Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Yπαρχουν στο ebay πολλες, keyword silicone mold resin

49176907333_52dc856820_c.jpg

Ναι απλα δεντρακι δεν ειχα δει, οχι βεβαια πως τα ειχα δει ολα....

Ευχαριστω κωστα!

Τα ξυλα του παπου και το φινιρισμα τους λιγοι τα πιανουν εδω περα.

Η δικη μου προσεγγιση στα δεντρακια....

Επειδη τα βουτηξα κυριολεκτικα στις ανιλινες οι ποροι και τα νερα τους δειχνουν να ρουφηξαν χρωμα περισσοτερο.

Κι αυτά τα σπαστά δενδράκια είναι πολύ χαριτωμένα Νεκ... Έχουν τσαχπινιά.

Το δέντρο οξυά & η βάση ελιά.
Το ελαφάκι ελιά & η βάση (δεν θυμάμαι) "Babis".

Το ξύλο αυτό μάστορα εμείς το λέμε πορδαλιά... Δεν ξέρω αν ελχει άλλη ονομασία σε άλλα μέρη.

Ωραια τα γιορτινα εργακια!

Νεκταριε οποια προσεγγιση και να δωσεις σε Χριστουγενιατικα εργακια, οσο απλα και εαν ειναι φτιαγμενα, θα ειναι παντα ομορφα, γιορτινα και ευχαριστα!

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κι αυτά τα σπαστά δενδράκια είναι πολύ χαριτωμένα Νεκ... Έχουν τσαχπινιά.

Το ξύλο αυτό μάστορα εμείς το λέμε πορδαλιά... Δεν ξέρω αν ελχει άλλη ονομασία σε άλλα μέρη.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Νέκ.

Μια χαρά βγήκαν τα δεντράκια σου.

Ωραια τα γιορτινα εργακια!

Νεκταριε οποια προσεγγιση και να δωσεις σε Χριστουγενιατικα εργακια, οσο απλα και εαν ειναι φτιαγμενα, θα ειναι παντα ομορφα, γιορτινα και ευχαριστα!

Ωραίες και οι δύο κατασκευές. η κάθε μία έχει την δικιά της αξία, μπράβο σας Κύριοι.

:ernaehrung004::BDGBDGB53::angel::christmastree2::christmastree2::christmastree2::christmastree2::116::116::108::108:

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ξεκινάει ακόμα ένα όμορφο ταξίδι
96fc9acdd2d99fe309129625ac00327b.jpg

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο βρε Κυριακο, τα καραβακια ειναι παντα μαγικα και σε ταξιδευουν, ειτε ειναι απλα ειτε πιο συνθετα.

Τα ξυλα για τα υφαλα πως τα λυγιζεις εσυ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπραβο βρε Κυριακο, τα καραβακια ειναι παντα μαγικα και σε ταξιδευουν, ειτε ειναι απλα ειτε πιο συνθετα.

Τα ξυλα για τα υφαλα πως τα λυγιζεις εσυ?
Με σφικτηρακια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς Μιχάλη, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ οξιά αντί για μπαλσα και είναι απείρως πιο δύσκολα και με των λίγο χρόνο που έχω άντε να δούμε τι θα βγει

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το αστερακι ειναι σαν να χαμογελαει!!!

χα χα χα το παρατήρησα κι εγώ.

---------------------------------------------------------------
Καλές γιορτές Μαστρο-Κώστα !!

Καλές γιορτές Μαστρο-Κώστα !!

Άλλο Μαστρο-Κώστα κι άλλο Μαστροκώστα (Γωγώ)
όχι για να μην υπάρξει παρεξήγηση δηλαδή... :flipout::flipout:

Last edited by a moderator:
Aπο τις δοκιμες των κολαουζων σε ρεταλι βελανιδιας, προεκυψε σφυρακι μινιατουρα 10εκ. μηκους :)

Θεωρητικα, εχει απο τα ισχυροτερα δεσιματα καθως το στυλιαρι οχι μονο βιδωνει στην κεφαλη με χρηση ξυλοκολλας, αλλα εχει και εποξικη κολλα στην κορυφη! :))

49194107371_b92ba139f1_c.jpg

Απο εδω αρχισε η συλληψη! Απο ενα ρεταλακι σκληρου ξυλου για να τεσταρουμε τα νεα τρυπανια/κολαουζους.
49194113551_37d791b70f_c.jpg

Μετα το ανοιγμα του σπειρωματος δοκιμασα μια 10αρα σιδεροβιδα και μια 10αρα καβιλια. Με την καβιλια, το κρατημα μου θυμισε σφυρι και εκοψα το ρεταλι σε αντιστοιχο σχημα.

Εδω πριν την συναρμολογηση και αφου ειχα περασει το ρεταλι απο την πριονοκορδελα για να του δωθει το σχημα σφυριου κατα το δυνατον.
49194309842_5f17f8b04d_c.jpg

Και εδω οσο βιδωνοταν με το χερι, μετα ηθελε πενσα.
49194112016_417567b5ba_c.jpg

Απο πενσα καλυτερα η σωληνομεγγενη να κραταει το στυλιαρι και να γυριζω την κεφαλη. Ειχα βαλει ξυλοκολλα στα σπειρωματα πριν βιδωσω.
49194308322_6df41d6d62_c.jpg

Και τωρα η καλυτερη στιγμη! Η στιγμη της υπερβολης οπου μπηκε και κολλα δυο συστατικων (και μαλιστα απο τις καλες:) στην κεφαλη για να ποτισει τις ρωγμες!!
49193608453_165ff92648_c.jpg

Ετοιμο το σφυρακι που ποζαρει περηφανα στην φωλια των Wera :)
49193607238_4ce4fc1048_c.jpg

Κώστα, εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι τα νερά του mica powder διατηρούνται μια χαρά... Mercola είναι το υγρό γυαλί;

Μιχάλη απ´ ότι βλέπω το ένα σπείρωμα, εσωτερικό, έγινε πολύ καλό. Το δεύτερο, το εξωτερικό στην καβίλια της οξιάς, δεν είναι καλό, έχει μαδήσει το ξύλο.
Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα είχα κι εγώ με τη φιλιέρα και το κολαούζο που πήρα από σένα. Για το ξύλο χρειάζονται πιο χοντρά σπειρώματα, σαν αυτό που έχει η σωληνομέγγενη.

Last edited: