Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Πολύ δουλειά, πολλές υποχρεώσεις αλλά μπόρεσα και εκλεψα λίγο χρόνο για την αγαπημένη μου ασχολία. Το ξύλο, του πεταματου! Δεν ξέρω "μάρκα" αλλά στο άνοιγμα έδειξε ωραία νερά. Έπειτα το έβαψα με ανιλινη νερού και πραγματικά απογειώθηκε. Το φινίρισμα έγινε με μίγμα γομαλακας-οινοπνευμα-λινελαιο που φτιάχνω, ως friction polish, αν και θέλει ακόμη λίγο γυάλισμα.

Καλές γιορτές σε όλους!

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Οι ανιλίνες όντως δίνουν νέες δυνατότητες στις κατασκευές μας και μπορούν να αναδείξουν ένα μουντό έργο χωρίς μεγάλη προσπάθεια! Όρεξη για πειραμαρισμούς στον χρωματισμό να έχεις και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει σίγουρα.
Και εγώ για κανά δυο ανιλίνες ξεκίνησα και τελικά τις πήρα όλες οπότε την επόμενη φορά θα δοκιμάσω διχρωμία να δω πως θα βγεί. Την καλημέρα μου και καλή συνέχεια σε όλους!

Oι ανιλινες (stains αγγλιστι) ειναι μεγαλη υποθεση και μοναδικο προιον αν θες να δωσεις χρωμα στο ξυλο χωρις να πειραξεις τα νερα του. Και γω εχω ολη τη σειρα αποχρωσεων μιας εταιρειας, καμμια 15αρια μπουκαλια.

Κι εγώ έχω, συγκεκριμένα προχθές παρέλαβα όλη τη σειρά των stains από Dictum, αλλά το πρόβλημα είναι οτι αυτές ποτίζουν το ξύλο και δημιουργούν λεκέδες. Ειδικά αν θες να βάψεις με παραπάνω από ένα χρώμα, εκεί που ενώνονται, το ένα ποτίζει μέσα στο άλλο.

Eχει δωσει αυτο το λινκ με τις ανιλινες της CLUE σε σκονη https://www.texnomarket.gr/2FE796D6.el.aspx

Δυστυχως ισχυει αυτο που λες καθως ειναι νεροχρωματα και εμποτιζουν το ξυλο, ειδικα τα μαλακα οπως το πευκο και το ελατο που δεν εχουν και την ιδια πυκνοτητα σε ολη την επιφανεια.
Εχω προσπαθησει να βαλω sealer πριν την ανιλινη αλλα το αποτελεσμα δεν με ενθουσιασε και πολυ καθως η ανιλινη δεν εισχωρουσε ευκολα στους πορους. Θελει εξασκηση για σωστο αποτελεσμα.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω μερικές φωτό και αν είναι θα τις περάσω και σε ένα ξύλο δίπλα δίπλα για να δείτε τις αποχρώσεις με τα νερά του ξύλου.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω μερικές φωτό και αν είναι θα τις περάσω και σε ένα ξύλο δίπλα δίπλα για να δείτε τις αποχρώσεις με τα νερά του ξύλου.

Ειναι καλο να υπαρχει κατι σαν δειγματολογιο χρωματων με τις ανιλινες. Εγω εχω βαψει 15 ξεχωριστα ξυλακια με ολα τα χρωματα για ευκολη αναφορα.
Μαλιστα το πισω μερος καθε ξυλου το εχω περασει με λινελαιο για να ξερω πως θα ειναι η ανιλινη με η χωρις λαδι πανω στο ξυλο. Το λαδι αλλαζει αρκετα την εμφανιση του βαμμενου ξυλου, αναλογα το χρωμα.

32878511426_4c7bbf770e_h.jpg

Νομιζω οτι δεν υπαρχει ημερομηνια ληξης ειτε πριν ειτε μετα την μιξη με νερο. Εκτος απο την εξατμιση.
Τα δικα μου κοντευουν τωρα 4 χρονια και ειναι μια χαρα, το οποια τα ειχα αγορασει ετοιμα σε υγρη μορφη.

Ειμαι λιγο εκτος θεματος αλλα δεν καταλαβα κατι. Αναμιγνυουμε με νερο τις ανηλινες και τις περναμε στο ξυλο. Μετα βαζουμε το λαδι για τελειωτικο φινιρισμα ή αλλο το ενα, αλλο το αλλο?

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ερωτησης.
Μπορει το φακελακι αυτο να φτιαχτεί και να αποθηκευτει?
Χαλαει με το χρονο?

Νομιζω οτι δεν υπαρχει ημερομηνια ληξης ειτε πριν ειτε μετα την μιξη με νερο. Εκτος απο την εξατμιση.
Τα δικα μου κοντευουν τωρα 4 χρονια και ειναι μια χαρα, το οποια τα ειχα αγορασει ετοιμα σε υγρη μορφη.

Αυτά που πήρα εγώ από Dictum είναι σε γυάλινα μπουκαλάκια για να κρατάει, λέει, τις ιδιότητές του και μετά από πολύ καιρό.
Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν ξέρω.

Ο,τι θες κανεις Νεκταριε.

Εδω παρακατω ειναι μια συνθεση intarsia απο οξια, βαμενη με ανιλινη και περασμενη με λινελαιο για ζωντανεψει το χρωμα. Επισης εχει περαστει στο τελος με 2 χερια βερνικι gloss σπρεϋ.
H βαση του 'αεροστατου' δεν εχει περαστει με λαδι ουτε βερνικι.

27587682643_21e6675ec2_c.jpg

Ερωτησης.
Μπορει το φακελακι αυτο να φτιαχτεί και να αποθηκευτει?
Χαλαει με το χρονο?

Τα φακελάκια τα αναμιγνύεις με 250ml χλιαρό νερό και τα αποθηκεύεις. Εγώ τα έχω βάλει σε πλαστικά μπουκάλια νερού 500ml και έχω βάλει ετικέτα έξω απο το καθένα με τον κωδικό και την αναφορά του χρώματος. Δεν νομίζω να παθαίνουν τίποτα με την πάροδο του χρόνου.

Τα φακελάκια τα αναμιγνύεις με 250ml χλιαρό νερό και τα αποθηκεύεις. Εγώ τα έχω βάλει σε πλαστικά μπουκάλια νερού 500ml και έχω βάλει ετικέτα έξω απο το καθένα με τον κωδικό και την αναφορά του χρώματος. Δεν νομίζω να παθαίνουν τίποτα με την πάροδο του χρόνου.
Γυάλινα βαζάκια από μαγιονέζες κλπ , η καλύτερη αποθήκευση για μηδενική αλλοίωση . Ανοίγεις το καπάκι και έτοιμο προς χρήση .