Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Στον Αχιλλέα (metallicas) λέμε... στο Περιστέρι.
Το φινίρισμα είναι απλό παραφινέλαιο πόσιμο...

Με τη δική σου την οξυά και τη δική μου τη καρυδιά έγιναν Παύλο.
Μη κοιτάς που μερικοί "κουβαρτάδες" κάνουν τρισάγιο με ξένα κόλυβα... Και μας τη λένε κι απο πάνω...:flipout:

Κοιτα Παυλο που του εδωσα και ξυλο και τα ακουω και απο πανω.
Μου φαινεται θες ξυλο.

Κοιτα Παυλο που του εδωσα και ξυλο και τα ακουω και απο πανω.
Μου φαινεται θες ξυλο.
Κυριάκο, εκτός από τον αέρα, σου πήρε και τα ξύλα βλέπω..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπράβο κυρ Μπάμπη. Ομορφιές αλλού επιπέδου.

Όσο λείπεις θα κρατάω τη σκοπιά λέμε... :ernaehrung004:

Κυριάκο, εκτός από τον αέρα, σου πήρε και τα ξύλα βλέπω..

Μούδωσε πετσικαρισμένη οξυά και τούδωσα καρυδιά τεφαρίκι ρε... Άστον να λέει.

Μπαμπη :worshippy:

Ποια πριονοκορδελα ειναι αυτη, καινουργια και αδουλευτη δειχνει...

Έχω φοβερούς συναγωνιστές εδώ μέσα Κυρ, κι αναγκαστικά, για να μη μείνω, θα πρέπει να ανέβω επίπεδο. :grinning-smiley-043
Με την ευκαιρία αυτή θα μου επιτρέψετε οι κύριοι συντονιστές να πω δυο λόγια πάνω σε αυτό και που πιστεύω εκφράζουν πολλά παιδιά εδώ μέσα.Εχω ξαναπεί ότι η παρέα εδώ μέσα είναι αυτή που με τράβηξε το 2017 να γραφτώ στο φόρουμ στο "σχολείο"ωποσ το λέω εγώ και να μάθω κάποια χρήσιμα πράγματα από ανθρώπους με το ίδιο μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν.Σε αυτά τα δύο χρόνια έμαθα πολλά πράγματα που με κάνουν χωρίς φόβο να πειραματίζομαι έξω από αυτό που ξέρω είδα όμως και κάτι άλλο κρίνοντας πάντα και από των εαυτών μου αν τότε ήμουν στην πρώτη τάξη τώρα είμαι στην τρίτη και σε τρία τέσσερα χρόνια (αν είμαι εδώ)θα έχω πάει στην έκτη.Αυτο που θέλω να πω και το πιστεύω ακράδαντα είναι πως σε λίγα χρόνια οι κατασκευές σασ ισωσ γίνουν σημείο αναφοράς για πολλούς.Αν υπήρχε ένα λεύκωμα με τα έργα όλων των παιδιών από το ξεκίνημά μέχρι τώρα θα δείτε την τεράστια διαφορά.Αυτο το λεύκωμα ισωσ να αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για τα νέα παιδιά που θα θέλουν να μπουν εδώ μέσα που πάσ ρε καραμητρο θα σκέφτονταν,εδώ έρχεται η διαφορετικότητα όλων μας ξέρουμε να εκτιμούμε απο ένα απλό ξύλινο κουμπί μέχρι αυτήν την όμορφη κατασκευή του Μπαμπη.Ενα πολύ μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ σε όσους είναι εδώ αλλά και στα παιδιά που δεν είναι και άφησαν το σημάδι τουσ

Μπαμπη :worshippy:

Ποια πριονοκορδελα ειναι αυτη, καινουργια και αδουλευτη δειχνει...

Νεκ, όντως καινούρια είναι... Αφού δεν τη δουλεύω καθόλου ρε φίλε.
Τα χοντρά τα ξύλα τα κόβω στο χωριό, για τα μικρά έχω τη Basa1. Όταν όμως δοκίμασα να κόψω οξυά και καρυδιά μαζί, συνολικά 8 cm, η καημένη η Basa1 έπαθε ασφυξία.
Αναγκαστικά επιστρατεύτηκε η Metabo που αυτά τα τρώει για πρωινό.

