Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Έτσι γινεται εποικοδομητική συζήτηση νεε μου....

Νικο ξεχνά τις καβιλιες και πηγαινε στον ασικη να παρεις σιδερενιες ραβδους για το τραπεζακι να ειναι σταθερο!

Έτσι γινεται εποικοδομητική συζήτηση νεε μου....

Νικο ξεχνά τις καβιλιες και πηγαινε στον ασικη να παρεις σιδερενιες ραβδους για το τραπεζακι να ειναι σταθερο!
Τελικώς, ακούγοντας τον Κώστα Παππού και τον πατέρα μου, πήγα σε κουρτινόξυλο φ28, που μακελεψα αναλόγως.

Τώρα μου μένει το βάψιμο, σε γκρι σκούρο (για πιο μοντέρνο στυλ) των ποδιών.

Η δεύτερη κατασκευή με τη βοήθεια του αυτοσχέδιου τόρνου. Ο επόμενος φάρος αν υπάρξει πιστεύω να είναι καλύτερος
72d125fcf6ea1fd934e10a11f57e3861.jpg
31a9ec5650503774f0a9de0d81a9cec9.jpg
3effef660d1302fdb4b08307a7fd13d0.jpg
8e2113b083a266036f78a12c4b3473e8.jpg
fc91c51b3de80037714f74f846102e3e.jpg
1fc680943b39f57f37e2ba335bfe6973.jpg
6caabc3dc3d5a4ad103693ffb76919c7.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπραβο σου βρε Γιαννη εισαι αξιεπαινος με τις κατασκευες σου στον αυτοσχεδιο τορνο!!!

Πολυ καλος ο φαρος και το φινιρισμα του!! :a0210:

Γιάννη πάρα πολύ ωραίος ο φάρος...
κι ο τόρνος όμως τα σπάει!!!!! :a0210:

Τέλειωσα κι εγώ με τον μπαμπά... Τον καλωδίωσα.

Attachments

• 832F0D97-F6E2-46AC-B628-DBB7333110A3.jpg
    832F0D97-F6E2-46AC-B628-DBB7333110A3.jpg
    68.8 KB · Views: 87

Καμαρωνει τον γιο τον ορειβατη. Πολυ καλο 😁

Πολύ όμορφοσ ο φαροσ μάστορα μου γεια στα χέρια σου,στο τορνακι τι δραπανο έχεις βάλει και πως κρατάς το ξύλο σε αυτό με βίδες η κάτι άλλο?

Τα χρώματα του μπαμπά παραπέμπουν σε Superman και η σκηνή σαν έχει έρθει να σώσει τον μικρό...!

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολύ όμορφοσ ο φαροσ μάστορα μου γεια στα χέρια σου,στο τορνακι τι δραπανο έχεις βάλει και πως κρατάς το ξύλο σε αυτό με βίδες η κάτι άλλο?
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια. Γενικώς είμαι πολύ πίσω στις καλιτεχνίες αλλά εχει ενδιαφέρον και το παλεύω από την άλλη έχω Ελαχιστα εργαλεία και πολύ χαμηλής ποιότητας. Τώρα Κυριάκο το κράτημα του ξύλου είναι ένα θέμα και το λύνω με δικές μου πατέντες. Το δράπανο που έχω είναι το bosch το GSB 13 RE professional. Για στηριγμα έχω φτιάξει μια μεγάλη ροδέλα όπως στη φώτο πιο κάτω και πιανω το ξύλο. Για τα μεγέθη του ξύλου που χρησιμοποιώ εγώ για την ώρα με καλύπτει και δουλεύω μια χαρά. Βέβαια δεν κάνω Τίποτα σπουδαία.
Για ξύλα μικρότερης διατομής απλά φερνω το ένα άκρο στα 13 Χιλ. Ώστε να χωράει στο τσοκ. Αργότερα θα δω τι θα κάνω. Ίσως καταφέρω να διαθέσω ένα ποσό για ένα αληθινό τορνακι.
b5896a0b2e4705cd3e1727170f74689c.jpg
bada39e2d0924dcd20cf6bd265291b53.jpg

@wwdiy, δεν το βλέπω το έργο σου με τα πιο χοντρά πόδια. Το έχεις ανεβάσει?

@Μαστρο Γιάννη, η ναυτοσύνη σε έχει σημαδέψει ανεξιτηλα.

@Μαστρο Μπάμπη, ωραίος βγήκε τελικά ο αντρακος σου. Φτιάξε & την μητέρα κάποια στιγμή.

Μπάμπη εσύ είσαι καλλιτέχνης δεν το συζητώ εγώ απλά κλέβω ιδέες αλλά τόσο όμορφα δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνω!

@wwdiy, δεν το βλέπω το έργο σου με τα πιο χοντρά πόδια. Το έχεις ανεβάσει?

.....

Μόλις τελειώσει το βάψιμο θα το ανεβάσω.

Πρωτότυπη κατασκευή ο φάρος. δεν έχω ξανά δει κάτι παρόμοιο εδώ απ όσο θυμάμαι. Μπράβο Γιάννη.

------------------------------------------------------------------------------------------

Μr Babis κι εσύ όμως δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες κατασκευές. ειδικά ο χρωματιστός ξυλάνθρωπος μ αρέσει πολύ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια. Γενικώς είμαι πολύ πίσω στις καλιτεχνίες αλλά εχει ενδιαφέρον και το παλεύω από την άλλη έχω Ελαχιστα εργαλεία και πολύ χαμηλής ποιότητας. Τώρα Κυριάκο το κράτημα του ξύλου είναι ένα θέμα και το λύνω με δικές μου πατέντες. Το δράπανο που έχω είναι το bosch το GSB 13 RE professional. Για στηριγμα έχω φτιάξει μια μεγάλη ροδέλα όπως στη φώτο πιο κάτω και πιανω το ξύλο. Για τα μεγέθη του ξύλου που χρησιμοποιώ εγώ για την ώρα με καλύπτει και δουλεύω μια χαρά. Βέβαια δεν κάνω Τίποτα σπουδαία.
Για ξύλα μικρότερης διατομής απλά φερνω το ένα άκρο στα 13 Χιλ. Ώστε να χωράει στο τσοκ. Αργότερα θα δω τι θα κάνω. Ίσως καταφέρω να διαθέσω ένα ποσό για ένα αληθινό τορνακι.
b5896a0b2e4705cd3e1727170f74689c.jpg
bada39e2d0924dcd20cf6bd265291b53.jpg

Και στον δικό μου αυτοσχεδιο έχω ένα σχεδόν ίδιο αλλά με τρεις βίδες Τα μικρά κομμάτια όμως είναι όντως προβλημα