Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αν δεν αλλάξει τρυπάνι δεν θα κάνει τίποτα. Το forstner έχει ανάψει & θέλει αλλαγή.
Συμφωνώ απολύτως.... Μόλις επιχείρησα να το ακονισω λίγο με το dremel (το είδα στο you tube) αλλά και πάλι δεν κόβει καλά... Παρόλο που έφυγε η μαυρίλα... Με το ζόρι έκανα μια τρύπα.... Και αυτό με άλλα τρία τρύπανακια πρώτα. Παρήγγειλα ήδη της dewalt αλλά με 41mm από κέντρο βίδας. Θα κάνω μερικά όπως όπως για το ένα μπαζαρ και τα άλλα με το νέο forstner.
181126a484c05606a1c1ef3d39a486de.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για βάλε το link της Dewalt γιατί ίσως να μην κάνει αυτό που πήρες.

Επίσης γιατί να πας σε 41 mm. Θα σου πηγαίνει πέρα δώθε το ρεσώ. Έπρεπε να πάρεις 40 mm.

Με την πρώτη ευκαιρία πάρε από τον Κινέζο & δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πάρε 2 τεμάχια 40 mm & θα ησυχάσεις για χρόνια.

HUHAO 12mm-80mm Forstner tips Woodworking tools Hole Saw Cutter Hinge Boring drill bits Round Shank Tungsten Carbide Cutter
https://s.click.aliexpress.com/e/shLGNDy4

Για βάλε το link της Dewalt γιατί ίσως να μην κάνει αυτό που πήρες.

Επίσης γιατί να πας σε 41 mm. Θα σου πηγαίνει πέρα δώθε το ρεσώ. Έπρεπε να πάρεις 40 mm.

Με την πρώτη ευκαιρία πάρε από τον Κινέζο & δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πάρε 2 τεμάχια 40 mm & θα ησυχάσεις για χρόνια.

HUHAO 12mm-80mm Forstner tips Woodworking tools Hole Saw Cutter Hinge Boring drill bits Round Shank Tungsten Carbide Cutter
https://s.click.aliexpress.com/e/shLGNDy4
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=6421
Αυτό πήρα.... Δεν κάνει; Μόλις παρήγγειλα και ένα από Κινα.... Θα αργήσει βέβαια λίγο.

Τα αυτοτροφοδοτούμενα όπως αυτό είναι απαγορευτικά για αδύναμα τρυπάνια και χωρίς χρήση μέγγενης. Πρέπει οπωσδήποτε να προτρυπήσεις για να μην "πιάσει" η βίδα του, αλλοιώς θα εκπλαγείς δυσάρεστα. Άλλαξε την παραγγελία και πάρε κάποιο άλλο, έτσι κι αλλοιώς είναι μέτριο, το έχω.

Τα αυτοτροφοδοτούμενα όπως αυτό είναι απαγορευτικά για αδύναμα τρυπάνια και χωρίς χρήση μέγγενης. Πρέπει οπωσδήποτε να προτρυπήσεις για να μην "πιάσει" η βίδα του, αλλοιώς θα εκπλαγείς δυσάρεστα. Άλλαξε την παραγγελία και πάρε κάποιο άλλο, έτσι κι αλλοιώς είναι μέτριο, το έχω.
Μου το έστειλαν ήδη μου ήρθε μήνυμα και να φανταστείς ότι πήρα τηλέφωνο και τους εξήγησα για τι δουλειά το θέλω. μου είπαν ότι αυτό είναι καλύτερο από το bosch

https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=6421
Αυτό πήρα.... Δεν κάνει; Μόλις παρήγγειλα και ένα από Κινα.... Θα αργήσει βέβαια λίγο.

Για τον σκοπο που το θελεις Δεσποινα δυστυχως δεν κανει. Εκτος και εαν τροχισεις τη μυτη για να μην βιδωνει στο ξυλο και απλα να ειναι σαν οδηγος.
Ειναι ´δυσκολο' τρυπανι, σωστα τα λεει ο Νικος παραπανω, και αν θες να σταματησεις την διατρηση στη μεση (που αυτο θες) θα σου αφησει ανισοπεδο πατο.
Αυτα τα τρυπανια θελουν μεγαλη ροπη και ειναι ιδανικα κυριως για διαμπερεις τρυπες.

Μόλις πήρα ένα ξύλο φτερού και ένα κυκλικό Γυαλοχαρτο για το δραπανο. Δυστυχώς στη Λάρισα δεν βρίσκω 40mm forstner. Πρέπει να κάνω τουλάχιστον 10 τρύπες.... 4 δίπλα για τη Δευτέρα και 1 διπλό για να φύγει Βέλγιο.... Ουφ!!! Αντε να δω αν θα τα καταφέρω!
c5e873a2fb583c1618590265df6ecfb7.jpg

Κυριάκο το fostner δεν κόβει, άκου που σου λέω, το πλήρωσα πανάκριβα και αγανάκτισα να κάνω 30 τρύπες. Αυτά θέλουν κολωνάτα-τέρατα, δεν είναι για ερασιτεχνικά εργαλεία. Δέσποινα πολύ καλή αγορά το τρυπάνι φτερού, καμμία σχέση με τα φοστνερ. Θα γίνει η δουλειά σου παιχνιδάκι.

