Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ωραία μέρα σήμερα και είπα να την αξιοποιήσω λίγο...
Η αλήθεια είναι οτι με παίδεψε λίγο στο άδειασμα, πολή σκληρό ξύλο η αμυγδαλιά.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    294 KB · Views: 101
  • 3.jpg
    3.jpg
    293.4 KB · Views: 102
  • 4.jpg
    4.jpg
    293.6 KB · Views: 102
  • 5.jpg
    5.jpg
    184.9 KB · Views: 101
Σ´ευχαριστώ μάστορα...
μέσα στο μυαλό μου είσαι, έχω αφήσει αναμονή όπως βλέπεις και θα φτιάξω ένα ομορφούλι από έβενο.

Σ´ευχαριστώ μάστορα...
μέσα στο μυαλό μου είσαι, έχω αφήσει αναμονή όπως βλέπεις και θα φτιάξω ένα ομορφούλι από έβενο.
Υπέροχο φινίρισμα , αν και δεν το γουστάρω το χρυσό σε αυτό θα του πήγαινε ένα χρυσό πομολακι .

https://home-in.gr/pomola/pomolakia...lon-viometale-05-156-chruso-mat-p8381c135c101

Σ´ ευχαριστώ πολύ Ηλία...
Δυσκολευόμουν κι εγώ ν´ αποφασίσω για το πομολάκι, απ´ το μαύρο που έλεγα εγώ στο χρυσό που θελει η σύζυγος ή στο καθόλου.
Αύριο θα δοκιμάσω και τα δύο και θα δούμε...

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Φοβερο και απο κοντα ειναι πιο ωραιο!!!
Μπαμπη και εγω χρυσο θα ελεγα να βαλεις!

Χμμμ... Είμαι μεταξύ χρυσού και μαύρου γυαλιστερού.
Προηγουμένως είχα βγάλει σε παράταξη ότι περίεργο έχω σε στοκ, από ξύλα και ρυτίνες, και προσπαθούσα να βρώ κάποιον καλό συνδυασμό για να το ταιριάξω.
Μάταιος κόπος, το ένα μου ξυνίζει και το άλλο μου βρωμάει, μπλέχτηκα ακόμα πιο πολύ. :chinscratch:
Σε μαύρο ή χρυσό με βλέπω να καταλήγω, τελικά το απλό είναι και το πιο δύσκολο. Αλλά ταυτόχρονα και το πιο ωραίο.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    298.3 KB · Views: 134
Γιατί πας στα δύσκολα και δεν βλέπεις το πιο απλό...ένα ίδιο από την αμυγδαλιά θα ήταν μια χαρά Μπάμπη.-bye-

Λές; ´
Μάλλον αύριο θα φτιάξω 2-3 διαφορετικά και θα δώ πιο μου "κάθεται" καλύτερα. Ευτυχώς είναι κάτι που γίνεται πολύ εύκολα.
'Ισως το κάνω και με βιδάκι να μπορώ όποτε θέλω να το αλλάξω.

Μπάμπη καταπληκτικό το βαζακι και εξαίσιο φινίρισμα. Η γυάλαδα από το λάδι που βάζεις παραμένει? Αυτή η αμυγδαλιά, καταπληκτικά νερά! Άψογος :)

Καλημέρα Αλεσάντρο.
Όχι, η γυαλάδα του λαδιού μειώνεται όταν στεγνώσει. Αυτού του είδους τα λάδια δουλεύουν όπως και οι γομαλάκες, θέλουν επαναλαμβανόμενες στρώσεις μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό γυάλισμα.
Λίγο χρονοβόρο βέβαια αλλά η υφή του ξύλου είναι πολύ καλύτερη.

Μπαμπη εχεις δοκιμασει εκεινο το βερνικι κεριου? Ειναι πολυ ηπιο και αφηνει και μια ωραια σατινε οψη με μολις 2 περασματα.

Ναί Μιχάλη, το έχω δοκιμάσει. Μάλιστα έχω πάρει κι άλλα βερνίκια κεριού της ίδιας εταιρίας.
Το καθένα απ´ αυτά συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά αλλά όντως η υφή του ξύλου είναι εξαιρετική.