Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σας ευχαριστώ πολύ Νίκο & Παύλο.
Πολύ χαίρομαι που σας αρέσουν & πολύ χαίρομαι που το μαγαζί του (γιου) του φίλου μου πηγαίνει τόσο καλά.
Αν βάλουμε και την δημιουργία διπλή η χαρά σου λοιπόν,γεια στα χέρια σου Κώστα

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραια δουλεια Κωστα,και σιγουρα με αυτες τις φωτογραφιες μας ανοιξε η ορεξη!

Ειχα κανει μια παρομια κατασκευη για ενα εστιατοριο εδω, που εχει ρολο κουζινας στα τραπεζια αντι για χαρτοπετσετες,

και ο πελατης ηθελε μια βαση με ενα στηριγμα για να μην ανοιγει το ρολο με τον αερα:

3.jpg

6.jpg

7.jpg

12.jpg

14.jpg

Σ'ευχαριστω Χιωτη !

Εχω ενα εργαστηριο που νοικιαζω εδω,και δουλευω κυριως με καποιους αρχιτεκτονες και πελατες αυτονομους.

Μπάμπη.........?!

Ακακία. :grandpa:

Σάο Πάολο σε ευχαριστώ.

Μπάμπη ......Ακάκιε να ήξερα που γυρνούσες χτες όλη την ημέρα.

Γιατί; Μ´έψαχνες;
Χθές κουράστηκα πολύ, Καταδρομική επιχείρηση κάναμε. Σε μια μέρα Αθήνα-χωριό-Αθήνα και όλη μέρα μετράγαμε χωράφια για το κτηματολόγιο.
Τα μισά απ´αυτά βέβαια θα τα βγάλουν δασικά, αφού δεν υπάρχουν άνθρωποι να τα καλιεργήσουν ή να τα βοσκήσουν, και όντως έγιναν δάσος.
Έχουμε άπειρη ξυλεία όμως.. :D
Όλα αυτά τα δέντρα που βλέπεις, και πολύ περισσότερα βέβαια, είναι φράξος.

Attachments

• IMG_3055.jpg
    IMG_3055.jpg
    333.5 KB · Views: 125
  • IMG_3057.jpg
    IMG_3057.jpg
    331.8 KB · Views: 125
Last edited by a moderator:
ποτε θα παμε στο χωριοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο Μπαααααααμπηηηηηηηηηηηηηηη

Ωραια δουλεια Κωστα,και σιγουρα με αυτες τις φωτογραφιες μας ανοιξε η ορεξη!

Ειχα κανει μια παρομια κατασκευη για ενα εστιατοριο εδω, που εχει ρολο κουζινας στα τραπεζια αντι για χαρτοπετσετες,

και ο πελατης ηθελε μια βαση με ενα στηριγμα για να μην ανοιγει το ρολο με τον αερα:

View attachment 165080

View attachment 165081

View attachment 165083

Ωραιοτατο και εξυπνο!
Και Dewalt βλεπω! Κορυφη!

Last edited by a moderator:
Έδωσα δύο, τρία πραγματάκια από τις diy κατασκευές μου σε έναν Γερμανό τεχνικό που συνεργάζομαι εδώ & μέρες & ξετρελάθηκε με τα χρώματα & τα νερά των ελληνικών δέντρων. Θα τα τοποθετήσει λέει σε περίοπτη θέση στο σπίτι του στην Γερμανία.
Στο σαλόνι? ρωτάω.
Όχι μου λέει για εμένα είναι η πιο αγαπημένη μου μεριά είναι η κάβα μου (beer bar)!
Οπότε να ξέρεις μερικά από τα ξύλα σου έχουν ταξιδέψει προς Μερκελ μεριά.
=========================
Γαιοκτημονας βλέπω ο ΜΆΣΤΟΡΑΣ μου !

ποτε θα παμε στο χωριοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο Μπαααααααμπηηηηηηηηηηηηηηη

Moνο οταν βλεπεις πρωτη υλη τον θυμασαι :grinning-smiley-043

Μπαμπη ωραιο πραμα να εχεις δικο σου δασος και το δικο σου ειναι ομορφο!
Εχουμε και μεις ενα στη Χιο αλλα ειναι μονο πευκα, κεραιες και διπλα σε νεκροταφειο :flipout:

Moνο οταν βλεπεις πρωτη υλη τον θυμασαι :grinning-smiley-043

Μπαμπη ωραιο πραμα να εχεις δικο σου δασος και το δικο σου ειναι ομορφο!
Εχουμε και μεις ενα στη Χιο αλλα ειναι μονο πευκα, κεραιες και διπλα σε νεκροταφειο :flipout:
Έχετε όμως κάτι ελιές....

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Moυ ελειπε μια μικρη ξυλινη ματσολα γιατι η μεγαλη που εχω ειναι ..μεγαλη και λιγο αβολη για μικροδουλιτσες.
Δεν εβρισκα ομως κατι στο διαδικτυο οποτε ειπα να φτιαξω μια ακριβως στις διαστασεις που ηθελα.

Εδω σε εντελως ημιτελη κατασταση και σε συγκριση με την κανονικη ματσολα. Δρυς το στυλιαρι, παλετοξυλο το υπολοιπο.
48909983428_388a48a56b_c.jpg

Η κατασκευη της συγκεκριμενης ειναι η πιο απλη που υπαρχει και παραδοξως δεν υπαρχει στο διαδικτυο!
Υπαρχει ενα διλλημα πριν κολληθουν τα πλαινα. Να γινουν και τα πλαινα δρυινα οπως το στυλιαρι καθως το πευκο δεν μου κανει ουτε αισθητικα ουτε για αντοχη.

Οταν αποφασισω το υλικο, θα φρεζαριστουν οι ακμες, θα κολληθουν τα πλαινα με κολλα και θα περαστουν 4 καβιλιες για εξτρα σταθεροτητα. Μετα βερνικακι ματ σπρευ.

Η παρουσιαση της ολοκληρωμενης κατασκευης, αναλυτικα την ερχομενη εβδομαδα.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Moυ ελειπε μια μικρη ξυλινη ματσολα γιατι η μεγαλη που εχω ειναι ..μεγαλη και λιγο αβολη για μικροδουλιτσες.
Δεν εβρισκα ομως κατι στο διαδικτυο οποτε ειπα να φτιαξω μια ακριβως στις διαστασεις που ηθελα.

Εδω σε εντελως ημιτελη κατασταση και σε συγκριση με την κανονικη ματσολα. Δρυς το στυλιαρι, παλετοξυλο το υπολοιπο.
48909983428_388a48a56b_c.jpg

Η κατασκευη της συγκεκριμενης ειναι η πιο απλη που υπαρχει και παραδοξως δεν υπαρχει στο διαδικτυο!
Υπαρχει ενα διλλημα πριν κολληθουν τα πλαινα. Να γινουν και τα πλαινα δρυινα οπως το στυλιαρι καθως το πευκο δεν μου κανει ουτε αισθητικα ουτε για αντοχη.

Οταν αποφασισω το υλικο, θα φρεζαριστουν οι ακμες, θα κολληθουν τα πλαινα με κολλα και θα περαστουν 4 καβιλιες για εξτρα σταθεροτητα. Μετα βερνικακι ματ σπρευ.

Η παρουσιαση της ολοκληρωμενης κατασκευης, αναλυτικα την ερχομενη εβδομαδα.

Ωραια δουλεια μπραβο,οι ματσολες με διχρωμια ξυλου "δειχνουν" ποιο πολυ, και ειναι ποιο εντυπωσιακες .

αυτο που με προβληματισε (οπως και εσενα) ειναι το πευκο που παρολο που εβαλες τα νερα του σωστα για να αντεξει παραπανω,

ειναι μαλακο ξυλο και με τα χτυπηματα θα χαλασει γρηγορα, βεβαι δεν εχω και ιδεα τι ξυλα μασιφ ανοιχτοχρωμα υπαρχουν στο εμποριο στην Ελλαδα

αλλη μια φορα μπραβο για την ωραια δουλεια

Ευχαριστω παιδια!
Δεν αντεξα τελικα να περιμενω την αλλη βδομαδα και καθησα νυχτιατικα και εφτιαξα πλαινα απο δρυ... Δεν μου αρεσε το πευκο.

Εδω προχειρα συναρμολογημενο με λαστιχακια. Αν και δεν υπαρχει διχρωμια, η ματσολα ειναι πιο βαρια, πολυ πιο γερη και μου φαινεται πολυ πιο ομορφη στο ματι.
48911035281_b72023b9b8_c.jpg

Νομιζω οτι αμα φινιριστει και γυαλιστει δεν θα θελω να την χαλασω :))
48910630933_25b40a10db_z.jpg

Tα πλαινα του πευκου δεν θα πανε χαμενα, θα κανω ενα νεο στυλιαρι και θα προσθεσω εσωτερικα βαρος στην κεφαλη, μαλλον αμμο, και για να βαρυνει και για να χτυπαει καλυτερα.

Last edited:
Πολύ όμορφη, και εγώ θα λυπωμουνα να την χαλάσω Μιχάλη.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολύ όμορφη, και εγώ θα λυπωμουνα να την χαλάσω Μιχάλη.

Ευχαριστω Κυριακο!
Γιαυτο φτιαχνω και την δευτερη απο πευκακι, να εχω μια μικρη για να δουλευω και μια για διακοσμητικη για να την βλεπω :)

Ωραία ήταν η δίχρωμη ρε Μιχάλη... Ας την άφηνες κι ας έφτιαχνες και μια τρίτη με οξυά, λιγότερο κόπο θα έκανες.

Πως και δεν εβαλες λευκη οξυα να εχεις και την διχρωμια?

Προτιμησα την αντοχη απο την διχρωμια. Η λευκα ειναι μαλακο ξυλο και το πευκο το αλλαξα για αυτο κυριως τον λογο. Αν περασω ομως ενα δυο χερια ακομα το χερουλι θα σκουρηνει αρκετα. Ηδη υπαρχει καποια διαφορα.

Εδω που τα λεμε πατριωτακι λυπηθηκα το ρεταλακι δρυος που χρησιμοποιησα αλλα απο την αλλη αυτο που εφτιαξα με ευχαριστει πολυ οπτικα οσο και λειτουργικα.