που βιδωνονται/καρφωνονται δυσκολα στην σωστη θεση. την εχω πατησει και γω:)

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ετο8μες δυο μικρες θηκες για ντακτυλιδια.
Φιλετα ξυλου φινιρισμενα με βερνικι μονο.
Το ενα το εσκαψα με το ρουτερ, το αλλο με forstner.
Στο ενα οι μεν5εσεδες ειναι εσωτερικοι και μου βγαλαν τη πιστη, στο αλλο ειναι εξωτερικοι.

Πολύ όμορφα!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω! Η τριτη, αν κανω θα ειναινακομη καλυτερη γιατι θα κρατησω απο καθε μια το καλυτερο σημειο συν νεες ιδεες.

Νεκτάριε θα ήθελα να μου στείλεις μία, να βάλω ένα ντακτυλίδι όπως λες μέσα για δώρο της κυράς.
Φοβάμαι όμως μην με πουν μαζόχα που κάνω τέτοια δώρα μετά από 30 σχεδόν χρόνια γκρίνιας !! :flipout::flipout:

Η πιο καφέ θήκη ζυγίζει καλά στο άνοιγμα της ή θα σου πιάσει κάνα δάχτυλο σαν ......πλακοπαγίδα μωρέ?!

Νεκτάριε θα ήθελα να μου στείλεις μία, να βάλω ένα ντακτυλίδι όπως λες μέσα για δώρο της κυράς.
Φοβάμαι όμως μην με πουν μαζόχα που κάνω τέτοια δώρα μετά από 30 σχεδόν χρόνια γκρίνιας !! :flipout::flipout:
Μπηκε ηδη στο factory list.:a0210:

Η πιο καφέ θήκη ζυγίζει καλά στο άνοιγμα της ή θα σου πιάσει κάνα δάχτυλο σαν ......πλακοπαγίδα μωρέ?!
Πχια ειναι η πχιο καφε?
Ελαφρια ειναι και τα δυο, απλα σε αυτο με τα εξωτερικα μεντεσεδακια φερνει τουμπα πχιο ευκολα, προς τα πισω.
Στο επομενο θα ελαφρυνω το καπακι, περισσοτερο για καλυτερο ζυγισμα. Εξωτερικα μεντεσεδακια ωστε να μην θυμηθω παλι ολους τους αγιους πατερες και μαγνητακι για κλεισιμο μιας καιντα εξωτερικα κλιπσακια που πηρα ειναι μεγαλα.