Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Καλά, εκπληκτικός ο Diresta. Βέβαια έχω κάμποσους υπ όψιν που αν είχαν γήπεδο για εργαστήριο που λέει ο Μπάμπης, τα state of the art εργαλεία (όλα χορηγίες) και έναν Αμαζόνιο ξυλεία από πίσω, θα έκαναν Χερουβείμ και Σεραφείμ.....

& παπάδες μη σου πω!

Βραζιλιανε SaoPaolo εσύ σίγουρα μπορείς & καλύτερα!

wwdiy με ξυλο και πετονια

Κωστα το εκανα προχειρο και χοντροκομενο,ηθελα να δω αν καταφερω να κανω αυτη την τεχνικη της "αιωρησης"

......
Κωστα το εκανα προχειρο και χοντροκομενο,ηθελα να δω αν καταφερω να κανω αυτη την τεχνικη της "αιωρησης"
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μετα απο ενα "challenge" εφτιαξα και εγω μια αιωρουμενη κατασκευη ,ευκολο γενικως,στο μπαλατζαρισμα θελει υπομονη:

Ειναι εντυπωσιακες αυτες οι κατασκευες που παιζουν με τους νομους της φυσικης, μπραβο Γιωργο!
Ποσο ζυγιζει το πτηνο? Μεχρι ποσο βαρος μπορει να σηκωνει η συγκεκριμενη κατασκευη με την πετονια?

Last edited by a moderator:
Ωραίο είναι και πρωτότυπο μπράβο Γιώργο, που μπορούμε να δούμε τέτοιες κατασκευές η παρόμοιες με αυτήν?

Μετα απο ενα "challenge" εφτιαξα και εγω μια αιωρουμενη κατασκευη ,ευκολο γενικως,στο μπαλατζαρισμα θελει υπομονη:

Δεν φαίνεται η πετονιά...... και ψάχνεσαι...:music-smiley-005: Ωραίο Σαο Παολο.

Καλησπερα κυριοι,αυτην την τεχνικη την λενε Tensegrity ,μπορει να γινει με πετονια που δεν φαινεται,μεχρι ατσαλοσυρμα και αλυσιδες!

Μιχαλη αυτη η πετονια γραφει για ψαρια μεχρι 18 κιλα,εχει 4 που συνδεοθν την βαση με το πανω μερος και μια στη μεση,αρα μεγιστο 90κιλα στην καλυτερη.

Για περισοτερες λεπτομερειες εχει καποια βιντεο στο youtube, οπως αυτο :

https://www.youtube.com/watch?v=80uQSWkdevQ

Νομίζω ότι κάνεις κάπου λάθος.
Οι 4 (ή οι 3 στο βίντεο) είναι για να μπαλαντζαρουν το τραπέζι μην πάει δεξιά ή αριστερά και οχι να κρατάνε Βάρος. Μονο μια κρατάει όλο το Βάρος, η κεντρική

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Δεν φαίνεται η πετονιά...... και ψάχνεσαι...:music-smiley-005: Ωραίο Σαο Παολο.
Πολύ καλό, στην αρχή νόμισα ότι κρεμόταν από κάπου πιο ψηλά!

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ίσως η τελευταία μου κατασκευη αφού από αύριο ανοίγει η δουλειά και δεν θα μπορώ να κάνω κάτι άλλο.Ενα όμορφο κουπάκι από περσινό κομμάτι ελιάς για να πίνω ευχάριστα των καφέ μου,αν τα καταφέρω θα του κάνω και πιατακι
f418e6b93e003ee96b5c497bd977db33.jpg
308f3caa51c9f5de353bd9f26f06c7ae.jpg
9a25313c9962294ade5da6d9042112ea.jpg
d1db7111cbdb239b6d86abf46bef906d.jpg
3f8882e9261ea29dbea0a65cab0611ac.jpg

Ωραιο το κουπακι Παυλο...!!
Μου αρέσει το μακρύ χερουλακι για το πιάσιμο της κούπας.. αρκετά βολικό...!!!

Ευχαριστώ κύριοι, το σχήμα κοπηκε στην κορδέλα,μετά με το bit που μετατρέπει το δραπανο σε τρίβειο και με γιαλοχαρτα 60,120 έδωσα το σχήμα,μετα πάλι με γιαλοχαρτα 240,320,400 με το χέρι έκανα το τελικό φινιρισμα, το άνοιγμα στο κουπάκι το έκανα με τρυπάνι forsther και με το dremel (φρέζακια γιαλοχαρτα) το τελικό άνοιγμα την τρύπα στο χερούλι έκανα με τρυπάνι φτερού,εχει περαστεί προσ το παρόν μόνο με ελαιόλαδο για την φωτογράφηση αργότερα θα περαστεί με tag oil (δεν ξέρω τι άλλο να βάλω για να το χρησιμοποιώ)

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο Diresta δε φτιάχνει ό,τι φτιάχνει επειδή έχει εργαστήριο 300τμ. Κατόρθωσε να αποκτήσει (μεταξύ άλλων) εργαστήριο 300τμ ΕΠΕΙΔΗ φτιάχνει ό,τι φτιάχνει, με το μοναδικό του τρόπο, και έχει γίνει γνωστός (και φαντάζομαι ευκατάστατος, πλέον). Και μπράβο του, και τον χαίρομαι πολύ.

Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του από παλιότερα, θα ξέρει ότι έχει περάσει από αρκετά κύματα και δυσκολίες.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ (έχει και κότες).