Με την ευκαιρία αυτή θα μου επιτρέψετε οι κύριοι συντονιστές να πω δυο λόγια πάνω σε αυτό και που πιστεύω εκφράζουν πολλά παιδιά εδώ μέσα.Εχω ξαναπεί ότι η παρέα εδώ μέσα είναι αυτή που με τράβηξε το 2017 να γραφτώ στο φόρουμ στο "σχολείο"ωποσ το λέω εγώ και να μάθω κάποια χρήσιμα πράγματα από ανθρώπους με το ίδιο μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν.Σε αυτά τα δύο χρόνια έμαθα πολλά πράγματα που με κάνουν χωρίς φόβο να πειραματίζομαι έξω από αυτό που ξέρω είδα όμως και κάτι άλλο κρίνοντας πάντα και από των εαυτών μου αν τότε ήμουν στην πρώτη τάξη τώρα είμαι στην τρίτη και σε τρία τέσσερα χρόνια (αν είμαι εδώ)θα έχω πάει στην έκτη.Αυτο που θέλω να πω και το πιστεύω ακράδαντα είναι πως σε λίγα χρόνια οι κατασκευές σασ ισωσ γίνουν σημείο αναφοράς για πολλούς.Αν υπήρχε ένα λεύκωμα με τα έργα όλων των παιδιών από το ξεκίνημά μέχρι τώρα θα δείτε την τεράστια διαφορά.Αυτο το λεύκωμα ισωσ να αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για τα νέα παιδιά που θα θέλουν να μπουν εδώ μέσα που πάσ ρε καραμητρο θα σκέφτονταν,εδώ έρχεται η διαφορετικότητα όλων μας ξέρουμε να εκτιμούμε απο ένα απλό ξύλινο κουμπί μέχρι αυτήν την όμορφη κατασκευή του Μπαμπη.Ενα πολύ μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ σε όσους είναι εδώ αλλά και στα παιδιά που δεν είναι και άφησαν το σημάδι τουσ

Κυριάκο, συμφωνώ με το Νικόλα... Κι επαυξάνω!
Ίσως αυτό το post σου είναι το καλύτερο "έργο σου" που έχεις ανεβάσει εδώ μέσα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω τέτοιες διαπισώσεις από ανθρώπους που εκτιμώ. Νοιώθω οτι πιάνουν τόπο όσα προσπαθούμε να κάνουμε εδώ μέσα, και σαν διαχειριστές αλλά και σαν απλά μέλη.
Κι αυτό ακριβώς που περιγράφεις ονειρευόμαστε γι' αυτό το χώρο. Μια μεγάλη παρέα, μια παιδική χαρά για μεγάλα παιδιά.

Γεια σου ρε Κυριακο!
Εισαι ωραιος φιλε και αντιστοιχα μιλας!
Μπραβο!

Να είσαστε όλοι καλά την καλύνηχτα μου σε όλους

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κούλη ...έκανα μια βόλτα την εποχή περίπου που άρχισες ... https://avclub.gr/forum/showthread.php/114560-%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82%21-%CE%99%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82?p=1057851259&viewfull=1#post1057851259 και γύρω εκεί ...

Τι μου θύμισες ....
Άλλη εποχή άλλο ωραίο στυλ η παρέα άλλα τα εργαλεία και άλλα παραγωγικά άτομα που δεν μας γεμίζουν πλέον με τις κατασκευές τους.
Να είσαι πάντα καλά ...να φτιάχνεις τα χειροποίητα εργάκια σου και να φυλάς το πέλαγος. -bye-

Συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες.
Τα λόγια σου Κυριάκο φανερώνουν ήθος, καλλιέργεια και διαύγεια ψυχής. Δυστυχώς λίγοι είναι που τους κατέχουν αυτές οι αρετές.
Είμαστε τυχεροί να έχουμε στο φόρουμ τέτοια αξιόλογα άτομα. -bye-

Πριν λιγες μερες εφερε καποιος σε ενα παιδακι ενα δωρο απο το Τεξας, εναν αρμαντιλλο, ενα ζωακι που ζει σε εκεινα τα μερη.
Ελα μου ομως που το αδερφακι του ηθελε το ιδιο και οχι το αλλο που του εφεραν!! H λυση ηταν να κλωνοποιηθει το ζωακι!

Original αρμαντιλλος στα αριστερα, μαιμου αρμαντιλλος στα δεξια :))

46780029195_f18c24e873_c.jpg

Η κλωνοποιηση εγινε με ενα κλειστο κουκουναρι που προσομοιαζε παρα πολυ το σωμα του ζωου μαζι με την ουρά.
Τα ποδια και το μουσουδι εγιναν με εποξικο στοκο βαμμενο με ακρυλικα χρωματα οπως και το κουκουναρι, στα χρωματα της σημαιας του Τεξας.

Ευτυχως βρεθηκε και ενα αστερακι κατα τυχη που το εβαψα ασπρο με blanco. Για ματια εχω προμηθευτει απο Κινα διαφορων διαμετρων οφθαλμους.

Οταν επλαθα το κεφαλι, το μουσουδι μου βγηκε μακρυ και ακουμπαγε στο εδαφος.. επειδη ομως στεγνωνε ο στοκος δεν ειχα χρονο για επαναπλαση, το σηκωσα προς τα πανω σαν προβοσκιδα. Η επιτυχια του ασχημου και αστειου αυτου ζωου ετσι οπως βγηκε, ειναι οτι το παιδακι το δεχτηκε με μεγαλη χαρα :))

Να πω οτι χρησιμοποιησα τον εποξικο στοκο του Leroy, τον Axton, o οποιος δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα. Δεν πλαθεται ομορφα, ειναι λιγο σαν στεγνος και στεγνωνει γρηγορα.
32753118627_b036d619ea.jpg

Το οτι στεγνωνει πολυ γρηγορα, δεν μπορω να το πω αρνητικο. Στις περισσοτερες περιπτωσεις ομως θελω καποιον μεγαλυτερο χρονο επεξεργασιας, οπως εχει ο Bison και ο Milliput.