Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Χαχα τα κάνει όλα καί συμφέρει ο παππούς

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σημερινή κατασκευή βαση για χαρτοπετσέτες με 2 αντικριστές γατουλες. Ξυλο δρυος απο καυσοξυλα που ειχα κοψει παλαιοτερα, κολλησα 2 σε book fold στυλ και τα κατεβασα στα 10 χιλιοστα. Το περίγραμμα εχει αρκετες ατέλειες αλλα ελειψει σεγας κοπηκε στην πριονοκορδελα.
Οι διαστάσεις του ειναι 13χ13χ7 περιπου.
Περαστηκε με 2 χερια teak oil και ενα χερι διαφανο βερνικι.
2677c5936fe7cba8c194cee18cbce898.jpg
5b4fe800853fac02a053041fb1d2c779.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nα στρογγυλεψεις λιγο τις ακμες τις βασεις και των γατων και θα εισαι αρχοντας. Μια χαρα το περιγραμμα.

Το παχος της γατας ποσο ειναι? Καταλαβαινω οτι μηκος και υψος ειναι 13 εκ.

Θα το φροντίσω... Το παχος της γατας οπως και της βασης ειναι 10 χιλιοστα

Πολύ ωραίες οι γατούλες. :a0210:
Μπορεί να γίνουν πολύ πιο όμορφες βέβαια αλλά θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το τρίψιμο/φινίρισμα. Αν έχεις κάποιο ντρεμελοειδές θα το κάνεις σχετικάευ´κολα, με το χέρι είναι ζόρι.

Σας ευχαριστώ ολους για τα καλα σας λογια! Αν το ξαναεκανα τωρα πιθανοτατα θα εκανα 2-3 χιλιοστα λεπτοτερες τις γατουλες παντως..
Babis οσο το λειανα με dremel ηταν, αλλα κατι οι στενες γωνιες κατι τα αναλωσιμα του lidl δε με βοηθησαν οσο θα ηθελα.

πςςςςςςςς αριστούργημα !! :ernaehrung004:

Παπουκο, για πες λιγο πως ανοιγεις τη τρουπα?

Γιώργο σε ευχαριστώ.

Νεκτάριε το πάχος της φέτας της ελιάς είναι 40 mm !
Στο πίσω μέρος αφού έχω βρει το κέντρο που θα μπει ο μηχανισμός βάζω το κομμάτι της ελιάς στο κολωνάτο τρυπάνι & με forstner 40mm το τρυπάω μέχρι το βάθος που θα μου επιτρεπει να εξέχει ο άξονας του μηχανισμού τόσο ώστε να βιδώνει το παξιμάδι του με την ροδέλα μαζί στην κανονική πλευρά των ......αριθμών.
Μετά με το διαβολάκι της Bosch (router μπαταρίας) με δύο ρυθμίσεις βάθους αφαιρώ το υπόλοιπο μέχρι το περίγραμμα του μηχανισμού που έχω κάνει με τον μαρκαδόρο στο ξύλο.
Δεν κάνω πάνω από 10 λεπτά.
Παλιότερα έκανα πολύ πολύ παραπάνω.

Εγώ με router χωρίς οδηγό μπορεί αντί για τετράγωνο να φτιάξω οποιοδήποτε άλλο, συνήθως ακανόνιστο, σχήμα αλλά τετράγωνο ποτέ.
Γενικά το router δεν είναι το φόρτε μου. Αντίθετα με την κορδέλα τα πάω μια χαρά...
& με τον τόρνο! Καλό βράδυ.

Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο. Καλό βράδυ.

Last edited by a moderator:
Γιώργο σε ευχαριστώ.

Νεκτάριε το πάχος της φέτας της ελιάς είναι 40 mm !
Στο πίσω μέρος αφού έχω βρει το κέντρο που θα μπει ο μηχανισμός βάζω το κομμάτι της ελιάς στο κολωνάτο τρυπάνι & με forstner 40mm το τρυπάω μέχρι το βάθος που θα μου επιτρεπει να εξέχει ο άξονας του μηχανισμού τόσο ώστε να βιδώνει το παξιμάδι του με την ροδέλα μαζί στην κανονική πλευρά των ......αριθμών.
Μετά με το διαβολάκι της Bosch (router μπαταρίας) με δύο ρυθμίσεις βάθους αφαιρώ το υπόλοιπο μέχρι το περίγραμμα του μηχανισμού που έχω κάνει με τον μαρκαδόρο στο ξύλο.
Δεν κάνω πάνω από 10 λεπτά.
Παλιότερα έκανα πολύ πολύ παραπάνω.

Καταλαβα, και γω καπως ετσι το φτιαχνω, απλα σκεφτηκα οδηγους, κολπα κλπ

Μπορείς να φτιάξεις έναν οδηγό ώστε να πηγαίνεις με κλειστά μάτια το ρουτερ.
Έχω άλλες 8 φέτες οπότε κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω & αυτό.

Εγώ με router χωρίς οδηγό μπορεί αντί για τετράγωνο να φτιάξω οποιοδήποτε άλλο, συνήθως ακανόνιστο, σχήμα αλλά τετράγωνο ποτέ.
Γενικά το router δεν είναι το φόρτε μου. Αντίθετα με την κορδέλα τα πάω μια χαρά...

Καλό βράδυ μάστορα...
Ο τόρνος είναι αγάπη, κι ο μηχανουργικός είναι έρωτας... Δεν το συζητάω.
Το γαμω-ρούτερ όμως, για κάποιο λόγο, το φοβάμαι.

Last edited by a moderator:
Μαστορα μου κεντασ με την ελια πανεμορφο και αυτο

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk