Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστω συναδελφοι. Πραγματι το βιολι γινεται πολυ ομορφο σιγα σιγα και μετα το λουστραρισμα νομιζω οτι θα δειξει ακομα καλυτερα.

Νεκταριε το χρωμα του κυριως βιολιου ειναι κοκκινωπο teak. Τα υπολοιπα χρωμα καρυδιας. Τα χρωματα ειναι ανιλινης και το ξυλο ειναι Αμερικανικη κοκκινη Δρυς (απο σανιδες δρυινου πατωματος), μια απολαυση να το δουλευεις.

Κυριακο το σκεφτομαι αυτο με τις χορδες, με κατι πιο λεπτο απο πετονια.

Eυχαριστω Θαναση!

Και εδω η τελικη μορφη του βιολιου μετα την προσθηκη 'χορδων' στο δοξαρι και στο βιολι. Επισης προστεθηκε και ενα κομματι στο βιολι, το "υποσαγωνιο", καθ' υποδειξην της παραληπτριας. Εδω δεν το ειχα βαλει αρχικα, το θεωρησα περιττο!

Eδω μια καλλιτεχνικη φωτο του βιολιου πανω σε πιανο :)
48956733348_e584712b0d_b.jpg

Eυχαριστω Γιωργο :))

Kανονικα επρεπε να μου εκανε τη χαρη και να παιζοταν γιατι μου εφαγε τουλαχιστον ενα διωρο για να σκεφτω και βρω τον πιο καταλληλο τροπο και το πιο καταλληλο υλικο για να 'δεσουν' πανω του οι χορδες και να μην χαλαει η 'αρμονια'.

Και να ευχαριστησω το πατριωτακι μου για την ιδεα και την παροτρυνση για τις χορδες, γιατι παρ'ολο που το ειχα σκεφτει αρχικα, δεν θα τις εβαζα λογω ελαχιστου χωρου πανω στη μινιατουρα, και στο δοξαρι και στο βιολι. Εκατσαν ομως αρκετα καλα.

Eυχαριστω πολυ συναδελφοι!!

Η αληθεια ειναι οτι βγηκε πιο πετυχημενο απο οτι περιμενα!
Ειναι καποιες φορες που πραγματικα λυπαμαι που πρεπει να αποχωριστω καποια εργακια..:)

Ευχαριστω συναδελφοι!

Δημητρη, μου θυμησες οτι καταλληλη θεση ειναι επισης και πανω σε ενα stand η μεσα στη ξυλινη θηκη του. Κατι απο τα δυο πρεπει να φτιαξω..:))

Last edited:
Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Eυχαριστω Θαναση!

Και εδω η τελικη μορφη του βιολιου μετα την προσθηκη 'χορδων' στο δοξαρι και στο βιολι. Επισης προστεθηκε και ενα κομματι στο βιολι, το "υποσαγωνιο", καθ' υποδειξην της παραληπτριας. Εδω δεν το ειχα βαλει αρχικα, το θεωρησα περιττο!

τελειο!

Πολύ όμορφο και απίθανος συνδυασμός χρωμάτων!!

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυχαριστω Θαναση!

Αριστουργημα Μάικ :)

Μεγάλος βαθμός δυσκολίας και το λέει κάποιος που κάνει χρόνια μοντελισμο μπράβο Μιχάλη

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλά τά μπράβο Μιχάλη,συγχαρητήρια είναι "κόσμημα" καί στήν πιό κατάλληλη θέση η φωτογράφηση :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Και η παραγωγη συνεχιζεται,μπραβο Κωστα!

Μιχαλη/Χιωτη, σημερα εβλεπα αγγελεις και σε θυμηθηκα ,αλλα στενοχωρηθηκα με την υποτιμιση της τεχνης

μιας που ο τυπος τα εδινε ολες τις μινιατουρες μαζι 20 ευρω, και μονο οποιος τα φτιαχνει ξερει την δουλεια που χρειαζεται...

74329295_2421057054630669_3903516091082604544_n.jpg

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μιχαλη/Χιωτη, σημερα εβλεπα αγγελεις και σε θυμηθηκα ,αλλα στενοχωρηθηκα με την υποτιμιση της τεχνης

μιας που ο τυπος τα εδινε ολες τις μινιατουρες μαζι 20 ευρω, και μονο οποιος τα φτιαχνει ξερει την δουλεια που χρειαζεται...

Καλησπέρα στήν μακρινή Βραζιλία !!
Δυστυχώς μέ τίς χειροποίητες μινιατούρες δέν μπορεί νά τά φέρει βόλτα κάποιος ώς πρός τό ζείν,είναι πολλές οι ώρες εργασίες τού χειροποίητου πού δέν πληρώνονται,από τήν άλλη οι Κινέζοι μέ τά φασόν cnc τά δίνουν τσάμπα,οπότε νομίζω άδικος κόπος τό χειροποίητο,παρά μόνο γιά τό χόμπυ.