Depi117, Dewalt έχω & εγώ κάνα 2-3 κομμάτια & δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος.
Βέβαια η μύτη μπροστά αφαιρείται εντελώς (έχει Allen βίδα) αλλά μετά δεν θα έχεις κέντρο οδηγό. Θα σε δυσκολέψει & είναι & μεγάλο (41 mm) & ακριβό.
Καλύτερα να πήγαινες σε Wolfcraft για την δουλειά που το θέλεις (θέλουμε).

https://www.toolstore.gr/wolfcraft-3325000-trypani-mentese-makry-40mm-p-10261.html#.XfPS5lPQCh8

Depi117, Dewalt έχω & εγώ κάνα 2-3 κομμάτια & δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος.
Βέβαια η μύτη μπροστά αφαιρείται εντελώς (έχει Allen βίδα) αλλά μετά δεν θα έχεις κέντρο οδηγό. Θα σε δυσκολέψει & είναι & μεγάλο & ακριβό.
Καλύτερα να πήγαινες σε Wolfcraft για την δουλειά που το θέλεις (θέλουμε).
Σας ευχαριστώ κύριοι για τη βοήθεια! Λογικά θα μου το αλλάξουν από το κέντρο βίδας ε; θα τους πω ότι δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλω.... Θα βρω κάτι αλλο να παρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σας ευχαριστώ κύριοι για τη βοήθεια! Λογικά θα μου το αλλάξουν από το κέντρο βίδας ε; θα τους πω ότι δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλω.... Θα βρω κάτι αλλο να παρω.

Θα στο αλλάξουν είναι σωστοί επαγγελματίες. Μην κάνεις unboxing!!

Ή πήγαινε σε τροχειο να σου τροχισουν τα άλλα. Εγώ αυτό έχω κάνει και ήταν η διαφορά μέρα με νύχτα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κυριάκο το fostner δεν κόβει, άκου που σου λέω, το πλήρωσα πανάκριβα και αγανάκτισα.

Me too.
Έχω κάμποσα forstner Dewalt, το μεγαλύτερο είναι 76 mm. Από τις πιο αποτυχημένες αγορές μου.
Σε 40-άρι το καλύτερο απ´ όσα έχω δοκιμάσει είναι το Wolfcraft που προτείνει ο Κώστας. Στοιχίζει τα διπλά απ´ ότι το αντίστοιχο Milwaukee πχ αλλά τα αξίζει.

Συμφωνω με τους συναδελφους, το wolfcraft ειναι απο τα καλυτερα forstner σε τιμη-αποδοση, καλυτερο και απο freud σε αποδοση,

τα μονα καλυτερα που εχω βρει ειναι της Colt και Famag αλλα παιζουν σε αλλες τιμες.

Οπως ειπαν και οι υπολοιποι, μεγαλο τρυπανι θελει αρκετες ροπες(δραπανα 1,1 1/2 CV) και χαμηλη ταχυτητα (500-700rpm).

αν το τρυπανι εγινε μπλε,καηκε και δεν αξιζει ουτε να το τροχισεις,αν οχι με μια διαμαντολιμα ειναι αρκετα ευκολο.

Το φτερωτο ειναι γρηγορο αλλα ασταθες και δυσκολα να ειναι τελεια η τρυπα λογω του εκκεντρου που δεν ειναι 100% συνηθως,

και παντα θελει καλο πιασιμο με μεγγενη το ξυλο. Αν αποφασισεις να κανεις την δουλεια σου με το αυτο-τροφοδοτουμενο, μια λυση ειναι να ξεκινησεις την τρυπα 2 , 3 χιλιοστα με ενα αλλο φορστνερ και μετα χωρις την βιδα αλλαζεις με το καινουριο που βρισκει πατημα.

Καλη τυχη!

Εφτιαξα μερικες μικρες βασεις ρεσω απο κλαδι ελιας, για το bazzar του σχολειου της μικρης. Το συγκεκριμενο ξυλο ηταν τοσο σκληρο που απορησε και ο φιλος ξυλουργος, που το εκοψε στην κορδελα. Ξεκινησα τριψιμο με το τανκ και τελειωσα με το εκκεντρο μεχρι 320 grid.

Επισης εφτιαξα και τρεις πιο μεγαλες βασεις απο κορμουδακι, που εβγαλε απιστευτα νερα. Εγιναν αναρπαστες, οι φιλες της γυναικας μου ... τις εξαφανισαν!

Attachments

• ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μικρα 3.jpg
    ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μικρα 3.jpg
    60.5 KB · Views: 145
  • ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μικρα 2.jpg
    ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μικρα 2.jpg
    77.6 KB · Views: 144
  • ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μικρα 1.jpg
    ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μικρα 1.jpg
    61.1 KB · Views: 142
  • ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μΡγαλα 1.jpg
    ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μΡγαλα 1.jpg
    73.8 KB · Views: 145
  • ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μΡγαλα 2.jpg
    ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μΡγαλα 2.jpg
    62.8 KB · Views: 145
  • ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μΡγαλα 3.jpg
    ΓΒΓŽΒ΅ΓΖ’Γβ€° μΡγαλα 3.jpg
    65.9 KB · Views: 145
Εφτιαξα μερικες μικρες βασεις ρεσω απο κλαδι ελιας, για το bazzar του σχολειου της μικρης. Το συγκεκριμενο ξυλο ηταν τοσο σκληρο που απορησε και ο φιλος ξυλουργος, που το εκοψε στην κορδελα. Ξεκινησα τριψιμο με το τανκ και τελειωσα με το εκκεντρο μεχρι 320 grid.

Επισης εφτιαξα και τρεις πιο μεγαλες βασεις απο κορμουδακι, που εβγαλε απιστευτα νερα. Εγιναν αναρπαστες, οι φιλες της γυναικας μου ... τις εξαφανισαν!

& του Χρόνου μάστορα. Γεια στα χέρια σου.

Πολυ ομορφα Θαναση, απλα πραγματα που με λιγες εξυπνες κινησεις γινονται υπεροχες κατασκευουλες. Μου αρεσει και η συσκευασια!!:a0210: